Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Térdig gázolunk a mocsokban, de élvezzük Térdig gázolunk a mocsokban, de élvezzük

Összefújta a szemetet a szél a Facebookon: Budapest képeslapokra nem igazán illő arcait gyűjti egy online közösség. Három év alatt izgalmas kollekció jött össze. A fővárosi utcák abszurd humora a Trash of Pest csoport legjobb képeivel illusztrálva.

tegnap, 16:12

Ismert sémával verhették át Kósa Lajosékat Ismert sémával verhették át Kósa Lajosékat

Az örökséges csalás az egyik legalattomosabb, piramisjátékhoz hasonló modell, amivel rengeteg pénzt lehet leakasztani naiv emberekről. Egy olvasónk elmesélte a saját, nagyon hasonló történetét, ami szintén egy svájci örökség körül forgott.

március 16. 11:49

Nem, nem fizettek milliárdokat Kósáék a közjegyzőnek Nem, nem fizettek milliárdokat Kósáék a közjegyzőnek

Sokkal kevesebbe kerül a szolgáltatás, de azért így is súlyos összeg egy átlagfizetéshez képest.

március 14. 12:44

 

Nőtt Magyarországon a disznóhúsfogyasztás a KSH adatai szerint - ismertette nagy örömmel Fazekas Sándor a XII. abádszalóki böllérfesztiválon az MTI beszámolója szerint. 

Az agrárminiszter elmondta, 2,2 kilóval több sértéssel többet eszünk átlagosan egy év alatt, mint tettük ezt 2016-ban. Most 23-25 kiló disznót fogyaszt az átlagmagyar egy év alatt, mindezt a 2016-ban életbe lépett áfacsökkentésnek tudja be a tárcavezető. 

Magyarország 2010-ben mintegy 50 milliárd forintot költött saját forrásból a termelők támogatására, az elmúlt hét évben ez az összeg megduplázódott, most mintegy 103 milliárd forintot fordítanak erre - mondta Fazekas Sándor.

Az áfacsökkentési körbe legutóbb a hal- és a vadhúst vonta be a kormány, azt várják ezek fogyasztása is növekedni fog a lépés hatására, bár egyelőre úgy tűnik, a hal kiskereskedelmi árán nem fog meglátszódni az intézkedés.

A csótányok és tücskök áfájának csökkentése nem várható a közeljövőben. 

Lezárt birkalopási aktáról számolt be a rendőrség honlapján. A sértett január 14-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy devecseri ingatlana bekerített udvaráról ismeretlen személy ellopott egy merinói anyajuhot. A gazda előző este a három birkáját bezárta az ólba, másnap reggel észlelte, hogy az egyik állatnak nyoma veszett.

birka5 0

A rendőri adatgyűjtés eredményeként a járőrök még aznap kora délután elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 15 éves devecseri és egy 16 éves pusztamiskei fiút, akiket előállítottak az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

birka2

Részletes beismerő vallomásukban elmondták, az állat lábait megkötözték, majd elvitték egy fás, bokros részre, ahol kikötötték. Másnap egy kézikocsival mentek vissza a birkáért, amit a 16 éves fiú otthonába akartak szállítani, mikor a rendőrök a település határában elfogták őket.

A két fiatallal szemben folytatott nyomozást az ajkai rendőrök a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A járőrök az állatot visszaadták jogos tulajdonosának.