Jácint
16 °C
31 °C

Domschitz Mátyás

újságíró Politika

30 ember esett össze herbálozás után a Yale elitegyetem kampuszánál 30 ember esett össze herbálozás után a Yale elitegyetem kampuszánál

13 embert kórházba kellett szállítani.

tegnap, 15:49

Lemondatnák az osztrák külügyminisztert, aki meghívta Putyint az esküvőjére Lemondatnák az osztrák külügyminisztert, aki meghívta Putyint az esküvőjére

Senki sem hitte, hogy elfogadja a meghívást, de ötletes nászajándékra számítanak.

tegnap, 14:56

Egyszerre több száz amerikai lap szólt vissza Trumpnak Egyszerre több száz amerikai lap szólt vissza Trumpnak

Miután a nép ellenségének nevezte a sajtó munkatársait.

tegnap, 13:57

A Marvel stúdió egyik dizájnere, Charlie Wen megosztotta Facebook-oldalán a Thor kalapácsához készített korai vázlatait. A filmben felhasznált változat elég egyszerű lett, pedig volt néhány elszálltabb ötlet is.

(io9)

Egy dél-koreai popsztár, aki teljesen olyan, mint Psy, de nem Psy, feldolgozta a térség legforróbb politikai témáját, a történelmi jelentőségű nyitást Észak-Korea felé és a Trump-Kim csúcstalálkozót.

A Seungri néven alkotó Lee Seung-hyun a számhoz készített klipben a csúcstalálkozót megidéző díszletek között táncol, pózol, énekel, de feltűnik egy Donald Trumpot játszó, de rá valamiért egyáltalán nem hasonlító férfi is, és persze az észak-koreai diktátor hasonmása is.

A CNN a klipről szóló cikkébenvisszafogottan megjegyezte, hogy "a koreai popzenét nem ismerő nyugati közönség számára" a dal, és a hozzá készült videó hasonlónak tűnhet a szintén koreai Gangnam Style-hoz, de talán ennél a megfogalmazásnál pontosabb, ha azt írjuk, hogy tök ugyanolyan.

A CNN szerint Dél-Koreában elég ritka, hogy komolyabb politikai témákról készítsenek popszámokat, de talán ez nem annyira országspecifikus, Kis Grófó sem Orbán Viktor nézését és járását szokta megénekelni.

"A mentésirányításokon is nélkülözhetetlen a nők jelenléte a mentésben, hiszen számtalanszor előfordul, hogy a bajtársnők nagyobb rutinnal kezelnek rendkívüli helyzeteket. Vasárnap egy nő például műszempillái eltávolításához kérte a mentők azonnali segítségét" – kezdi legújabb Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat.

A szombat esti segélykérés végül 25 percesre sikerült, mert a zokogó bejelentő először nem tudta elárulni, miért szeretné, hogy a mentőautó azonnal kivonuljon hozzá. A mentésirányító kitartásának és türelmének köszönhetően végül sikerült megnyugtatni a nőt, és ezután meggyőzte, hogy problémájához nincs szükség mentőorvosokra,

az akár némi babaolajjal is orvosolható.

A történet boldogan ért véget, a diszpécser a végsőkig vonalban maradt, és "szilárd lelki támaszt nyújtott egészen a műszempilla-eltávolító beavatkozás végéig, így végül a bejelentő is hálásan köszönte meg a mentők megnyugtató segítségét és a roham kocsi is riasztható maradt."