Mária
18 °C
28 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

A magyar miniszterelnök? Senki nem ismeri A magyar miniszterelnök? Senki nem ismeri

Az Európa erős emberének készülő magyar kormányfőről és a nyugati civilizáció hanyatlásáról kérdeztünk európai fiatalokat a Szigeten. A politikája nem arat osztatlan sikert, és nem is tudják, ki ő.

54 perce

A Balaton mellett járt a hippikaraván A Balaton mellett járt a hippikaraván

Kisportolt testű kreol lányok és fiúk, függőágyakban lengedezés, sámánok méregtelenítése és buli kifulladásig. Ilyen volt az idei Samsara.

augusztus 12. 16:15

Pusztító biciklicsapda lett a javítás eredménye a legforgalmasabb bringaúton Pusztító biciklicsapda lett a javítás eredménye a legforgalmasabb bringaúton

A Magyar Telekom jelezte, hogy az állapot ideiglenes volt a Bajcsy-Zsilinszky úton.

augusztus 9. 05:29

Ezen keresztül bárki bejelentheti, ha valamilyen megoldásra váró problémát észlel a környezetében. 

"Benőtte a gaz a szétrúgott elektromos szekrényt? Kátyúba dőlt az összegrefitizett villanyoszlop? Nem látszik a szeméttől a lekopott zebra, amin amúgy se lehetne átkelni kerekesszékkel? Jelentsd be a térképen a problémákat, amiket a városodban látsz és mi megoldjuk! Vagy legalább viccessé tesszük. Vagy legalább széppé" - írták felhívásukban. 

Az oldal itt érhető el

Tegnap este a szokásosnál is többen tették tiszteletüket a hídnál, Molnár Mátyás olvasónknak hála meg is tudjuk mutatni ezt a szép természeti jelenséget.

Ezen a nyári napon nemcsak a parlament ülése rendkívüli, hanem az Orbán Viktorról készült fotó is annak mondható. Íme: 

A miniszterelnök szokásától eltérően ezúttal nyakkendő nélkül ült a teremben. Ez, ha lehet ilyet mondani, az elmúlt években Rogán Antal stíluseleme volt. 

Az is ritkaságszámba megy, hogy ne fekete vagy legalább sötét zakót húzzon. A világoskék, talán picit metálos árnyalat azt is jelentheti, hogy ezen a nyáron kivirult a kormányfő. Nem lenne csoda, három hónappal ezelőtt kétharmaddal nyert, két napja pedig élőben nézte a focivébé döntőjét. 

Még egy pillanatra a zakónál maradva, talán egy új ruhadarabot köszönhetünk a miniszterelnöki gardróbból. Nem tudni, hogy így van-e, mindenesetre csattanós válasz lenne a pár hete még a nadrágján élcelődő internetes közvéleménynek. 

Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy Semjén Zsolt papírjainak elejét kisatírozták az MTI-ben. Eddig ez nem volt szokás, de érdemes észnél lenni, 2011-ben azért tiltották ki az Index és az Origo fotósát, mert olvasható képet készítettek a miniszterelnök beszédének jegyzetéről

Végül, de nem utolsósorban ott hever Orbán előtt egy új könyv, a Szabó Magda válogatott írásaiból összeállított Nekem a titok kell című. Talán ő hozta valakinek, de az is lehet, hogy neki hozták. Ki tudja. Csak annyi biztos, hogy ott van.