Ervin
14 °C
21 °C

Csurgó Dénes

újságíró Gazdaság

Piketty: Ha a Fidesz szeretne mellém állni, szívesen látom őket Piketty: Ha a Fidesz szeretne mellém állni, szívesen látom őket

Thomas Piketty, a világhírű közgazdász szerint a magyar választás eredménye az egyenlőtlenségek sötét oldalát mutatja, de azért van ok az optimizmusra.

tegnap, 07:27

Már a Spotify is kiszűri a káromkodást a számokból

Mérges szülők nyaggatására állt elő a cég a szűrő szolgáltatással, de még nem az igazi a rendszer.

április 24. 00:10

Életfogytiglant kért az ügyész a svéd riportert lefejező feltalálóra

A vád szerint Madsennek pszichopata hajlamai vannak, a védelem szerint viszont megalapozatlan az ügyészség "horror sztorija".

április 23. 23:43

Egy újabb fénykép indult el a mémesedéssé válás rögös útján, amelyen Amerika first ladyje, Melania Trump látható, ahogy MOSOLYOG. Méghozzá valamin, amit Barack Obama elnök súg oda neki. 

melanibama
Fotó: Twitter

A kép a múlt héten elhunyt Barbara Bush, az idősebb Bush elnök feleségének és a fiatalabb Bush elnök anyjának temetésén készült. Donald Trump elnök nem volt jelen, mert éppen a floridai golfpályájának egyikén volt. Ott volt viszont Obama exelnök, aki a szlovén modellből elnökfeleséggé vált Melania mellett ült. 

A kép azért is érdekes, mert Melania arról lett híres férje elnöksége alatt, hogy az arckifejezése az udvarias undor és a mindent megbánó szomorúság között van bármikor, amikor a férjével vagy nélküle mutatkozik, legfeljebb pár nagyon erőltetett álmosolyt vesz elő, amíg Trump odanéz.

James Hetfieldnek, a Metallica gitáros-énekesének van egy új gitárja, ami olyan, mintha deszkákból rakták volna össze. Nem is teljesen véletlenül, ugyanis deszkákból van, ráadásul annak a garázsnak a deszkáiból, ahol a Metallica megírta a Master of Puppets albumát. 

 

 A garázs El Cerritóban, San Francisco egyik elővárosában állt,  az ehhez tartozó házban lakott Hetfield és Lars Ulrich dobos a 80-as évek közepén. Hetfieldék pedig arra gondoltak, vicces lenne, ha lebontanák a garázst és újra felépítenék a mostani, bálterem méretű próbatermükben.

metallica
Fotó: Metallica tv

Kiderült viszont, hogy a garázst már rég lebontotta az új tulaj, viszont megtartott belőle pár deszkát. Ezekből készült az új gitár, amibe még pár szög is került az eredeti garázsból. Persze a deszkák csak amolyan díszítések a gitáron, ami azért olyan fából is készült, amiből amúgy gitárokat szoktak csinálni, így nemcsak jól néz ki, de jól is szól. 

Régóta nagy tisztelője vagyok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, avagy Nébihnek, egyrészt azért, mert biztonságban tartják az élelmiszerláncunkat, másrészt mert őrült jó filmeket csinálnak a gusztustalanabbnál gusztustalanabb razziáikról. És azt hiszem, 2018. április 11. az a nap, amikor a Nébih Production Company a csúcsra ért, ezzel a videóval:

 

Maga a képanyag itt nem is annyira rémisztő, a képek egy olasz élelmiszerekkel kereskedő budapesti cég raktárában készültek, ahol a Nébih ellenőrei 4,7 tonna lejárt vagy hamisított élelmiszert foglalt le. 

De a film zenéje egyszerűen zseniális!

Egyértelmű a nagy horrorművész, John Carpenter hatása, aki ugye leginkább maga is írta a filmjei hátborzongató zenéit, bár A dolog című film Ennio Morricone által szerzett zenéjére is nagyon hajaz a hangzás. Stubnya Bence kollégám szerint ezenkívül egyértelmű a 90-es évek darkside jungle zenéinek hatása is, nem lehet nem észrevenni például a Rufige Kru hangázásának visszaköszönését, de ugyanebből az időszakból a Detroit techno posztindusztriális sötétsége is egyértelmű referenciapont, ha a Nébih alkotásának előzményeit keressük a zenetörténelemben.

nébih fújj
Fotó: Nébih

Hogy a hivatal dolgozóinak saját szerzeménye-e a zene vagy a netről szedték, azt nem tudom, de még ha ez utóbbi is, akkor is meg kell, hogy emeljem a kalapom. Ennyire még nem féltem lejárt paradicsomszószoktól! Köszönöm.