Móric
14 °C
15 °C

Fehér János

Újra Kovács Róbert nyerte a 661 kilométeres terepultrát Újra Kovács Róbert nyerte a 661 kilométeres terepultrát

A futó-túrázó harmadszor győzött a bajorországi Goldsteig Ultrarace-en. Közel egy hétig volt úton.

tegnap, 17:19

Légvárak ellen harcolnak az erőszakkal vádolt pólósok Légvárak ellen harcolnak az erőszakkal vádolt pólósok

Vádemelés nélkül is zárulhat a nyomozás, nincs rendőrségi idézés. Összefoglaltuk, mi történt eddig.

tegnap, 12:39

Csak 17 éves a dzsúdó történetének legfiatalabb világbajnoka

Az ukrán Darija Bilogyid túlszárnyalta apját.

szeptember 20. 16:47

Október első hétvégéjén Magyarországra érkezik az úszó-világkupa, ahol Hosszú Katinkáék mellett nem úszókat is megnézezhetünk úszás közben. A betétfutamban, a 2000-es olimpián a száz gyorsot végigszenvedó (úszása (?) Knézy Jenő közvetítésében a legjobb) Eric Moussambani a kíhívó.

 

Az azóta sokat fejlődött és 40 évesen Egyenlítői-Guinea szövetségi kapitányává vált Moussambani a futballista Torghelle Sándort, a tornász Berki Krisztián, a short trackes Liu Shaolin Sándort, a crossfites Horváth Laurát, a gátfutó Baji Balázst, a vívó Somfai Pétert és a birkózó Veréb Istvánt próbálja meg majd legyőzni.

Válogatott szinten is előfordult már, hogy apa és a fia ugyanabban a futballcsapatban játszott (például az izlandi Arnór és Eidur Gudjonhsen), de azért gyakorinak nem mondható ez a felállás.  Egy frisset tudunk említeni, a hétvégén az Újszászi VVSE megye I.-es csapatában egyszerre volt pályán idősebb és ifjabb Rézsó Péter.

Az idősebb Rézsó Péter neve ismerős lehet, a most 47 éves kapus sokáig védett az NB II.-es Szolnoki MÁV-ban, de játszott akkor is, amikor feljutottak az NB I.-be, és ötször a teremlabdarúgó válogatottban is szerepelt. Most tulajdonképpen hazaigazolt, korábban is védett Újszászon, és teljesült az álma, hogy egyszerre szerepeljen a csapatban 22 éves fiával. Egész sikeresen, az NB III.-ból kieső a listavezető Tiszafüreddel 0-0-t játszottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokság ötödik fordulójában.

Kutyakemény lesz a Mont Blanc körüli (Ultra Trail du Mont Blanc) 171 km-es terep ultrafutás, mert már a chamonix-i rajtnál jó nagy esőt kaptak a nyakukba az indulók. A magas, 2000 méter feletti hegyeken csak rosszabb lesz, hóesésre és 1-2 fokra lehet számítani.

A legjobbak is 20-22 órát lesznek a pályán, a lassabbaknak 46 óráig is tarthat a szenvedés. Tíz magyarnak is szurkolhatunk. Fekete Dániel, Györgyi Gábor, Kovács Ádám, Kovács Edit, Kurucz András, Mancher István, Szabó Béla, Szigeti Csaba, Takács Zsolt és Wermescher Ildikó van a pályán a rajtlista szerint.