Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C

Domschitz Mátyás

A gettó énekesnője, aki nem ment el a klipforgatásra A gettó énekesnője, aki nem ment el a klipforgatásra

Kiállítás készült egy, a kétezres évek Hős utcáját, a Dzsumbujt túlélő lányról, aki énekes akart lenni, de a saját klipforgatására sem ment el. A Vénusz születése és más történetekből kiderül, mi történik a gettóban élő emberekkel, a nyomortelep felszámolása után.

március 4. 22:59

Tényleg 100 darab zsebkendő van a százas zsepiben? Tényleg 100 darab zsebkendő van a százas zsepiben?

Utánajártunk. És azt is megmondjuk, mikor és hol tehet panaszt, ha kevesebb zsebkendőt talál a csomagban. De arra is figyelni kell, mekkora is a csomag: a százasnak hitt ugyanis nem mindig százas.

január 26. 07:33

Országos sztrájkot hirdetnek a közszféra szakszervezetei Országos sztrájkot hirdetnek a közszféra szakszervezetei

A pedagógusok után a közszolgálati dolgozók is munkabeszüntetést jelentenek be.

január 15. 16:47

Uri Geller, a kanalak elgörbítéséről és az ékezetes magánhangzók sikertelen kiejtéséről elhíresült illuzionista megígérte, hogy telepatikusan leállítja a brexitet – írja a Guardian.

Geller nyílt levélben írta meg Theresa May brit miniszterelnöknek, hogy megérezte, hogy a britek nagy része nem támogatja az ország kilépését az Európai Unióból, ezért úgy döntött, hogy a mentális képességeivel leállítja a kilépési folyamatot.

Nagyon szeretlek téged, de nem engedem, hogy kivezesd Nagy-Britanniát az unióból. Akármennyire is tisztellek, telepatikusan meg foglak akadályozni ebben - és jobb, ha elhiszed, hogy képes vagyok rá.

Uri Geller azért nagyvonalúan megengedte Maynek, hogy önmagától visszafordítsa a brexitet, ebben az esetben a telepatikus befolyásolást is megúszná a kormányfő.

Geller egyébként élt az angliai Sonning városban korábban, ott ismerkedett meg 21 évvel ezelőtt a jelenlegi brit miniszterelnökkel. A Maynek írt levelében felidézi azt a pillanatot, amikor megjósolta, hogy a politikusnő miniszterelnök lesz majd. "Három évvel a megválasztásod előtt megjósoltam a győzelmedet, miután a Cadillac autómban megérintetted Winston Churchill kanalát, amit én nyújtottam át neked" – írta.

Az illuzionista is érezhette, hogy kicsit ijesztő, ahogy a mentális erejével fenyegetőzik, ezért azt is megígérte Maynek, hogy a radikális baloldali Jeremy Corbynt, az ellenzéki Munkáspárt jelenlegi vezetőjét meg fogja akadályozni abban, hogy megnyerje a választásokat. Természetesen ezt is a telepatikus képességeivel fogja megtenni, ami egy meglehetősen antidemokratikus eszköz.

Zoltán, ha tudna beszélni, akkor valószínűleg most azt mondaná, hogy itt a tavasz. De Zoltán nem tud beszélni. Repülni viszont igen, és ezt a képességét arra használta, hogy pénteken, egy több ezer kilométeres, kontinenseken átívelő út után leszálljon a gemenci erdőben található fészkébe. (Zoltán egyébként egy gólya.)

A jeladóval felszerelkezett madár ezzel egyértelműen azt üzeni, hogy itt a tavasz,  ugyanis a gemenci gólyák remek érzékkel szokták befejezni az afrikai telelésüket, és tényleg akkor jönnek csak haza, ha tényleg tavasz van. (Kivéve   szegény Tóbiást , aki tavaly arra ért haza, hogy még áll a hó a fészkében.)

Zoltán vonulását egyébként idén is élőben lehetett követni a Gemenc Zrt. oldalán.

Az Európai Év Fája nemzetközi versenyben mindenkit maga mögé utasított egy csavarodott törzsű pécsi mandulafa, írja a Bama.hu.

A pécsi mandulafa először magyar társait győzte le, a római-parti fák mellett a szebényi óriási tölgyfát is durván beelőzte, 4779-en szavaztak rá. Ezután került be a nemzetközi versenybe, ahol rögtön az élre tört, hamar kiderült, hogy egy igazi vetélytársa akadt csak, egy oroszországi abramcsevói tölgy. Végül, kedden Brüsszelben bejelentették, hogy

a pécsi mandulafa 45 132 szavazattal nyert.

A fát egyébként a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Természettudományi Osztályának Jurassic családi túraklubja fogadta örökbe, ők nagyon hálásak azért a társadalmi összefogásért, ami a pécsi mandulafát a kontinens legelismertebb fás szárú növényévé tette.

Szerdán délután 4 órakor a fa tövében tartott piknikkel ünneplik Pécsen, a havi-hegyen a győzelmet.