Edina
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Dezső András

Megtalálták a százmilliókat kezelő, eltűnt tai chis holttestét Megtalálták a százmilliókat kezelő, eltűnt tai chis holttestét

Szeitl Gergely januárban tűnt el Budapesten. A rendőrség szerint nem merült fel idegenkezűség.

február 24. 17:00

Polt: Senki nem utasította az ügyészséget, hogy ne tájékoztassa a közvéleményt a Kaleta-ügyről Polt: Senki nem utasította az ügyészséget, hogy ne tájékoztassa a közvéleményt a Kaleta-ügyről

Válaszolt a legfőbb ügyész a volt perui magyar nagykövettel kapcsolatos egyik kérdésre.

február 19. 13:15

Tíz évre titkosították a perui magyar nagykövet eddig is elhallgatott ügyét Tíz évre titkosították a perui magyar nagykövet eddig is elhallgatott ügyét

Még a külügyi bizottság fideszes elnöke is csak az Indexből értesült arról, hogy van egy ilyen ügy.

február 17. 12:15

Egy francia riport arról, hogyan válogatják ki azokat a rendőröket, akik aztán a rendőrség különleges alakulatának lehetnek a tagjai. Azoknak is érdekes lehet, akik nem tudnak franciául, mert elég látványos. Az első tesztek egyike sima futás (van, akinek az sem sikerül), aztán egyre jobban durvul a szitu.

buvar.PNG
Fotó: YouTube / Police Action

A keményebb jeleneteknél jelen van egy pszichológus, aki azt nézi, hogyan reagál az alany a különféle helyzetekre. Itt nem csak az fizikai erő és a kondi számít, hanem a mentális is, a legérdekesebb feladat szerintem az, amikor a jelöltnek "megvakulva" kell tűrnie, hogy kutyát uszítanak rá, összevissza ütik és mindenféle egyéb hatások érik (például a füle mellett sütnek el egy sorozatot géppisztollyal) úgy, hogy fogalma sincs, éppen mi történik.

És mindezek után fejből vissza kell mondania három nehezen megjegyezhető nevet, valamint egy rendszámtábla adatait, amiket közvetlenül a feladat előtt mondtak el neki. Nem nehéz kitalálni, hogy a jelentkezők töredékének sikerül csak a teszt.

A Bankrupt zenekar írt egy dalt, Gréta Tünde a címe, a számot a Greta Thunberg által kiváltott gyűlöletcunami inspirálta.

"A klipben fiktív (de részben valós karakterekről mintázott) Facebook kommentelők oltják Gretát, aztán előkerül a belpolitika és rendszerszintű összefüggésekre is fény derül" - írta az együttes a dalról. 

Az alákérdező Ajtai Péter, a beszélgetőpartner pedig Szlávy Bulcsú, a '90-es évek egyik sztármaffiózója. A karrierjét piti betörőként kezdő Szlávy a rendszerváltás után már a "Balaton császára" pózban tetszelgett, az északi partot tartotta rettegés alatt. Egyszer aztán megütötte az utcán egy füredi vállalkozó feleségét, ez már sok volt a füredi elitnek és Szlávy vesztét okozta. Spanyolországig menekült, ott az Interpol elfogta, kiadatási őrizetben volt. Később visszatért Magyarországra (ekkoriban készült ez a videó), de már meggyengült a pozíciója. Végül megölték, a holtteste évekkel később egy budai ház garázsának mélyéből került elő, oda betonozták be.