Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Dull Szabolcs

Végül összeállt a teljes ellenzék Botka László mögött Szegeden Végül összeállt a teljes ellenzék Botka László mögött Szegeden

A DK-tól a Momentumon át a Jobbikig támogatják Botkát, aki a pénzéhes, milliárdos oligarcháknak üzent.

augusztus 20. 13:49

Újra kikerült a kereszt a Parlamentre Újra kikerült a kereszt a Parlamentre

Áder János államfő arról beszélt, hogy olyan otthont kell berendeznünk, amelyből kitessékeljük az idegen, barbár eszméket.

augusztus 20. 09:15

Puskás-díj: magyar jelölt is van az év tíz legszebb gólja között Puskás-díj: magyar jelölt is van az év tíz legszebb gólja között

A debreceni Zsóri Dániel ollózására felfigyelt a nemzetközi labdarúgó-szövetség. Az év magyar gólja volt.

augusztus 19. 15:18

Ma 75 éve, augusztus 19-én született Knézy Jenő újságíró, sportriporter, akinek beköszönése szállóigévé vált. A Jó estét, jó szurkolást! mondatot talán még azok is ismerik, akik annak idején nem is hallgatták hétről hétre Knézy Jenő közvetítéseit.

Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja szerint Knézy Jenő 1944. augusztus 19-én született Nagyváradon. Gyermekkorát Kiskunhalason töltötte, Budapesten érettségizett. Fiatalon komolyan sportolt, 1961-62-ben tagja volt az ifjúsági kosárlabda-válogatottnak.

Amikor 1969-ben a Telesport és a Képes Sport közös pályázatot hirdetett "Pályabelépő" címmel, tehetséges fiatal sportújságírókat és sportriportereket keresve, ő is jelentkezett. Kiváló teljesítményének köszönhetően 1971-ben került a Magyar Televízió sportosztályára, hivatásául a sportújságírást választva.

Harmincegy évet töltött a Magyar Televíziónál, volt sportriporter, vezette a helyszíni közvetítések rovatát, volt a Telesport főszerkesztője, 1999-től az MTV főmunkatársa. 1972 és 2002 között állandó kommentátora volt a nyári, illetve téli olimpia eseményeinek, labdarúgó világ- és Európa-bajnokságoknak, válogatott és nemzetközi kupamérkőzéseknek csakúgy, mint számtalan hazai bajnoki összecsapásnak.

A sok-sok közvetítése között emlékezetessé vált az is, amikor a 2000-es olimpián Eric Moussambani úszását kommentálta.

 

 Neve, de inkább hangja főként a labdajátékokkal forrt össze, de közvetített többek közt jégkorongot, úszást, 1986-ban ő tudósította az első magyarországi Forma-1 futamot is.

1993 és 1997 között a kosárlabda szövetség társelnöki, 1997-től a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöki tisztségét is ellátta. 1998-tól volt a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

2003 áprilisában gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Az év májusában már súlyos betegen vette át a Magyar Televízió életműdíját kimagasló szakma munkája elismeréseként, és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést "több évtizedes, kimagasló sportújságírói és sportriporteri pályafutásáért". Egy hónap múlva, június 17-én halt meg, a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra.

Dominic Thiem ugyan elveszítette a meccset Danyiil Medvegyev ellen a montreali tenisztornán. A legemlékezetesebb jelenet mégis a nevéhez fűződik.

A magyar labdarúgó NBI-ben nem látunk ilyen labdalevételt.

 
Untitled-3

Mohamed Szalah, a Liverpool labdarúgója közös fotóval vigasztalta 11 éves szurkolóját, aki orrát törte a képért.

Louis Fowler egy pillantást szeretett volna vetni a Bajnokok Ligája-győztes csapat egyiptomi támadójára, ám közben nekifutott egy lámpaoszlopnak, és vérző orral a földre került.

Szalah észrevette a fiatal drukker integető testvérét, és miután érdeklődött a sérült állapotáról, közös képet készített a gyerekekkel, amelyet a fiúk nevelőapja osztott meg a közösségi médiában. Gyorsan enyhült a kisfiú fájdalma.