György
16 °C
24 °C

Dezső András

újságíró Politika

Dróntámaszpontot építenek az amerikaiak Nigerben

A bázison kiterjesztett hatósugarú, hírszerző és egyben támadó drónok lesznek.

tegnap, 12:34

Pénzbüntetést kaptak a garázda fideszesek

Szemetest borítottak fel és közlekedési táblát döntöttek ki a helyükről, kötekedtek Vácon.

tegnap, 12:05

Tasnádi: Háromszor fizetett nekem a Fenyő-gyilkosságért Gyárfás Tasnádi: Háromszor fizetett nekem a Fenyő-gyilkosságért Gyárfás

Tasnádi Péter állítja, hogy Gyárfás többször fizetett neki a gyilkosságért, amit el sem követett.

tegnap, 11:43

"Amikor kocsmában ittam, addig játszottam a gépeken, amíg pénz volt a zsebemben, a kaszinókban pedig azon is túl, mert volt hitelem. Sokszor fordult elő, hogy amit a fellépésekkel megkerestem, ahogy volt, oda vittem" – mondta a Blikknek MC Hawer abban a cikkben, amiről kiderült: a mulatós zenész nem csak alkoholbeteg, de szerencsejáték-függő is. Számítása szerint összesen 200 millió körüli összeget bukott el. "A legcsúnyább veszteségem egymilliós volt, és ebből fél misit hitelbe buktam, ami azért volt nagyon kellemetlen, mert két hétbe telt, mire kiegyenlítettem" - mondta.

Mindenét elveszítette. Végül egy panellakása maradt, de ezt is el akarják venni tőle. Három éven át kell havi 200 ezer forintot kell törlesztenie a végrehajtóknak.

És hogy miért állítja azt, hogy a kormány mentette meg? Hét évvel ezelőtt a kormány annyira megemelte a játékadót, hogy a pénznyerő automaták száma 22 ezerről 2 ezerre csökkent, 2012 októberében pedig a parlament elfogadta a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosítását, amelynek értelmében csak játékkaszinókban lehet pénznyerő automatákat üzemeltetni.

 Ne most mosson kocsit és ne most pucoljon ablakot! - ezt tanácsolja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ szerint szerdáig nagyon nagy mennyiségű szaharai port tartalmaz majd a légkör, és mivel kisebb csapadék is több helyen előfordulhat a következő két napban, hamar kárba veszhet a tisztításba fektetett pénz és munka. 

Vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, és amint az az aeroszol-előrejelzési animáción látszik, a keddi nap végéig felettünk is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet. "Az animáción kékes árnyalatú a tengeri só, zöldes a szárazföldi szerves anyag, pirosas pedig a sivatagi homok eredetű aeroszolt (kisméretű, lebegő részecskét) tartalmazó légtömeg" - kommentálták az elég látványos videót.

A francia tévé riportja egyértelműen egy olyan országnak írja le Magyarországot, amelyben Orbán Viktor az idegengyűlöletre épített egy teljes kampányt. Orbán-ellenes és Orbán-hívő szavazókkal is beszélt. Teljes cikkünket itt olvashatja el.