Iván
9 °C
22 °C

Dezső András

újságíró Politika

Aki nem köszönt elég hangosan, annak felgyújtották a haját Aki nem köszönt elég hangosan, annak felgyújtották a haját

A kilencvenes évek Dunaszerdahelyéről, a várost uraló magyar maffiáról írt könyvet Durica Katarina. Terror, erőszak, rettegés, brutalitás. Interjú.

június 18. 07:41

Rogán rágalmazásért beperelte Vizoviczki ellenőrét, de aztán inkább elállt a pertől

A védője Rogán Antal elfoglaltságára hivatkozott.

június 15. 13:53

Gyárfás arról, hogy vállalja-e a hazugságvizsgálatot: Elvileg igen Gyárfás arról, hogy vállalja-e a hazugságvizsgálatot: Elvileg igen

A Magyar Időknek adott interjút a Fenyő-gyilkosságban meggyanúsított Gyárfás Tamás.

június 15. 09:59

A most következő dalt ajánlom mindenkinek, aki egy igazi, belevaló rockzenei érzésnek akarja átadni magát szombat este. 

Az előadó a Hooligans nevű zenekar, ami ugye huligánokat jelent magyarul, és így borítékolható: itt bizony csibészkedés lesz.

A zenekar frontemberének mindennapi életébe kalauzol el minket e régebbi dalban, amely magán hordozza mindazt, ami egy ilyen rock'n roll élet velejárója.

A dal elején az énekes elmondja: már unja, hogy a tévében rá lőnek és reklámok bújnak hozzá. Ez teljesen érthető aggodalom, ki a fene szeretné, ha lövöldöznének rá, miközben csak szeretne nyugodtan televíziót nézni.

Ehelyett ő inkább egy táncot szeretne a penge élén, jelentsen ez bármit is, úgyhogy eldönti: bemegy a városba.

Ekkor már unja, hogy elnyúlva fekszik otthon az ágyon és nőket hívogat fel. Ennél a pontnál nem teljesen tiszta, hogy mi zavarja jobban az énekest. Az unalom vagy az a probléma, amiről a dal elején mesélt, tehát a tévéből érkező lövések. Mindegy is, mert bármi is a gondja, végül filozofálásba torkollik a lövöldözés. "Talán cél nélkül többre jutnék, Talán tét nélkül szebb a lét!" - fogalmazódott meg benne a gondolat.

És ekkor rájön, mire is vágyik, mi az, ami boldoggá, elégedetté tenné. 

"Legyen valami pezsgés! Legyen valami mozgás! Legyen valami pengés megoldás! Legyen valami rezgés! Legyen valami zsongás! Soha ne legyen csend és csalódás!" - mutat rá, elfelejtkezve arról a nem elhanyagolható ellentmondásról, hogy eddig éppen a tévéből felé érkező lövöldözés volt, ami zavarta. Azt gondolhatnánk, hogy éppen emiatt a csendre, a nyugalomra várik a rocksztár, de nagyot tévedünk. Éppen ellenkezőleg! "Az van, hogy mindjárt itt az éjfél, Érzem, hogy rám vár minden bár. Nincs is tán nagyobb úr a vérnél, Próbáltam, semmi nem használ!" - avat be a tervébe. 

És ekkor felismerjük, hogy a Rocksztár nem tud szabadulni Saját Magától, a belső énje belehúzza, belerántja abba a valóságba, ami nem más, mint ő maga. "Feneketlen rock'n'roll a létem, Még ötszáz évig játszanám. Másképp már végem lenne régen, Láncon a táncot nem nyomnám" - jön rá ennél a résznél, zenésztársai pedig ekkor már erős gitárriffekkel nyomatékosítják, hogy ennek fele sem tréfa, itt bizony kőkemény rockélet van folyamatban.

Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál apropóján meghirdetett Central European Beer Awards 2018 sörverseny díjait szombat délután a békési fürdővárosban - közölte az MTI. A díjakat két kategóriában osztották ki. A házi amatőr sörfőzők versenyének grand champion díját Bába Ákos Kraken söre érdemelte ki.

A kisüzemi kézműves sörfőzdék kategóriájában a fődíjat a győrújbaráti Vaskakas és Társa Kft. American Hop Dog söre kapta.

A versenyre 167 mintát neveztek be, Magyarország mellett Ausztriából, Belgiumból, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából.  Az italokat kompletten bírálták az illat, az íz, az összbenyomás és egyéb szempontok alapján egy korszerű, számítógépes program felhasználásával, egy amerikai rendszer szerint. 

Ma és holnap 22 órától az utolsó járatindulásig karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű, helyette a Széll Kálmán tértől a Svábhegyig a 21-es és a 21A busszal, onnan a Széchenyi-hegyig a 60-as pótlóbusszal utazhatnak.