Diána
11 °C
22 °C

Farkas Ágnes Virág

Nem csoda, hogy káosz volt: 120 ezren mentek a repülőnapra Nem csoda, hogy káosz volt: 120 ezren mentek a repülőnapra

A rendezvény végén a látogatók zökkenőmentesen tudták elhagyni a helyszínt.

augusztus 29. 20:27

Offenzív pólót viselt, nem akarták felengedni a repülőgépre Offenzív pólót viselt, nem akarták felengedni a repülőgépre

Nem ment át a biztonsági ellenőrzésen.

augusztus 29. 20:18

Meghalt Jacques Rogge, a NOB korábbi elnöke Meghalt Jacques Rogge, a NOB korábbi elnöke

Hetvenkilenc éves volt.

augusztus 29. 19:45

A Semmelweis Egyetem, mint az ország vezető Covid-ellátója, kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen az új koronavírussal kapcsolatos ismeretek bővítésében, így az új terápiás eljárások, lehetőségek fejlesztésében is – hangsúlyozta Merkely Béla, az egyetem rektora.

Az egyetemi vizsgálat augusztus 23-án kezdődött meg dr. Merkely Béla rektor-klinikaigazgató vezetésével a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, ennek célja pedig nem más, mint hogy igazolják a gyógyszer hatékonyságát. A vizsgálatról bővebben itt olvashat:

 

Beoltották Málta 12 évesnél idősebb lakosságának a 90 százalékát koronavírus elleni vakcinával – közölte kedden a vallettai egészségügyi minisztérium.

Málta ezzel a világon az első ország, amely elérte ezt az átoltottsági szintet. A fejlemények nyomán a vallettai vezetés az oltóközpontok bezárása mellett döntött, egyedül az ország északkeleti felében található Msidában működő Máltai Egyetem campusán tartanak meg egy ilyen létesítményt. Bővebben ide kattintva olvashat arról, hogy mi a helyzet Máltán. 

Michael Ludwig, Bécs polgármestere kedd délután újabb szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Az eddig érvényben lévő rendelkezések szigorítását a napi új megbetegedések számának az agresszívebb delta-variáns miatti növekedése tette szükségessé – indokolta a döntést a polgármester.

Az új rendelkezés értelmében szeptember elsejétől a PCR-tesztek érvényességi ideje az eddigi 72 óráról 48 órára, míg az antigéngyorsteszteké 48 óráról 24 órára csökken.

Ludwig hangsúlyozta, hogy a fővárosban eddig is szigorúbb szabályozás volt érvényben, mint országosan – egyebek között a maszkviselés tekintetében –, és ezek maradnak is. A polgármester szeretné elkerülni, hogy az iskolakezdés és a nyaralásból visszatérők miatt prognosztizált esetszám-növekedés ugrásszerű legyen.

Hozzátette, az egyetlen védelem a koronavírus ellen továbbra is a védőoltás. Reményét fejezte ki, hogy azok, akik még nem vették fel, a közeljövőben megteszik, és ezzel nemcsak önmaguk, hanem az össztársadalmi immunitás érdekében is fontos és jó döntést hoznak.

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, reméli, hogy a sokak által szorgalmazott lépést – miszerint az éjszakai szórakozóhelyekre, illetve a kulturális és sportrendezvényekre csak a beoltottakat kellene beengedni – nem kell bevezetni. Mindazonáltal hozzátette, hogy amennyiben a járvány megköveteli, kész újra elrendelni – a jelenleg kötelező orvosi maszk helyett – a nagyobb védelmet nyújtó FFP2-es maszkok viselését a fővárosban.

Ausztriában eddig 5 445 858 ember kapta meg a koronavírus okozta betegség elleni vakcina első adagját, mindkettőt pedig 5 130 185-en. Az elmúlt 24 órában 1002 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 678 605 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 398, az intenzív kezelésre szorulók 84-en vannak. A Covid–19 szövődményeibe az elmúlt napon öten haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 768-ra emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 655 187.