Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dull Szabolcs

Orbán lengyel szövetségese nyert, de visszafogottan ünnepelhet Orbán lengyel szövetségese nyert, de visszafogottan ünnepelhet

A vártnál szorosabb eredmény született a lengyel helyhatósági választáson, amelyet a Jog és Igazságosság nyert. Varsóban viszont nagy pofont kapott.

tegnap, 21:30

Momentum: Németh Szilárd is medencére költi a lakáskassza-megtakarítását? Momentum: Németh Szilárd is medencére költi a lakáskassza-megtakarítását?

A Jobbik is népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért.

október 19. 11:48

Demeter Márta újabb 300 kérdést ígér a honvédelmi miniszternek Demeter Márta újabb 300 kérdést ígér a honvédelmi miniszternek

Az LMP-s politikus visszaszólt Németh Szilárdnak: Nem én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat!

október 19. 11:22

Ha önök XVI. kerületi döntéshozók lennének, hogyan neveznék el a Rákosi út és a Mátyás király út felújítását? 

Igen, Rákosi-Mátyás projekt lett a neve, és minő siker, végre sikerült befejezni - számolt be örömmel a Helyi Hírek

A beszámolóból azt is megtudhattuk, hogy elkészült a Budapesti út – Mátyás király út – Arany János utca összetalálkozásánál a "gigantikus körforgalom". Ez utóbbi volt a lap szerint a kerület legbalesetveszélyesebb része, "mivel a korábbi nyomvonalon nemcsak lejtett az út a szemközti sáv irányába (nem is keveset), hanem ráadásul sikerült valami rettentő csúszós aszfalttal bevonni az utat." De ez már a múlté, hála a Rákosi-Mátyás projektnek.

Minden cinizmus nélkül mondom, hogy bájos riportot közölt a Kemma.hu arról, hogy Hornyák László és felesége, Terike 60 év után megerősítette a házassági fogadalmát Tatán.

60

Laci bácsi és Terike néni 62 évvel ezelőtt, 1956-ban ismerte meg egymást – persze akkor még Lacinak és Terinek nevezte volna őket a helyi sajtó. Terit az anyja kísérte el egy bálba, ahol első látásra egymásba szerettek a csinos katonafiú Lacival. Két év udvarlás után házasodtak össze. Most pedig a gyémántlakodalmukat tarthatták.

Terike nénit mi másról is kérdezte volna a Kemma, mint a boldogság titkáról:

A szeretet,

az egymás iránti tisztelet,

és hogy soha nem szidtuk a másikat.

Laci bácsi ezt még egy negyedik titokkal egészítette ki:

soha nem feküdtünk le haraggal.

Aztán egy ötödikkel:

A gyerekek miatt sem veszekedtünk.

A Kemma videót is forgatott a fogadalomról:

 

Ilyen rövid, lényegre törő, leegyszerűsítő közleményt még nem adott ki párt.

A Fidesztől már megszokhattuk, hogy gyakorlatilag bármilyen közéleti történésre, ellenzéki vagy civil megnyilvánulásra annyi a párt válasza, hogy Soros. De azért ezt a tömör üzenetet mindig egy-két bővített mondatba belefoglalják.

Az MSZP kommunikátorai most viszont mellőzték az alanyokat és állítmányokat, és a következő üzenetet küldték:

A sebészt kirúgták, a betege meghalt

Gyilkosok!

MSZP

Ennyi. 

Az ügy előzménye, hogy meghalt az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege.