Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Csatári Flóra Dóra

Így szexelnek és élnek (boldogan) míg meg nem halnak gyerekkorunk mesefigurái Így szexelnek és élnek (boldogan) míg meg nem halnak gyerekkorunk mesefigurái

Az Ők is boldogan éltek?-ben 14 író mesél tovább 12 gyermekmesét. Szigorúan felnőtt olvasóknak.

október 21. 19:33

Nekik a 90 százalék alatti eredmény már szinte bukás Nekik a 90 százalék alatti eredmény már szinte bukás

Több településen is 92-97 százalékkal választottak polgármestert, és nem apró falvakról van szó. Megkérdeztük, mi a siker titka.

október 21. 11:53

Már saját magát mémeli a faszi Már saját magát mémeli a faszi

Megnéztük, mit eszik Gyurcsány Ferencen az a generáció, amelyik a politikai pályafutását is már csak az internetről ismeri, és mihez kezd a DK-elnök, ha nem nyugdíjasok veszik körül.

október 21. 07:29

Mert a spanyol juhászok a mai napig így védik a saját legeltetési, terelési és vándorlási jogukat, amit még a középkorban harcoltak ki maguknak.

A spanyol juhászok, akik a téli hideg elől menekülve északról délre terelik a nyájukat eredetileg 1273-ban kapták meg a jogot, hogy használják az egykor termőföldek és erdők között kanyargó királyi utat. Az útra, ami eredetileg kietlen vidékeket szelt át, néhány évszázad alatt ránőtt Madrid városa.

Ezért minden októberben egy előre megszabott vasárnapi napon elterelik a forgalmat és átadják Madrid utcáit a birkáknak az úgynevezett Fiesta de la Trashumancia keretében.

Mindez természetesen a Twitteren történt.

Vasárnap érkezett Kabulba Mark Esper, az amerikai védelmi miniszter, azért, hogy az az iszlám szélsőséges tálibokkal tárgyaljon. A megállapodástól az Egyesült Államok azt reméli, hogy véget vetne az USA leghosszabb háborújának - írja az MTI.

Erről az eseményről az USA 45. elnöke, Donald J. Trump is posztolt a Twitterre. Csakhogy, a védelmi miniszter nevét nem sikerült eltalálnia, Esperből így Esperanto lett:

esperanto

Könnyen elképzelhető, hogy a baki oka az autocorrect. Ettől függetlenül a kegyetlen twitterezők egyből nekiestek a mémgyártásnak és nem győzték kérdezgetni Trumpot, hogy vajon mennyi idő kell neki ahhoz, hogy kijavítsa a posztot, amiben átkeresztelte a védelmi minisztert.

Trump később inkább az egész posztot leszedte, aztán kirakta később kicsit másképp, a védelmi miniszter valódi nevével. 

Az elmúlt hónapokban román sofőrök adtak munkát vontatási szörnyszülöttekkel a magyar autópályákon dolgozó rendőröknek. Most egy bolgár szerelvény emelt a téten:

 

A videón látható rakománya ugyanis több mint 2 tonnával nehezebbnek bizonyult a megengedettnél.

A Police.hu így számolt be az esetről:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly mérés során megállapították, hogy a rakomány 2340 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget.

A bolgár tréler vezetőjét a rendőrőrök helyszíni bírsággal sújtották.