Ervin
14 °C
22 °C

Előd Fruzsina

újságíró Gazdaság

Brókerbotrányok: az állam ki akar bújni felelősségének vizsgálata alól Brókerbotrányok: az állam ki akar bújni felelősségének vizsgálata alól

Perre ment a károsultak egy csoportja a magyar állammal, szerintük a felügyelet hibája a százmilliárdos csalás.

április 19. 12:18

Tiborcz üzlettársa viszi a Kolosy téri piacot Tiborcz üzlettársa viszi a Kolosy téri piacot

Gasztrocsarnok lesz a gyengén muzsikáló piac helyén, Erdei Bálinték pályázata verte a többit. Az önkormányzat szerint szakmai alapon dőlt el.

április 18. 16:29

Alakul a megegyezés a feneketlen-tavi ingatlanberuházásról Alakul a megegyezés a feneketlen-tavi ingatlanberuházásról

A lakók tárgyaltak az önkormányzattal, valószínűleg irodaházak épülnek majd nagyobb zöldterülettel.

április 18. 14:03

254141 marx 0eur

Karl Marx 200 éves születésnapja lesz idén május 5-én, ebből az alkalomból tuti üzletet találtak ki szülővárosában, a németországi Trierben:

0 eurós, a filozófus arcképével ellátott szuvenírbankjegyeket árulnak 3 euróért. 

(0 eurós bankjegyet eddig is lehetett kapni, csak más képekkel díszítve, elsősorban turistalátványosságok kedvelt szuvenírje.) 

A kommunista álbankókat hétfő óta lehet kapni, az első 5 ezer darabot máris elkapkodták, ezért a város turisztikai osztálya újabb 20 ezer nyomtatása mellett döntött. Állítólag a világ minden részéről jönnek megrendelések az USA-tól kezdve Brazílián át Ausztráliáig. 

A Tőkében kifejtett marxi elméletben a kapitalista gazdaságban használt pénz a munkástól elidegenült munka esszenciája, egy külső erő, ami uralkodik rajta, de közben egyfajta bálványként is fellép. 

Trier eléggé ráfeküdt mostanában leghíresebb szülöttjének ünneplésére, nemrég állítottak fel egy több mint 6 méteres, Kínából kapott bronzszobrot, korábban pedig a gyalogosátkelők jelzőlámpáiba költözött be Marx.

(CNN)

Meglepően szoros az előző választási eredményhez képest Budapest 3-as számú választókerületében, a Hegyvidéken az eredmény, ami egyébként igazi jobbos nyerőkörzet: a rendszerváltás óta nem nyert soha balos vagy liberális jelölt.

Most Bauer Tamás (DK) 39 százalék fölött van 87 százalékos feldolgozottságnál, a fideszes Gulyás Gerely pedig 42,85-ön, de úgy, hogy Bauer mellett elindult az LMP színeiben Hajdu Mária is, aki behúzott 6,9 százalékot (nem beszélve a jobbikos Gyöngyösi Mártonról, aki 5,8 százalékon áll most).

Ebből az látszik, hogy még ha kicsi átszavazási hajlandóság, akkor is elvehette volna a Fidesztől a körzetet az ellenzék koordináció esetén - 28 éve először. 

A legstabilabb Budapesti választókerület, az MSZP-vel örökbarátsági szerződésben levő Budapest 7. oevk-ban Hiszékeny Dezső még a 4 évvel ezelőtti fergeteges abszolút többségére is rá tudott tenni egy lapáttal. 87 százalékos feldolgozottságnál 56,7 százalékon áll, ez 5 százalékkal jobb, mint a 2014-es eredménye, pedig indultak ellene mások is az ellenzéki oldalról.