Aliz
6 °C
14 °C

Fábián Tamás

Láthatatlan pártok emberei gyűjtenének egymillió aláírást Európában Láthatatlan pártok emberei gyűjtenének egymillió aláírást Európában

Szürreális sajtóeseményen álltak nyilvánosság elé az uniós csalásokat megszüntetni akaró akció magyar szervezői.

november 5. 13:41

Szél Bernadett megkereste azokat az oktatási szakembereket, akik a CEU ügyét vizsgálják Szél Bernadett megkereste azokat az oktatási szakembereket, akik a CEU ügyét vizsgálják

A képviselő arra jutott, hogy hiába mondja a kormány, ezek a szakértők nem léteznek.

október 30. 13:32

Orbán magánrepülőről mosolyog a metrópótlóra váró tömegre a DK új matricáin Orbán magánrepülőről mosolyog a metrópótlóra váró tömegre a DK új matricáin

A ciklus leghangosabb témája eddig a magánrepülőzés.

október 30. 09:41

Négyszázharminckétezer dollárért kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Chirstie's aukciósház csütörtöki New York-i árverésén. Ez volt az első mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre vitt.

A kép árát hétezer-tízezer euróra becsülték az aukciósház szakértői. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet - közölte a Christie's.

A képzeletbeli Edmond de Belamyról készült portré egy férfit ábrázol sötét csuhában fehér gallérral, aki egy francia papra emlékeztet a 17. vagy 18. századból.

A mű létrehozása a párizsi Obvious kollektíva munkája, Hugo Caselles-Dupre számítógépmérnök gyerekkori barátaival, Gauthier Vernier-vel és Pierre Fautrellel közösen írta meg az algoritmust és hozta létre a kollektívát.

A Generative Adversarial Network (GAN) nevű algoritmus már létező festmények adatbázisát "bekebelezve" hoz létre új képeket. Az Edomd de Belamyt ábrázoló képnek és a Belamy-sorozat többi alkotásainak elkészítéséhez például 15 ezer portrét tanulmányozott. (MTI) 

"Ma képviselőtársaimmal a Parlament főlépcsőjén töltjük az éjszakát, hogy felhívjuk a kormány és Budapest figyelmét, hogy első sorban nem büntetni, hanem segíteni kell a hajléktalanoknak másrészt pedig, hogy kifejezzük szolidaritásunkat azokkal a védtelen emberekkel, akiket a kormány bűnözőnek tart s akként is kezel" - közölte Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Elnézve Gyurcsány arcát, ilyen jó hangulatban még senki sem szolidarított a hajléktalanokkal. 

A helyzet lassan három hónap után is változatlan a Mátészalkát Debrecennel összekötő vasúti vonalon. Júniusban a MátészalkaLeaks egyik aktivistája hagyta le a vonatot, hogy felhívja a figyelmet: a szerelvény 1 óra 49 perc alatt teszi meg a 78 kilométeres utat. A MÁV akkor azt közölte, hogy folyamatosak a felújítások, és a jelenleg felújításon áteső szakaszokon is 40-50 kilométerrel lehet haladni, és három helyen van ilyen sebességkorlátozás érvényben.

Nos, már október vége van, de a helyzet a csoport legújabb videója szerint mit sem változott. A vonat helyenként annyira lassú, hogy gyerekek is tudják tartani a lépést.