Hella
16 °C
28 °C

Csizmazia Zoltán

Csizi

újságíró Sport rovat

Hány hoki-vb-n jártál életedben9

Hányszoros bajnok a kedvenc csapatod28

Bombariadó a BL-döntő helyszínén Bombariadó a BL-döntő helyszínén

Öt metróállomást lezártak, kiürítették a környéket.

tegnap, 14:31

Fucsovics 36 éves teniszátkot törhet meg Fucsovics 36 éves teniszátkot törhet meg

1982 óta nem volt ATP-tornán magyar győztes, Taróczy Balázs bravúrját ismételheti meg Fucsovics.

tegnap, 11:38

C. Ronaldo fejbe rúgta az operatőrt, aztán megajándékozta C. Ronaldo fejbe rúgta az operatőrt, aztán megajándékozta

A Real Madrid sztárja edzésen találta el a figyelmetlen kollégát, aki aztán boldogan fotózkodott.

tegnap, 11:02

Fucsovics 2017. október 15-én lépett a 100. helyre és azóta folyamatosan javít. Jelenleg a 60. helyen áll, a legjobbja az 59. volt és már ezzel az eredménnyel is előrébb fog lépni. Új karriercsúcs lesz belőle, mert ha bukja is a döntőt az 50., helyen kezdi a jövő hetet. A győzelemért járó plusz száz pont viszont egészen a 45. helyig repítheti. Mivel megvédhető pontjai nem nagyon vannak tavalyról, még ennél is előrébb juthat.

 

ATP-tornán ez lesz az első egymás elleni meccsük, de korábban egyszer már játszottak egymás ellen. A 2015-ös US Open selejtezőjének második körében Gojowczyk magabiztosan, 6:2, 6:0-ra verte magyar ellenfelét.

A döntőben a világranglistán a 49. helyen álló, 28 éves Peter Gojowczyk lesz majd az ellenfele, aki karriercsúcsot döntve áll éppen a legjobb ötvenben, és az elődöntőben a sérüléssel bajlódó olasz Fabio Fognini ellen nyert. A müncheni fiatalember eddig karrierje során egyszer, 2017-ben Metzben nyert ATP-tornát.

Az elődöntőben mutatott játéka alapján egyáltalán nem a verhetetlen ellenfelek közé tartozik. Nem véletlen nézte aggódó szemekkel a Fucsovics-Johnson meccs utolsó szettjét is. Az mindenesetre tiszteletet parancsoló, hogy a tornán a horvát Ivo Karlovic, a spanyol David Ferrer, valamint a két olasz, Andreas Seppi, Fognini legyőzésével jutott el a döntőbe.