Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Fábián Tamás

újságíró Politika

Lázár János nagyot ferdített az OLAF-jelentésről Lázár János nagyot ferdített az OLAF-jelentésről

Nem volt igaz, amivel indokolta, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra az Eliosról szóló jelentést. Ha akarnák, már ma megtehetnék.

tegnap, 15:54

Pozitív kampánnyal reagálnak a civilek a kormány újabb sorosozására Pozitív kampánnyal reagálnak a civilek a kormány újabb sorosozására

A civilek szerint ha egy szervezet külföldről szerez pénzt azért, hogy Magyarországon segítsen, azt nem büntetni, hanem díjazni kellene.

tegnap, 14:57

Ki ez a Cornstein, akit Trump hozzánk küld? Ki ez a Cornstein, akit Trump hozzánk küld?

Orosz és magyar felmenőkkel rendelkezik az ékszerbizniszben meggazdagodott, politikailag szinte teljesen szűz új amerikai nagykövet. Ő lenne, aki elmozdítja a mélypontról az amerikai-magyar kapcsolatokat?

január 18. 15:40

Pintér Sándor belügyminiszter állítólagos visszavonulásának híre arra ösztönözte szombati ügyeleteseinket, hogy feltegyék egymásnak a kérdést, vajon ki a leghíresebb Pintér? 

Adná magát, hogy a belügyminiszter úr, de ugye rajta kívül van még néhány erős jelentkező. 

Ott van például Pintér Tibor, lovas színész, aki a napokban azzal futott nagyot a médiában, hogy főszereplője lesz a Zámbó Imre "Jimmy" életéről szóló musicalnek. Sajnos nem lóhátón, bár várjuk még ki a végét. 

A futballválogatott élén eltöltött rövid és kudarcos karrierje miatt egy ország ismerte meg nemrég a fociedző Pintér Attilát, aki jelenleg a felcsúti akadémia "migránsválogatottját" igyekszik igazgatni. 

Szintén az utóbbi időben szerzett országos hírnevet a régóta színházi rendezőként tevékenykedő Pintér Béla, miután színpadra vitte A Bajnok című darabot a Katona József Színházban. (A megosztó előadás még mindig műsoron van, nekem amúgy tetszett.)

És akkor most döntsék el, ki az ország legismertebb Pintére. 

Ki jut eszébe, ha meghallja, hogy Pintér?

 • 2740
  Pintér Sándor
 • 1517
  Pintér Attila
 • 886
  Pintér Béla
 • 787
  A férjem/feleségem, akit szintén Pintérnek hívnak
 • 726
  Pintér Tibor

A szavazás 2018. január 8-án 10:00-ig tart. 

A pintér egyébként nem túl meglepő módon egy szakma elnevezése, a hordókat készítő iparost nevezték így régen, és talán most is. A német binder kifejezésből ered, szinonimája a kádár és a bodnár.

Ha van még egyébként olyan, országosan ismert Pintér, aki méltatlanul maradt ki ebből a listából, küldje el nekem. 

Két év tervezés és edzés után karácsonykor jutott el a Déli-sarkra Scott Sears, a brit hadsereg tisztje. Ezzel a 27 éves férfi lett minden idők legfiatabb embere, aki külső segítség nélkül eljutott a világ legdélebbi pontjára. A korábbi rekorder három évvel idősebb volt nála, mikor ugyanezt végrehajtotta.

Sears túrája öt hétig tartott, az igazán kemény nem is a hideg és az egyedüllét volt benne, hanem hogy közben egy saját testsúlyánál nehezebb szánon húzta maga mögött a sátrát, a szükséges élelmiszereket és egyéb kiegészítőket. Sears egyébként a jelenlegi legjobb brit teniszező, Andy Murray sógora. (The Telegraph

Lehet otthon gyakorolni: