Hedvig
4 °C
15 °C
222 886 szavazat
277 142 szavazat

F. Tóth Benedek

Sosem gondoltunk rá, de íme, ez Jókai Mór és Lenin közös pontja Sosem gondoltunk rá, de íme, ez Jókai Mór és Lenin közös pontja

Pierre ezúttal egy ízes ételről mesél ízesen.

tegnap, 12:02

Budapest romokban, a jövő csak Sámánnal elviselhető Budapest romokban, a jövő csak Sámánnal elviselhető

Képeslapot kaptunk. Ki küld ma már képeslapot?Podcastunk vendége Odegnál Róbert grafikus, filmrendező.

tegnap, 07:43

Jelöltvita, Star Trek, verekedés, hóesés Jelöltvita, Star Trek, verekedés, hóesés

Ilyen volt a szerda az Indexen.

október 13. 20:22

Munkacíme, persze, van: #tüneményesutazás. Jelentsen ez bármit is. Annyit biztosan, mert ez az Indexhez eljuttatott leiratból kiderül, hogy olyan játékfilmről van szó, amelyet közösségi finanszírozásból, helyi és országos szponzorációban készítenek, és 26 nap alatt leforgatják.

Ez azért is érdekes, mert a filmről a veszprémi SzeretFilm Stúdió azt ígéri, hogy több évszakos, főbb helyszíne a tél végi Balaton, valamint Budapest és Bécs.

A főbb szerepben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán és Trill Zsolt látható,  a film pedig – a tervek szerint – a jövő nyáron.

Képtelen leállni Ridley Scott. A 83 éves rendező az Empire magazin beszámolója szerint amint befejezi Napóleon-filmjét, előveszi a Maximus (Russell Crowe) halálával végződő Gladiátor történetét, és folytatja.

A bejelentés nem meglepő, három éve lehet tudni, hogy egyszer majd lesz folytatás – ami szerencsére nem olyan, mint a Dallas, amikor Bobby magához tér a zuhany alatt, hanem inkább ahhoz hasonlatos, hogy mi történik azt követően, hogy Maximus megtér szeretteihez a túlvilágon.

A szereposztásra még várni kell, de egyvalami biztosan a meglepetés erejével hatna: ha a második részben is játszana Russell Crowe, aki egyébként számos Scott-filmben kapott szerepet (Gladiátor; Bor, mámor, Provence; Amerikai gengszter; Hazugságok hálója; Robin Hood).

Dolly Parton a Twitteren ünnepelte Lil Nas X Jolen-feldolgozását. Az ikonikus countryénekes az egyik legnagyobb közösségimédia-platformon reagált a rapper élő, BBC rádiós fellépésére.

Izgatott voltam, rögtön meghallgattam... nagyon jó. De hát amúgy is imádom.

 

Lil Nas X, akinek idén jelent meg nagylemeze Montero címmel, tömören, de annál kifejezőbben reagált az énekesnő bejegyzésére:

 Basszus.

 

Kettejük beszélgetése azért is érdekes, mert mindkét előadó LMBTQ+-ikon, így a közösségi oldal gyakorlatilag felrobbant, mikor a felhasználók meglátták az énekesek bejegyzéseit. 

Lil Nas X 2019 óta zenei videóiban és dalaiban kiáll önmagáért és szexualitásáért. Dolly Parton szinte a karrierje kezdete óta támogatja az LMGTQ+-közösséget, bár ő maga annak nem tagja.