Jenő
-3 °C
6 °C

Előd Fruzsina

Mindenki látta, hogy ebből bajok lesznek Mindenki látta, hogy ebből bajok lesznek

Miért állt le a szemétszállítás két megyében is október végén és lesz-e még hasonló káosz? Erről beszélgettünk az Index gazdaság rovatának podcastjában.

november 13. 14:02

Páros lábbal száll bele a hulladékos rendszerbe az ombudsmani jelentés Páros lábbal száll bele a hulladékos rendszerbe az ombudsmani jelentés

Ebből is az rajzolódik ki: szó sincs politikai játszmáról, a szemétkáosz valódi oka a kaotikus jogi helyzet, az NHKV tevékenysége és a krónikus pénzhiány. 7 éve próbálnak valamit kezdeni a területtel, de csak egyre rosszabb lesz.

november 12. 17:35

Furcsán nőnek a magyar fizetések Furcsán nőnek a magyar fizetések

Egészen meredek béremelkedési adatok jönnek hónapról hónapra, de vannak tényezők, amik kétkedésre adnak okot. Hol a bibi a statisztikákban, hogy nőhetnek a fizetések, ha nem termelünk jobban, és meddig mehet ez így?

november 8. 11:55

Valóságshowkban nem gyakran találkozunk politikai vagy történelmi témákkal. Gyaníthatóan az ilyen műsorokba jelentkezők eleve mérsékelten érdeklődnek irántuk, és az sem kizárt, hogy a szerkesztők szólnak, ne nagyon hozzanak fel ilyesmit a játékosok, mert megosztó. 

rtl

A Való Világ egyik eheti adásában most mégis felbukkant egy leheletnyi történelem, méghozzá nem is akármilyen kontextusban: az egyik szereplő Zsuzsu szerint azért különösen súlyos, hogy egy játékostársa lealpárikurvázta (egy szál tangában bemutatott produkciója miatt), mert a műsort az egész ország,

sőt az országhoz csatlakozó nemtudomhány területet, amit Trianontól elvettek, azok is nézik szerintem, Erdélyből, Kárpátaljáról, Szlovákiából.

És ha ez még nem lenne elég, ezen a ponton egy másik játékosról, Gregről kiderült, hogy vajdasági, mikor közbeszólt, hogy ők a Vajdaságban ("haha, Jugoszlávia") biztosan nézik a műsort. 

Ezek után talán nem túlzás kijelenteni, hogy virágba borult a Fidesz nemzetpolitikája, ennél nagyobb egység már biztosan nem lesz, és nem is lehet.

(A teljes videó előzményekkel együtt itt megtekinthető annak, akinek van RTL-es regisztrációja, az ominózus párbeszéd 5:44-től hallható.)

 

Aki követi a Való Világ 9. évadát, az nagyon gyakran találkozhat a "parittyázás" kifejezéssel, a lakók ugyanis úton-útfélen használják. A szó ősforrása VV Csoki, aki a villába költözése előtt négerként annyit vállalt kisfilmjében, hogy bent is néger lesz, ebbe pedig valljuk be, nehéz lenne belekötni.

A civilben olasz tolmácsként dolgozó villalakó a szövegkörnyezet alapján valószínűsíthetően a szexuális aktus szinonimájaként használja ezt a nyelvi leleményt, ebben a videóban 46 másodpercnél az ő szájából is meghallgathatja, akinek erre van igénye. 

Egyelőre nem sikerült rájönnöm, hogy a szex minden fajtájára érti-e, vagy kizárólag a behatolásra vonatkozik a parittyázás. Ahogy arra sem, hogy Csokin és közvetlen környezetén kívül használja-e még valaki magyar nyelvterületen a kifejezést, a Google-keresés ugyanis még csak ehhez közelítő találatokat sem ad. Segítsenek kitalálni!

Hallotta már a parittyázás kifejezést a szex szinonimájaként használni?

 • 1482
  Nem, és soha nem is akartam
 • 808
  Nem
 • 92
  Igen
 • 53
  Igen, magam is használom

Az Egyesült Államokbeli Washington államban egy autós lefilmezte, amint LAZACOK kelnek át előtte keresztbe a pár centi vízzel borított autóúton. 

 

A YouTube-ra egy hete feltöltött videó leírása szerint az út mellett haladó folyó kiáradt, az általában az árral együtt úszó lazacokat pedig megzavarta, hogy a megszokott mellett más irányokba is terjed a víz. Ezért össze-vissza úsztak, például a túloldalra, ahol valószínűleg semmi jó nem várta őket. 

utihal.gif