Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Csatári Flóra Dóra

Családtervezés címén oktatott abortuszellenesség és nőhibáztatás az állami biológiakönyvben Családtervezés címén oktatott abortuszellenesség és nőhibáztatás az állami biológiakönyvben

Megnéztük, hogy pontosan mit olvashatnak a gimnazisták az abortuszról a Lénárd-féle biológiakönyvben.

február 21. 12:07

Ennek a szobának hátsó vészkijárata is van Ennek a szobának hátsó vészkijárata is van

Segélyvonalak, áldozatsegítő központok, krízisközpontok és a védett szálláshelyek. Melyikből hány van, és mit akar megduplázni Varga Judit miniszter? Nehéz átlátni a párkapcsolati erőszak áldozatait segítő rendszert, főleg, ha a segélyvonalak is ide-oda küldik a bajban lévőt.

február 18. 07:25

Egy Németországban körözött nigériai férfit fogtak el Budapesten

A férfi illegálisan tartózkodott Magyarországon, eredetileg bántalmazás gyanúja miatt tartóztatták le.

február 17. 20:55

Összetörték a pécsi vasútállomás zongoráját, de aggodalomra semmi ok, nemcsak helyreállítani sikerült a hangszert, de már el is kapták az elkövetőt, aki beismerte a tettét, írja Pécsi Újság.

A zongorát egy névtelen adományozó adta a pécsi pályaudvarnak még január elején, azért, hogy ott bárki játszhasson rajta, pontosabban,

hogy bárki megszólaltathassa. 

Ez pedig azért fontos, mert a híradások szerint a zongora roppant népszerű volt, bár egy hónapot sem bírt egy darabban, amíg ép volt, "zongorázni tudók és nem tudók egyaránt szívesen kipróbálták". 

Az sajnos nem derül ki a hírből, hogy az eredetiben csak "vandálként" - a 168 órában már "barbárként" emlegetett elkövető miért támadt a zongorára. Az viszont valószínű, hogy nagy hévvel esett neki a hangszernek, ugyanis 

 • több billentyűről is leszaggatták csontburkolatot,
 • elvitték a fedéltárót
 • és az egyik pedál is eltűnt.

Ez alapján a szerkesztőségünkben volt olyan, akiben felmerült, hogy talán a sok klimpírozót elégelhette meg annyira valaki a zongorával egy légtérben dolgozók közül, hogy így áll bosszút a vétlen hangszeren.

Ön szerint mi történhetett?

 • 2798
  Vandálbabár!
 • 749
  Nem bírta a klimpírozást.
 • 233
  Vandál!
 • 138
  Barbár!

Azért, hogy többet ne fordulhasson elő ilyesmi a pécsi pályaudvaron bárki által kipróbálható zongorával, a biztonsági őrök ezentúl fokozottan ügyelnek a közhangszerre.

Nyilvánvaló, hogy honnan inspirálódott a lenti videóban látható litván nyakörvmárka, amikor elkészítette ezt a Valentin-napi, élőszereplős kutyarandit a reklámja kedvéért:

 

És bár ebben az élőszereplős verzióban senki nem tolja cukin oda az orrával a másik ebnek a spagettin feltálalt húsgolyót, így is egyértelmű, hogy a Susi és Tekergő című Disney klasszikus romantikus vacsorája a fasorba sincs ehhez a reklámhoz képest.

Ezt a videót ugyanis valódi kutyákkal, ráadásul (javarészt) agarakkal forgatták!

Az agarak amellett, hogy lélegzetelállítóan szépek, lelkükben általában sokkal közelebb állnak egy, az embert ugráltató macskához, mint a gazdi minden kívánságát leső Bodri kutyához. Szóval aki dolgozott már agárral, az okkal gyaníthatja, hogy ez a videó nem úgy készült, hogy a tapasztalt trénerek a rendező konkrét elképzelései alapján, határozott utasításokkal pikk-pakk elvégeztették a kutyákkal a jelenetekhez szükséges feladatokat.

Sokkal életszerűbb azt feltételezni, hogy a reklám forgatásán a birkatürelmű operatőr várta meg azt, amíg az agaraknak épp kedvük volt cukinak tűnően romantikázgatni.

Fotó: Youtube/ Sighthound Squad
Fotó: Youtube/ Sighthound Squad

Közel voltál a győzelemhez, de van még jó néhány arra, hogy begyűjtsd az első Grand Slam-győzelmedet

– mondta Novak Djokovic, aki sok szerencsét is kívánt Dominic Thiemnek, és az egész csapatának.

Djokovic is beszélt a bozóttüzekről, sőt Kobe Bryant lesújtó haláláról is megemlékezett. Azt mondta, ez a hirtelen haláleset emlékeztette arra, hogy bár fontos dolog a sport, még fontosabb dolgok történnek a pályán kívül.

A szerb, aki jövő héttől ismét világelső lesz, köszönetet mondott mindenkinek a saját családjától és csapatától kezdve egészen a labdaszedőkig és a nézőkig. Azt is kiemelte, hogy az Australian Open helyszíne a kedvence, ami nem meglepő, hiszen immár nyolcadszor emelhette magasba a tornagyőztesnek járó trófeát itt.

000 1OM94I
Fotó: Manan Vatsyayana / AFP