Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Csurgó Dénes

Nyert Karácsony, jöhet a Tiborcz-adó? Nyert Karácsony, jöhet a Tiborcz-adó?

Az új főpolgármester még a kampányban megígérte, bár hogy pontosan mi ez, arról kevés szó esett. Megnéztük, mit is akar megadóztatni Karácsony, és ennek milyen buktatói lehetnek.

tegnap, 12:58

Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában Erdoğan mindent elért, amit akart Észak-Szíriában

A Kibeszélő legújabb adásában arról beszélünk, milyen hatása van Észak-Kelet-Szíria török megszállásának a Közel-Keletre, a világpolitikára és a kurdok pár éves államkezdeményére.

október 18. 18:19

A Vatikánban leginkább középkorú és idősebb férfiak hoznak döntéseket dolgokról, így arról is, hogy hogyan lehetne a fiatalabb generációt visszacsábítani a misékre. Azon a megoldáson pedig, amivel előálltak, eléggé érződik, hogy ebben is olyanok döntöttek, akik leginkább magazinokban szoktak olvasgatni arról, mit szeretnek a fiatalok. Valahogy így képzelem el a dolgot:

- Padre, nagy baj, hogy a fiatalok nem járnak misére, nem érdekli őket a katolikus egyház. Mit csináljunk?

- Mondja fiam, mit szeretnek a fiatalok manapság?

- Jó kérdés. Mondjuk a telefonjukat meg a kütyüket, mint  az okosórákat.

- Hát akkor csinájunk nekik egy okosórát, ami olyan, mint egy rózsafüzér!

És íme, el is készült a eRosary, egy divatos, elegáns digitális imaeszköz, egyenesen Ferenc Pápa ajánlásával!

ihs
Fotó: erosary.clicktoprayerosary.org

És hogy mit tud? Egyrészt víz és porálló, méri az ember vérnyomását és a megtett lépései számát és egy töltéssel négy napig működik. Ezen kívül pedig csatlakozik hozzá egy mobil app, amit 

úgy kell megnyitni, hogy az ember keresztet vet az okosrózsafüzéres kezével!!!

Az app pedig segít imádkozni, ahogy ugyanis a felhasználó pöncörgeti a kezében a rózsafüzér golyócskáit, úgy megjelennek a telefonban az aznapra rendelt fontos imádságot. Az alkalmazás egy imádságlistát is összeállít az embernek, hogy aznap épp a világbékéért vagy az óceánok egészségéért kell-e Istenhez fohászkodni.

Sajnos a vérnyomásmérést és az imádságokat nem köti össze, pedig nagyon jó feature lenne, ha érzékelni tudná, hogy valaki nagyon stresszel vagy baja van, és ajánlana gyorsan egy helyzethez illő imát. Talán majd a következő verzióban! Az okosfüzér egyelőre csak Olaszországban rendelhető, 99 euróba, azaz majdnem 33 ezer forintba kerül. Az imakütyühöz való alkalmazás pedig már letölthető androidra és iPhone-ra. (Hvg.hu)

Ha valamit megtanulhattunk a hajótöröttekről, sivatagokban vagy havas tundrán elvesző emberekről szóló filmekből, az az, hogy ilyen esetben egy óriási SOS-t kell rajzolni a homolkba/hóba, és várni, hogy megmentsenek. Persze ez a filmekben nem szokott bejönni, mert még ezután jön általában a cselekmény.

Viszont pont ez a trükk jött be egy 55 éves nőnek, aki eltévedt a végelázhatatlan ausztrál bozótosban.

SOS
Fotó: South Australia Police/Facebook

Denorah Pilgrim több társával ment kempingezni Ausztrália déli részén, viszont vasárnap valahogy elkavarodott a többiektől és három napig vissza se talált. Miután rájött, hogy magától már nem fog visszatalálni a civilizációba, addig járkált, amíg talált egy elhagyatott házat, amely elé nagy betőkkel a homokba írta, hogy SOS.

Szerencséjére a házra fel volt szerelve egy kamera, a telek ugyanis egy bizonyos Neil Marriott tulajdonában volt. Marriott viszont 70 kilométerrel arrébb lakik, így csak kamerán tudja ellenőrizni a földjeit. Amikor pedig meglátta az SOS-t, rögtön hívta a rendőrséget.

Deborah Pilgrimet nemsokára kimentették a bozótosból, a nő szerencsére teljesen ép és egészséges volt. Deborah annyira megörült az őt megtaláló rendőröknek, hogy először összeesett örömében, aztán gyorsan fölkelt és szó szerint a megmentői karjaiba rohant. 

Legyen szó a fideszes Szita Károlyról Kaposváron, az ellenzéki Lengyel Róbertről Siófokon, nem sok változást hozott a somogyi városok élén az idei önkormányzati választás.