Illés
17 °C
29 °C

Dull Szabolcs

szerkesztő/újságíró Politika

Orbánéknak üzent a CEU-látogatással az új amerikai nagykövet Orbánéknak üzent a CEU-látogatással az új amerikai nagykövet

Orbánt erős vezetőnek tartja. De nincs még döntés a washingtoni meghívásáról.

tegnap, 22:07

Orbán Izraelben: Zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen Orbán Izraelben: Zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen

A kormányfő a zsidó kulturális élet újjáépítését és zsinagógák felújítását ígérte.

tegnap, 18:01

9000 eurós bírságot szabtak ki egy terrortámadásról terjesztett álhír miatt 9000 eurós bírságot szabtak ki egy terrortámadásról terjesztett álhír miatt

Egy német blog hazudott arról, hogy apokaliptikus méretű terrortámadás történt Mannheimben.

tegnap, 16:02

Kedden szavaztak a képviselők a fizetésemelésükről, és mi is részletesen beszámoltunk arról, hogy finoman szólva is megosztotta az ellenzéket a kérdés. A Jobbik és az MSZP egy része például megszavazta a dolgot a Fidesz-KDNP-vel karöltve, míg a DK, az LMP és a Párbeszéd, illetve az MSZP három képviselője nem.

Gyurcsány Ferenc tehát nem szavazta meg, a voksolás után viszont ocsmánynak minősítette azokat a képviselőket, akik megszavazták. 

Rövidlatóak vagytok vagy egyszerűen csak ocsmányan viselkedtek?

A Facebook-oldalán azt írta, jó, ha ezek a képviselők nyaralni mennek, addig sem okoznak kárt. Emellett egy rejtélyes üzenetet is küldött:

A fagylalttal vigyázzatok. Azt nyalni kell...

Itt valószínűleg az ellenzéki képviselők benyalására célzott a DK-elnöke, bár sosem lehet tudni.

 

Hiánypótló videót készített a "Hogyan ejtsük ki a külföldi focisták neveit?" témakörben Szabó Christophe, a Omlett du Fromage francia foci- és kultúrblog szerzője. 

A sportkommentátorok egyik gyenge pontja szokott lenni a francia válogatott meccseinek közvetítése, amikor 90 perc alatt kb ötféleképp is el tud hangozni egy játékos neve. Így, a vb idején nagyon hasznos sorra venni, hogyan is ejtik a francia focisták a saját nevüket.

 

Szabó Christophe rávilágít az egyik leggyakoribb hibára is.

Antoine Griezmann neve ugyanis nem németesen Grízman, hanem szépen, franciásan Grijezman. 

A magyar válogatott ugyan 22-26-ra kikapott Szlovéniától, de összességében megnyerte a párharcot, és

Magyarország kijutott a 2019-es berlini világbajnokságra.

Ez azért is fontos, mert innen kvalifikálhatunk a 2020-as olimpiára. A magyar csapattól bravúr ez a teljesítmény, mert a szlovénok eleinte esélyesebbnek számítottak. De a magyar csapatba visszatérő válogatottak, Nagy László és Ilyés Ferenc segítségével sikerült nyerni Koperben, majd most végig jól védekezve, taktikusan játszva megszereztük a továbbjutást. 

Ezen a meccsen különösen Székely Mártont lehet kiemelni, megmutatta, hogy másodszor is képes világszínvonalú teljesítményre. De Lékai és Bánhidi is szép és fontos gólokat lőtt. A végén már látszott a fáradtság, és hogy mindenkinek csak a továbbjutás lebeg a szeme előtt. Így aztán nem számít a vereség, a lényeg, hogy a végén mi nevethettünk.