Alajos, Leila
20 °C
34 °C

Domschitz Mátyás

újságíró Politika

Lopott műkincsekkel teli villát fedeztek fel Rómában

Száznál is több lopott régiség volt bent.

június 17. 16:40

Váratlanul előállt egy közös albummal Beyoncé és Jay-Z Váratlanul előállt egy közös albummal Beyoncé és Jay-Z

A témája kevésbé váratlan: a szerelem.

június 17. 16:10

N3303500 0
Fotó: Police.hu

Egy váci üzletben keveredett szóváltásba egy nő az üzletvezetővel, rátámadt, majd dühében több berendezésben és termékben is kárt tett, írja a rendőrség.

N3303489
Fotó: Police.hu

Egy 31 éves nő egy váci drogériában szóváltásba keveredett üzletvezetővel, akit ezek után bántalmazott. Az üzlet vezetője ezután kihívta a rendőrséget és bezárta az drogéria ajtaját, hogy a rátámadó nő ne tudjon elszökni. Ezután a bedühödött nő mérgében több terméket leborított a polcokról, több mint kétszázezer forintos kárt okozva ezzel. A Police.hu képeket is közölt az őrjöngés utáni állapotokról.

Valami furcsa dolog történik a Tesla és SpaceX vezér Elon Musk fejében. Kezdődött azzal, hogy kiírta Twitterre, hogy akik szocialistának hívják magukat azok általában nyomasztó, humor nélküli figurák, akik drága egyetemre jártak. Ezután egy felhasználó kérdésére leírta, hogy ő amúgy szocialistának vallja magát, ami elsőre viccnek tűnik, de később leírta, hogy tényleg szocialista, csak nem az a fajta, aki a társadalom "leghatékonyabb" tagjaitól átcsoportosít a kevésbé hatékonyak felé, hanem az, aki mindenkinek jót akar.

De itt nem állt meg, Karl Marxról is megosztotta a felfedezését. "Marx kapitalista volt. Még egy könyvet is írt róla" – írta.

 

Ezután többen kifejtették hasonlóan mély gondolataikat Twitteren. Például, hogy "Tolkien hobbit volt. Még könyvet is írt róla." Poe pedig minden bizonnyal egy holló volt. Platón egy barlang. József Attila pedig dinnyehéj. (Wrap)

A 24.hu vette észre ezt a videót, amin egy karolópók "ballonozása" látható. Ez az a folyamat, amikor a pókok a hálójukat használva gyakorlatilag vitorláznak egyet a szélben.

A videón jól látszik, hogy a pók először felemeli lábát, hogy kiderítse, milyen irányból és erősséggel fúj a szél, aztán három fonalat bocsát a levegőbe, amiket aztán apró szálakkal összeköt, és a legvégén elrugaszkodik.

 

A videót a berlini egyetem kutatói készítették, akik így bebizonyították, hogy a ballonozás nem egy véletlenszerű művelet, csak akkor indulnak útra a pókok, ha minden feltétel adott a repüléshez. A szakemberek főleg aerodinamikai szempontból vizsgálták a pókok közlekedését, ami hasznos lehet a repülők fejlesztésében is.