Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csurgó Dénes

Orbán javaslatára az MNB megtízszerezi az aranytartalékot Orbán javaslatára az MNB megtízszerezi az aranytartalékot

Orbán Viktor tanácsára a jegybank 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emeli aranytartalékát.

tegnap, 10:34

Megindult a nagy lakástakarék-roham Megindult a nagy lakástakarék-roham

Az ország egyik legnépszerűbb megtakarítási formáját nyírja ki a kormány egyik napról a másikra. De vajon akkor mindenki csokozni fog lakástakarék helyett?

október 15. 17:59

Minden, amit az MVM-botrányról tudni érdemes Minden, amit az MVM-botrányról tudni érdemes

Hogyan jutott 5 milliárd forint közpénz Svájcon át egy panamai hétterű, komarnói lakótelepen bejegyzett frissen alapított cégig?

október 12. 23:56

A pesti belváros egy ikonikus pontján az Astorián fényképezte le a Hulladékvadász.hu bejelentője a környék új nevezetességét, a metrólejárónál gyűlő szeméthalmot. Ahogy látszik, egy villanyoszulop mellé támasztott kuka körül kezdett el gyűlni a szemét, állítólag napról napra több zsák jelenik meg a spontán lerakóban. A kép október 5-én, pénteken készült. 

Astoria-latvanyossaga-hulladek
Fotó: Hulladékvadász.hu

A bejelentő a következő szöveget fűzte a képhez:

Ez a kép az 5.kerületben  szemlélhető meg. Szemből  indulnak a városnéző buszok… Egy hete még csak a zöld (szeméttől már repedező) konténer volt látható. Azóta gyarapodott a “látványosság”. Mindez a város szívében… Egy villanyoszlop tövében, ahogy feljövünk a metróból beleesik az ember a szemétbe. Helyszín a Rákóczi út 1. Sejtésem szerint , ha nem lenne ott az a rossz kuka, nem tennék oda a szemetet.

Érdekes tömegközlekedési horror sztorit osztott meg a 444.hu-val egy olvasó: egy videót, amin az látszik, hogy az utasok a lábukkal tartják a Székesfehérvár és Mór között közlekedő busz padlójának fedelét, nehogy azt kinyissa a menetszél.

Az utasok szóltak a sofőrnek, hogy talán ez így nincs rendben, de a sofőr ráhagyósan csak annyit mondott: "tudom, menetszélbe' mozog." 

Ön mit kezdene 160 millió euróval, vagyis nagyjából 52,3 milliárd forinttal? Ezen kell most ugyanis gondolkodnia annak a szerencsés svájci illetőnek, aki elvitte Euromillions lottó eddigi legnagyobb

A Portfolio.hu cikke szerint a svájci lottón 50-ből 5 számot kellett megtippelni,  emellett pedig 12-ből két csillagot kell helyesen bejelölni ahhoz, hogy valaki elvigye a fődíjat. A szerencsés nyertes pont a  7, 17, 29, 37 és 45 számokat jelölte meg és a 3-as és 11-es mellé tett csillagot, ez pedig 52 milliárd forintot ér. 

Euromillions eddig legnagyobb nyereménye 135 millió euró volt, így nem csoda, hogy Ausztriában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban és Portugáliában is vitték a szelvényeket. A győztes viszont svájci, nagyjából ennyit lehet róla tudni, a lottótársaság azt se közölte, hogy pontosan melyik kantonban lakik.