Bernadett
0 °C
4 °C

Domschitz Mátyás

újságíró Politika

Jól fogynak a golyóálló iskolatáskák Amerikában Jól fogynak a golyóálló iskolatáskák Amerikában

Másfél hónap alatt 21 embert lőttek le amerikai iskolákban. A floridai iskolai lövöldözés után újból a fegyvertartás korlátozása a téma.

február 15. 19:54

Kamugyógyszert reklámozott egy orvos, fél évre eltiltották a szakmától

Ráadásul olyat, ami nagy mértékben mérgező.

február 14. 15:05

Egy francia ügyvéd szerint egy 11 éves lány már elég idős ahhoz, hogy szexeljen

Egy pedofil-botrány után fellángolt a vita a beleegyezési korhatárról.

február 14. 14:49

Kansas állam választási irodája eltiltotta Angust, a drótszőrű magyar vizslát, hogy induljon a kormányzóválasztáson – írta a Washington Examiner.

Egy Terran Wooley nevű férfi adta be kutyája jelentkezési papírjait, miután hallotta, hogy hat tizenéves fiú is indult a kormányzóválasztáson. „Amikor olvastam ezekről a tinikről, arra gondoltam, hogy a kutyám, Angus miért ne indulhatna” - mondta.

Habár nincs olyan törvény amely kimondja, hogy ez az indulás tiltva lenne, az állam választási irodája mégis visszaléptette a hároméves, magyar származású drótszőrű vizslát, mert szerintük képtelen lenne ellátni a tisztséggel járó feladatokat. A gazdája egy helyi tévécsatornának beszélt a csalódottságáról, szerint a vizsla gondoskodó természetű, ezért jó kormányzó lett volna.

50 éve csinálja, naponta többször. Eddig nem esett baja.

Untitled-1

A 21 éves arkansasi Trenton Lewis mindennap 11 mérföldet (17,7 kilométert) gyalogolt a munkahelyére, 7 hónapon keresztül. A dolgot büszkeségből megpróbálta titokban tartani, de nem sikerült.

A férfi UPS nevű csomagküldő szolgálatnál dolgozik, és amikor kollégái megtudták, hogy a férfi minden nap több órát gyalogol a munkahelyére, úgy döntöttek, vesznek neki egy autót. Körbekérdeztek a többi alkalmazott között, hogy kik adnának pénzt, és hamar összeszedtek kétezer dollárt, amiből vettek használt autót. "Amikor az autó korábbi tulajdonosának elmondtam, hogy miről van szó, ő is mondta, hogy ad kedvezményt" – mondta a gyűjtés egyik szervezője.

A BBC cikke szerint Lewis első útja az autójával az egyedül nevelt kislányához vezetett.

(Bár az nem egyértelmű, hogy miért nincs megfelelő tömegközlekedés Arkansasban, vagy miért nincs utazási költségtérítés a UPS-nél, de ez egy megható cikk, most ne foglalkozzon ilyenekkel!)