Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Cseke Balázs

Olyan szél lesz estére, hogy inkább kalapot se vegyen Olyan szél lesz estére, hogy inkább kalapot se vegyen

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Magasabban fekvő helyeken akár 100 km/órás széllökések is lehetnek.

26 perce

Sok ezren tüntettek, hogy a kormány se álljon a törvények felett Sok ezren tüntettek, hogy a kormány se álljon a törvények felett

A gyöngyöspatai romák kártérítését felfüggesztette az állam, ami sokak szerint a jogállam megsértése. Romák, nem romák indultak a Kossuth térre.

5 órája

Pórul járt a Komáromban munkát kereső ukrán férfi

Miután nem tudott elhelyezkedni, berúgott, és egy idegen házba ment aludni. Véletlenül a házigazda kocsikulcsa is nála maradt, ijedtében a kukába dobta.

február 19. 12:57

Untitled-1

Teljes volt a megőrülés, amikor végre hazaért Christina Koch, a NASA űrhajósnője 328 nap után. Kutyája már annyira várta, hogy az ajtóra is feltápászkodott, amikor meghallotta gazdája lépteit. Aztán kinyílt az ajtó, és úgy ugrált örömében a blöki, mint egy bakkecske. A megható találkozásról a CNN tett közzé videót. 

 

Christina Koch nagyon rég ment el otthonról,  328 napig tartó küldetésével jelenleg ő az űrben egyhuzamban legtöbb időt eltöltött nő a világon.

A 40 éves montanai villamosmérnök eredetileg hat hónapig dolgozott volna a NASA űrállomásán, de tavaly áprilisban bejelentették, hogy öt hónappal növelik a küldetése időtartamát, hogy rajta keresztül behatóbban tanulmányozhassák a sokáig tartó űrrepülés hatását, amire a közelgő Hold- illetve Mars-küldetések miatt van szükség. Koch küldetése alatt 5248-szor kerülte meg a Földet, mialatt összesen 224 millió kilométert tett meg az ISS fedélzetén – ezzel 291-szer eljuthatott volna a Holdig és vissza.

Christina Koch szerencsére nem csak a munkára koncentrált az űrállomáson, ezt fotóválogatást java részt az általa készített fotókból állítottuk össze.

Döglött disznót dobtak egy argentin vállalkozó medencéjébe Uruguayban. A morbid esetről videó is készült, amin jól látszik, hogy helikopter a villa fölé emelkedik, majd a kizuhanó állat hatalmas csobbanással puffan a vízbe.

cerdo

Az ingatlanbizniszben mozgó Federico Alvarez Castillo épp otthon volt családjával, amikor meghallotta a hatalmas robajt. Mint mesélte, kirohantak a házból és meglátták az elpusztult disznót a vízben. Durva vandalizmusnak nevezte az akciót, és a rendőrséghez fordult, hogy nyomozzák ki a tettest,írja a Daily Mail

A morbid történethez még hozzátartozik, hogy a család kiszedte a sertést a medencéből, majd megsütötték grillen és jó ízűen elfogyasztották. 

Az elmúlt napokban heves viták zajlottak a közösségi médiában a szilveszteri tűzijátékról. Az állatvédők betiltanák, míg mások szerint évente egy nap mindenki kibírja a hangoskodást, és amúgy is gondoskodjanak a gazdik állatuk épségéről. Mi ebben a videóban adtunk tanácsokat a túlélésre, hiszen évente több ezer kisállat szökik meg otthonról szilveszter éjjel. 

Képernyőfotó 2020-01-04 - 17.12.49.png

A kutyák és macskák mellett más állatokat is igen megvisel az újévi hangzavar, emlékeztetnek a Mályi Madármentők, akik egy videót osztottak meg Facebook oldalukon arról, ahogy egy hatalmas madárraj menekül a tűzijáték alatt.

 

Egészen döbbenetes látvány, ahogy a több száz madár elszáguld a levegőben, érdemes végignézni. 

Tatán a vadludak védelme miatt már két éve nincs tűzijáték szilveszterkor, és idén Miskolcon, Szentendrén és Esztergomban is betiltották az újévi durrogtatást