Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

A Jobbik vezetői Simicska embereivel egyeztettek A Jobbik vezetői Simicska embereivel egyeztettek

Állítólag a párt közterületi kampányáról volt szó, az Origo lesifotókat közölt.

tegnap, 12:40

Kéri László és Farkasházy jelöltje összecsap Böde Dani és Kiki jelöltjével Kéri László és Farkasházy jelöltje összecsap Böde Dani és Kiki jelöltjével

Nem akármilyen celebekkel kampányol a Fidesz és az MSZP Angyalföldön.

tegnap, 11:31

Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz

Új választási rendszert alkotna, majd előrehozott választásokat tartana Szél Bernadett, ha az ellenzék győz áprilisban. Plusz elszámoltatás következne. Orbán szerinte a győzelme esetén mindenkin bosszút állna, rá például ráfoghatják, hogy amerikai kém. A Fidesz propagandája működik, pedig sosem találkozott Soros Györggyel vagy Simicskával. Interjú.

tegnap, 07:15

Délelőtt azt közölte a Fidesz II-III. kerületi szervezete (itt indul Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter), hogy "ismeretlenek telefonos piackutatásnak álcázott kampányhívásokkal zaklatják a lakókat". "A 21-es körzetszámról érkező hívások során három, Varga Mihály országgyűlési képviselővel, illetve Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel kapcsolatos hazug, valótlanságokon alapuló  kérdésre várnak választ."

Bár ismeretlenek a telefonálók, a Fidesz tudni véli, hogy a zaklató telefonokért Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja (itt indul az LMP színeiben) a felelős.

A kérdésekből, illetve az eljárás módjából nyilvánvalóan gyanítható, hogy a háttérben Ungár Péter képviselőjelölt áll.

A hívások és a jogosulatlan adatkezelés miatt a Fidesz büntető eljárást kezdeményezett.

Megkerestük Ungár Pétert az üggyel kapcsolatban. Ezt válaszolta: "nagyon örülök, hogy Varga Mihály is rájött arra, hogy telefonon keresztül is lehet kampányolni. Szeretném neki ezen felül jelezni, hogy az óriásplakát és a szórólap intézménye is létezik.

Varga Mihaly lelke turbulens biztos,

mert a Budai Polgar című propaganda kiadvány helyett másból is értesülhetnek a választópolgárok arról a 0 felszólalást produkáló munkáról amit befektetett a kerületbe." Ungár arra nem reagált, hogy a telefonszámokat honnan szerezték a kampányhoz.

Több olvasónk is jelezte, hogy Vona Gábor a honlapján jelentette be, hogy mégiscsak úgy döntött, hajlandó koordinálni a baloldallal Orbán leváltása érdekében. A www.vonagabor.com oldalon valóban olvasható egy írás arról, hogy megváltozott a Jobbik-elnök álláspontja, ám az írásról bűzlik, hogy átverés.

Untitled-1
Fotó: www.vonagabor.com

A Jobbik sajtóosztálya megerősítette, hogy az oldal

óriási kamu.

Vona Gábor oldalának címe www.vonagabor.hu. Tehát emberek, választók, senki ne dőljön be a kamuoldalaknak!

Lebukás: A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyfele, Urbán Ágnes sikeresen leleplezett egy jogsértő pártot: az Origó Párt jelöltje Facebook-videóban hívta fel a párt jelöltjeit, hogy az összegyűjtött ajánlásokat jogellenesen továbbítsák a pártközpontba – írta szerdai közleményében a TASZ.

Visszaélés megállapítása: A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy ezzel megsértették a választási eljárás alapelveit. Szorosan összefügghet ezzel, hogy a TASZ ügyfelének személyes adatai szerepeltek a párt egyik jelöltjének ajánlóívén, pedig sosem adott ajánlást neki.

Nulla következmény: Mindezek ellenére az Origó Párt jelöltje továbbra is rajta lehet a szavazólapon április 8-án.

A kamupártok módszereiről itt olvashat.