Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Dull Szabolcs

A parlamenti botrány 12 fontos fordulata A parlamenti botrány 12 fontos fordulata

Bangóné és Vadai pulpitusra lépésétől Áder kifütyülésén át Kövér László felháborodásáig az összes jelentősebb mozzanat.

3 órája

Kövér László: Példátlan! Kövér László: Példátlan!

Akkora volt a káosz a parlamentben az ellenzéki akció miatt, hogy a Fidesz elrontott egy szavazást. Ismételni kellett a végén.

5 órája

A kormány dönti el, ki bíráskodhat a kényes ügyekben A kormány dönti el, ki bíráskodhat a kényes ügyekben

Új időszámítás kezdődik: szirénaszó közben megszavazták az új közigazgatási bíróságok felállítását. Vita esetén itt döntenek tüntetésről, sztrájkról, választási ügyekről vagy adóügyekről. Az ellenzék szerint felállnak a Fidesz-bíróságok.

7 órája

Nagyon gyorsan eltakarították a romokat a szombati tüntetés után a párizsi Diadalív környékén. A Champs-Élysées-n is megindult a forgalom, és a szombaton lezárt metróállomásokat is megnyitották. A belvárosi boltosok és kávézótulajdonosok azonban még nyögik a szombati csatát: tele van betört kirakatokkal a párizsi elitnegyed.

Van olyan kávézó, ahol a komplett bejáratot kell lecserélni.

Ismét ezrek tüntettek sárga mellényben Párizs belvárosában, amely olykor kisebb csatatérré változott. Az elégedetlenkedők csak abban értenek egyet, hogy Macron elnök távozzon. De abban már nem, hogy miért, és utána mi legyen. Helyszíni tudósításunk és összefoglalónkat Párizsból itt tudja elolvasni.

Közhely, hogy mindent érdemes egy másik perspektívából is megnézni. De a Mátyás-templom csúcsát ebből a szemszögből még tényleg nem láttuk. Csodás kép!

A gyermekjogok világnapja alkalmából november 20-án UNICEF-kékbe borult a dunai látkép több építménye, többek között a Lánchíd, a Hotel Clark és a Müpa is.

lanchid2
Fotó: Unicef Magyarország

Bár a gyermekjogi egyezmény minden gyerekre vonatkozik, ma is milliók élnek szélsőségesen kiszolgáltatott helyzetekben. Az UNICEF Magyarország Gyerekhang kampánya azt üzeni, hogy figyeljünk a gyerekekre, de ne csak az ünnepnapon, hanem az év minden napján.

mupa
Fotó: Unicef Magyarország