Huba
17 °C
33 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Magyarországon is elindult a Lego Facebookja

A Lego Life első látásra nagyon hasonlít a többi közösségi oldalra, de nagyon eltérően működik. Meg hát az egész a Legoról szól.

tegnap, 13:54

Meghalt Kofi Annan Meghalt Kofi Annan

A Nobel-békedíjas politikus 80 éves volt.

tegnap, 12:03

Úgy tűnik, sikerült megnyugtatni Törökország hitelezőit Úgy tűnik, sikerült megnyugtatni Törökország hitelezőit

A török pénzügyminiszter telefonon nyugtatgatta a befektetőket, a líra erősödni kezdett.

augusztus 16. 16:14

A DJ-zés egy komoly szakma, sőt, művészet, amiről viszont nagyon nehéz meggyőzni azokat az embertársainkat, akik szerint a zenét gitárokkal és dobokkal lehet csak előállítani. Ezeket a szkeptikusokat pedig nem nagyon fogja meggyőzni Salvatore Ganacci Dj-szettje, ami éppen meghódítja az internetet. Amit ugyanis Ganacci előad, az annyira érthetetlenül idióta, hogy egyszerre nagyon jó és nagyon rossz nézni.

 

A bosnyák származású, olasz művésznevű svéd DJ a belgiumi Tomorrowland fesztivál nagyszínpadán léphetett fel múlt szombaton. Ezt a lehetőséget pedig arra használta fel, hogy dekonstruálja és újra feltalálja, miről is szól a DJ feladata. A keverésről nem nagyon, Ganacci még csak meg sem próbál úgy csinálni, mintha nem egy előre összerakott playlistet játszana le. Ehelyett viszont

  • tvörköl a pulton
  • kézen állva ugrándozik
  • leállítja a zenét, hogy mindenki megnézze, hogyan fújja a haját egy nagy ventillátor
  • alszik a pulton
  • zumbaedzést vezényel
  • "énekel"
  • énekeltet
  • és valami furcsa buliistent megidéző rituális táncot jár.

Vice zenei oldalának megfogalmazása szerint senki nem lepődött volna meg, ha kiderül, hogy Ganacci igazából Sacha Baron Cohen hosszú szőke parókában és az egész csak egy vicc, de nem, nem volt az. Az ott lévők mindenesetre élvezték a bulit, még ha alapvetően némi értetlenség is látszik az arcukon. 

hülyedj.png
Fotó: Facebook/croatiaclubnews

Oroszországban a tetoválásoknak, különösen a börtöntetoválásoknak nagyon nagy hagyományuk van, az elmúlt években viszont egy újfajta börtöntetkó hódít a Putyin-ellenes körökben:

Egy bebörtönzött aktivista rajzait tetováltatják magukra a támogatói.

 

Az aktivista nem más, mint Oleg Navalnijnak, a Putyin elleni tömegmozgalom vezérének tekintett Alekszej Navalnij öccse, akit 2016-ban ítéltek 3 és fél év börtönre, és aki múlt hónapban szabadult. Oleget ugyanabban az ügyben ítélték el, amiért a bátyja felfüggesztett börtönbüntetést kapott és amiért nem indulhatott Putyin kihívójaként az elnökválasztáson: megvádolták őket, hogy félmillió dollárt elcsaltak egy Yves Rocher-termékeket forgalmazó orosz cégtől. 

navalnij tattoo
Fotó: Twitter

Oleg a börtönből elkezdett rajzokat küldeni a barátainak, amelyeket eredetileg a Telegram nevű titkosított csetprogramhoz tervezett stickerek lettek volna, egy barátja viszont kitalálta, hogy inkább tetoválásként kellene őket eladni. Ez a barát, Pavel Akimov szervezett is több árverést, ahol Navalnijék támogatói licitálhattak a mintákra, amiket rögtön fel is varrtak rájuk, a pénz pedig Oleg családjának ment. 

A minták önmagukban nem nagyon expliciten politikaiak, de maga az, hogy egy ilyen Navalnij-tetkója van valakinek, a kormányellenes tiltakozás része lett a fiatal ellenzékiek között.  A Navalnij testvéreknek amúgy nincs egy tetoválásuk sem, de Oleg korábban azt mondta, a szabadulása után ő is csináltat majd egyet. 

Mindenki ismeri a városi legendát, hogy a McDonald's kaják egyszerűen nem romlanak meg. No, ennek egy kézzel fogható bizonyítékát is megvásárolhatja az, aki hajlandó ezért akár 150 dollárt, azaz több mint 41 ezer forintot felajánlani. Egy kanadai férfi ugyanis egy 2012 júniusában megvásárolt sajtburgert és adag sültkrumplit árul az Ebay-en

undi hambi
Fotó: Ebay

Dave Alexander a Time magazinnak azt mondta, hogy bár a menü teljesen kiszáradt, és a sajt sötét barnává változott, pár méterről úgy néz ki, mintha pár órája vette volna valaki. 

Alexander kifejezetten kísérletként rakta félre a sajtburgert és a krumplit, egy év után pedig, egy barátja tanácsára, amolyan kontrolcsoportként elkezdett mellette egy otthon készített sajtburgert és egy adag otthon sütött krumplit nevelgetni. Ezek persze messze nem tartották olyan jól a formájukat: a házi készítésű krumplihasábok egy év után kis kövekre emlékeztettek, míg a mekis teljesen felismerhető, és a hús is úgy néz ki, mintha nemrég vették volna le a sütőlapról. 

Aki nem hisz a kanadai férfinak, az megveheti a tudományos kísérletet. A licit 29 dollárnál indult, most viszont már 150 dollárnál tart, az árverés végéig, jövő hét csütörtökig pedig ki tudja, hol tart majd. De biztos megéri, hiszen, mint kiderült, valószínűleg örökre meglesz.