Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Áprilisban még nagyobbat tolhatnak a Fidesz biciklijén Áprilisban még nagyobbat tolhatnak a Fidesz biciklijén

Kétszer annyian szavazhatnak majd határon túlról, mint négy éve, és a tapasztalatok szerint ők szinte mind fideszesek. A nagy növekedést azonban két vitatott dolog is segíti.

tegnap, 07:07

Zavarba ejtően menekülnek a fideszesek, ha az Elios-ügy szóba kerül Zavarba ejtően menekülnek a fideszesek, ha az Elios-ügy szóba kerül

A többség egyszerűen némasági fogadalmat kötött a Fidesznek kellemetlen OLAF-jelentéssel kapcsolatban.

február 18. 19:26

ENSZ: A kormány vonja vissza a Stop Sorost! ENSZ: A kormány vonja vissza a Stop Sorost!

A szervezet szerint Magyarország nem teljesíti a nemzetközi és uniós jogból fakadó kötelezettségeit.

február 16. 19:05

A Szardínián található Ollolai nevű faluban egykor pezsgett az élet, ma viszont már pang. Amikor az állandó lakosok száma 1300 alá csökkent, a polgármester innovatív lépésre szánta el magát: kétszáz házat hirdetett meg mindössze egyeurós áron. Az eredeti, többnyire szürke gránitból épült házak állapota változó, de általában 20-30 ezer eurót kellene rájuk költeni, hogy lakhatóvá váljanak. (Independent

http 2F 2Fcdn.cnn.com 2Fcnnnext 2Fdam 2Fassets 2F180117122726 o
Fotó: Ollolai comune proloco

Pintér Sándor belügyminiszter állítólagos visszavonulásának híre arra ösztönözte szombati ügyeleteseinket, hogy feltegyék egymásnak a kérdést, vajon ki a leghíresebb Pintér? 

Adná magát, hogy a belügyminiszter úr, de ugye rajta kívül van még néhány erős jelentkező. 

Ott van például Pintér Tibor, lovas színész, aki a napokban azzal futott nagyot a médiában, hogy főszereplője lesz a Zámbó Imre "Jimmy" életéről szóló musicalnek. Sajnos nem lóhátón, bár várjuk még ki a végét. 

A futballválogatott élén eltöltött rövid és kudarcos karrierje miatt egy ország ismerte meg nemrég a fociedző Pintér Attilát, aki jelenleg a felcsúti akadémia "migránsválogatottját" igyekszik igazgatni. 

Szintén az utóbbi időben szerzett országos hírnevet a régóta színházi rendezőként tevékenykedő Pintér Béla, miután színpadra vitte A Bajnok című darabot a Katona József Színházban. (A megosztó előadás még mindig műsoron van, nekem amúgy tetszett.)

És akkor most döntsék el, ki az ország legismertebb Pintére. 

Ki jut eszébe, ha meghallja, hogy Pintér?

 • 2740
  Pintér Sándor
 • 1517
  Pintér Attila
 • 887
  Pintér Béla
 • 787
  A férjem/feleségem, akit szintén Pintérnek hívnak
 • 728
  Pintér Tibor

A szavazás 2018. január 8-án 10:00-ig tart. 

A pintér egyébként nem túl meglepő módon egy szakma elnevezése, a hordókat készítő iparost nevezték így régen, és talán most is. A német binder kifejezésből ered, szinonimája a kádár és a bodnár.

Ha van még egyébként olyan, országosan ismert Pintér, aki méltatlanul maradt ki ebből a listából, küldje el nekem. 

Két év tervezés és edzés után karácsonykor jutott el a Déli-sarkra Scott Sears, a brit hadsereg tisztje. Ezzel a 27 éves férfi lett minden idők legfiatabb embere, aki külső segítség nélkül eljutott a világ legdélebbi pontjára. A korábbi rekorder három évvel idősebb volt nála, mikor ugyanezt végrehajtotta.

Sears túrája öt hétig tartott, az igazán kemény nem is a hideg és az egyedüllét volt benne, hanem hogy közben egy saját testsúlyánál nehezebb szánon húzta maga mögött a sátrát, a szükséges élelmiszereket és egyéb kiegészítőket. Sears egyébként a jelenlegi legjobb brit teniszező, Andy Murray sógora. (The Telegraph