Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Előd Fruzsina

Orbán's Family Protection Plan - could it work? Orbán's Family Protection Plan - could it work?

Could the government solve Hungary's demographic troubles by throwing money at the problem?

július 25. 13:10

Miért nem ismétlődhet meg Pakson a csernobili katasztrófa? Miért nem ismétlődhet meg Pakson a csernobili katasztrófa?

A paksi erőműben jártunk, ahol részletesen bemutatták, miért nem kell nukleáris katasztrófától rettegnünk.

június 26. 11:20

Babahitel: reménykedhetnek a július elejére gyereket váró párok Babahitel: reménykedhetnek a július elejére gyereket váró párok

Lehetséges, hogy még variál a kormány a babaváró hiteles rendelettel, hogy ők se kerüljenek hátrányba.

június 24. 16:23

Ruben Martinez, egy 11 éves El Pasó-i fiú közösségimédia-kihívást talált ki, amivel reményei szerint egy kicsit jobb hellyé teheti a múlt hétvégi lövöldözés után gyászba borult texasi várost. 

Az #ElPasoChallenge néven elindított akció lényege, hogy a 22 halálos áldozatra való tekintettel a csatlakozók vállalják, hogy 22 jócselekedetet véghez visznek a városban, akár ismeretlen emberek kedvébe járva. Teljesen hétköznapi, apró kedvességekről van szó, például lenyírni a füvet valakinél, megívni ebédre egy ismerőst, virágot vinni egy betegnek a kórházba, vagy ilyesmi. 

 

Az ötlet állítólag úgy született, hogy a tömegmészárlás után Ruben azt mondta, nem akar többé vásárolni menni az anyjával (a lövöldözés egy Walmart áruházban történt), nem lehetne-e inkább házhoz szállíttatni. Erre az anyja megpróbálta elmagyarázni neki, hogy nem élhetnek mostantól mindig félelemben, és hogy a városi közösségben van sok szerető, gondoskodó ember is. Végül azt tanácsolta neki, találjon ki valamit, amivel ő is hozzájárulhatna, hogy El Paso jobb hely legyen, a kisfiú pedig rövid gondolkodás után előjött a kihívás ötletével. 

Ruben és anyukája első jócselekedete az volt, hogy vacsorát vittek azoknak, akik elsőként csatlakoztak a kihíváshoz. A hashtag az elmúlt két napban elkezdett terjedni Twitteren és Facebookon is, a városlakók százával csatlakoznak a kezdeményezéshez. 

(CNN)

A Katasztrófavédelem posztolta Facebook-oldalára, hogy egy őz és egy macska beleesett egy elhagyatott kútba a hajdúsámsoni Mese utcában. Csábító lenne azt hinni, hogy az állatok haverok, akik egy közös esti csatangolás során járták meg, de ez sajnos kevéssé valószínű.

 

Örvendetes viszont, hogy sértetlenül megúszták, a hatóság közlése szerint miután a tűzoltók mentőkötéllel felhozták őket, együtt visszafutottak az erdőbe. Szóval lehet, hogy mégiscsak haverok. 

A bénaság néha áldás: egy ausztrál férfi, aki kendert növesztett a kertjében és lebukott, azért úszta meg a börtönt, mert a termésétől képtelenség lenne betépni. 

A 37 éves nyugat-ausztráliai férfinál összesen 50 tő kendert találtak, amiből 10 már kifejlett volt, ám a növények egyike sem volt hasznosítható kábítószerként a bíróság megítélése szerint (valószínűleg még az a 10 sem virágzott). 

Teljesen azért nem menekült az igazságszolgáltatás elől a férfi, a nyilvánvaló drogtermesztési szándék miatt felfüggesztették és bírságot kell fizetnie, de ez azért még mindig jobb, mint börtönbe vonulni. 

(The Rock)