Beáta, Izolda, Lea
1 °C
17 °C

Dezső András

Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Három ember meghalt, öten megsérültek, amikor egy villamoson lövöldözni kezdett egy férfi.

március 18. 11:38

A szaúdi herceg tudtával működött a Hasogdzsit meggyilkoló titkos akciócsoport

A csapat azért alakult, hogy szaúdi ellenzékieket raboljanak el, kínozzanak meg.

március 18. 09:25

1848-ban a fiatalok vágyták a szabadságot, felelősen cselekedtek a nemzetért, az otthonukért, lételemük volt szabadnak lenni - mondta Salgótarján polgármestere a városi ünnepségen. Fekete Zsolt (MSZP-DK-TVE) hangsúlyozta: mindnyájunk lételeme szabadnak lenni. "Mindnyájunknak kötelessége szem előtt tartani a felnövekvő generációk igényeit, kötelességünk gyerekeink és unokáink szabadságszeretetét, szabadsághoz való jogát megőrizni - mondta. - Persze könnyebb a vélt biztonságot adó többséghez tartozni, de ez csak addig tart, amíg ez a folyamat a mi életünkre is hatással nem lesz."

Hárman kaptak idén Szabad Sajtó Díjat az MSZP elnökétől, Tóth Bertalantól és a Szabad Sajtó alapítvány vezetőjétől, Kránitz Lászlótól.  Gál J. Zoltán újságíró, politikus, egykori kormányszóvivő, a Vasárnapi Hírek volt főszerkesztője. Rózsa Péter újságíró, egyetemi tanár, valamint Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész, rendező, műsorvezető. 

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan szerint csakúgy, mint 1848-ban, most is a sajtószabadságért kell küzdeni Magyarországon, mivel a mai kormányzó pártok mindent megtesznek, hogy ne legyen szabad sajtó. 

Viorica Dancila román miniszterelnök a romániai magyarokhoz intézett március 15-i ünnepi köszöntőjében arról biztosította a nemzetiségeket, hogy a román állam továbbra is teljes elköteleződéssel támogatja a nemzeti önazonosság szabad kifejezését, a nyelvi és kulturális értékek, valamint a hagyományok megőrzését.     

Dancila köszöntőjében kifejtette, hogy a nemzeti és kulturális önazonosság támogatása, védelme és kinyilvánítása a román kormány és a román soros EU-elnökség állandó feladatai közé tartozik, ezért Bukarest erősíteni kívánja az Európai Unió „egység a sokszínűségben” jelszó által kifejezett alapvető elvét. (MTI)