Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Domschitz Mátyás

Hiába dübörög a gazdaság, a mélyszegénység ugyanúgy megmaradt Hiába dübörög a gazdaság, a mélyszegénység ugyanúgy megmaradt

Az állam nem készít felmérést, ezért kutatók civil szervezetet alapítottak, hogy megmérjék, hányan élnek a mélyszegénységben. Hiába teljesít jól a gazdaság, hiába teljes a foglalkoztatottság, vannak, akik egyáltalán nem részesülnek ezek előnyeiből.

október 19. 08:26

Zuglói szociális modell: mi lett Karácsony ígéreteiből? Zuglói szociális modell: mi lett Karácsony ígéreteiből?

Van egy zuglói ügy, ami nem igazán került elő a kampányban, ez pedig a minimumjövedelem, amivel Zugló kísérletezni kezdett. Az önkormányzati ciklus végén megnéztük, milyen eredményekkel.

október 18. 14:52

Lakásmenet: Karácsony elment, Tarlóst kartonbábuval pótolták Lakásmenet: Karácsony elment, Tarlóst kartonbábuval pótolták

A saját lakás megszerzése már a középosztálynak sem könnyű. Diákok, politikusok, hajléktalanok tüntettek a megfizethető lakásokért. Karácsony felszólalt, Tarlóst kartonbábuval pótolták.

október 6. 21:57

Ez a Samsung sajtóközleményéből derült ki, és nem csak ez, hanem még ezek is:

  • az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől;
  • 35 százalékuk a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek;
  • a Samsung kutatásának több mint 6 500 európai résztvevője szerint egy feltöltött akkumulátor értékes ajándék a modern hétköznapokban;
  • az európaiak mindössze 14 százaléka ajánlaná fel a telefonja töltését egy idegennek, a magyarok ennél is óvatosabbak (10 százalék).

Sőt, Európában már lassan ott tartunk, hogy ami régen a BMW-slusszkulcs pörgetése volt, az ma már az, amikor a maxra töltött power banket kicsapjuk mindenki szeme láttára:

az európaiak 62, a magyarok 67 százaléka szívesen meghívná egy kávéra jótevőjét, 7, illetve 6 százalék pedig akár randizna is egy ismeretlennel, akitől töltést kapott.

És hát nem csoda, nagy dolog ez, ugyanis a felmérés szerint "a válaszadók 76 százaléka nem osztaná meg az első randin az akkumulátorát".

Amikor az amerikai rendõrök pénteken letartóztatták a 36 éves Matthew Bushmant az Illinois állambeli Mansfieldben, a férfi megpróbált hamis nevet megadni. Nem járt sikerrel, valószínűleg nem függetlenül attól, hogy a valódi neve rá van tetoválva a nyakára.

screenshot-60

A bűnözőzseni ellen egyébként pont hamisítás miatt nyomoztak. (BoingBoing)

Emlékeznek még arra, amikor Elon Musk pedofilnak nevezte a thaiföldi barlangban rekedt gyerekeket mentő úszót?

Ezután indult rágalmazási per a Tesla alapítója ellen, és most innnen szivárgott ki egy irat, amiből az derül ki, hogy Elon Musk rendszeresen vásárol új telefont, és ilyenkor általában a régit megsemmisíti, biztonsági okokból. A dokumentumot Musk űrutazással foglalkozó cégének információs biztonsággal foglalkozó alkalmazottja hitelesítette. (Business Insider)