Vazul
10 °C
25 °C

Dobó Géza

Nem fogyott annyi sör, de legalább kevésbé drágult Nem fogyott annyi sör, de legalább kevésbé drágult

A tömegrendezvények elmaradása csapolta meg a bevételt.

2 órája

Snackeket vontak ki a forgalomból

Blokk nélkül is visszajár a vételár.

2 órája

Konyhatűzben megsérült egy zalalövői asszony

Irsapusztára riasztották a tűzoltókat.

3 órája

Az oltásturizmus németországi megakadályozásáról beszélt a bajor miniszterelnök egy sajtóhírrel kapcsolatban, miszerint a bajor tartományi fővárosban beoltották a koronavírus ellen egy olaszországi szálloda munkatársait.

Nem akarunk Németországba irányuló oltásturizmust

– mondta Markus Söder. Kiemelte, hogy Németországban is van még elég oltásra váró ember, ezért az oltási morál és az oltási hajlandóság fenntartása érdekében is meg kell akadályozni az oltásturizmust.

Kifejtette, hogy az oltások beadását összehangoló szakmai szervezetnek, az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének ki kell vizsgálnia a müncheni esetet, és be kell vezetnie szabályokat, amelyek révén nem fordul elő többé ilyesmi.

Németországban hétfőig mintegy 60 727 694 adag oltást adtak be a Covid–19 ellen. Legalább egy adagot a lakosság 48,4 százaléka, 40 213 007 ember kapott.

Teljes védelmet nyújtóan a lakosság 26,2 százalékát, 21 812 429  embert oltottak be – számolt be az MTI.

A kötelező maszkviselés fokozatos eltörlését kezdeményezte a német egészségügyi miniszter.

Az új fertőzöttek számának csökkenése azt eredményezheti, hogy eltörölhetjük a közterületeken a kötelező maszkviselést

 – mondta Jens Spahn egy mai sajtótájékoztatón. Közölte: 

Első lépésként a kötelező szabadtéri maszkviselést töröljük el.

A hat hónappal ezelőtt elkezdett német oltakozási kampány eredményeként a német lakosság több mint fele már felvette legalább az első dózist, mindkét oltást pedig a németek 25,7 százaléka kapta meg – írja a Deutsche Welle.

Mától oltóbuszok segítik a koronavírus elleni oltási kampányt Horvátországban, miután valamelyest csökkent az oltakozási hajlandóság az országban.

Vili Beros egészségügyi miniszter a sajtónak így nyilatkozott:

A házak küszöbéig viszik a vakcinát, hogy azok az emberek, akik a távolság miatt nem tudtak vagy nem akartak oltakozni, most megtehessék.

A Covid-buszok előre megbeszélt időpontokban járják majd a megyék kisebb településeit, és meghatározott időt töltenek ott.

Több nagyobb városban már előjegyzés nélkül is lehet jelentkezni az oltásra, az oltópontok pedig szombaton és vasárnap is nyitva tartanak – számolt be az MTI.