Eszter, Eliza
15 °C
28 °C

Fehér János

újságíró Sport rovat

A rózsaszín trikós először lett sebezhető, lefelezték előnyét A rózsaszín trikós először lett sebezhető, lefelezték előnyét

Már csak 28 mp-cel vezet Yates a nagy hegyek előtt. Dumoulin és Fromme együtt támadott.

49 perce

Embermagasságú a gaz, elhanyagolt a balatoni bringakörút Embermagasságú a gaz, elhanyagolt a balatoni bringakörút

Az utak új kezelője eddig inkább csak felmért, mint hogy a hibákat javította volna.

tegnap, 17:45

Curryék eldobták magukat, a Rockets büntetett Curryék eldobták magukat, a Rockets büntetett

A jól védekező Houston kiegyenlített hektikus meccsen kiegyenlített az NBA-rájátszásban.

tegnap, 13:24

A Gemenc Nagydíjnál természetesen vannak régebbi kerékpárversenyek Magyarországon, de azt elmondhatja magáról, hogy a legstabilabb, egyszer sem maradt el 1975 óta. A színvonalban voltak olykor ingadozások, de legtöbbször azért erős nemzetközi mezőny indult rajta, későbbi világbajnokok, Tour de France-menők is részt vettek a Szekszárdhoz kötődő nagydíjon.

A háromnapos verseny idén is bekerült a nemzetközi szövetség versenynaptárába, jó bringások érkeznek.

A nagydíjon 20 csapat, 120 bringása indul, a magyarok közül Pelikán Jánosra, Kusztor Péterre és Lovassy Krisztiánra érdemes leginkább figyelni. A versenyt a magyar Sport 1 és Sport 2 mellett a cseh Sport Tv is közvetíteni fogja.

Az első szakasz csütörtökön este hatkor rajtol, a két kilométeres időfutamon fel kell mászni a Kálváriára is, ahová néhol 15 százalékos emelkedő is vezet. Pénteken egy 162 km-es kemény szakasz jön a tolnai dombokon, megint kálváriás befutóval. Majd szombaton egy 131 km-es etappal zárul a Gemenc Nagydíj. Az este nyolckor kezdődő villanyfényes kritérium már a gála lesz.

emu.png

Ausztráliában felettébb izgalmas lehet bringázni, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy egy kerékpárost lerúgott egy útra pattanó kenguru, vagy csak fenyegetően nézett egy horda. Új stílusú edzésmódszernek tűnik viszont az emuhorda mögötti tekerés.

 

A Cerebral Cyclist nevű felhasználó pár napja tette ki azt a videót, amin tökéletesen megfigyelhető a módszer. A földúton egy ötfős emucsapat vállalta, hogy fogja a bringás előtt a szelet (persze feltételezhetnénk azt is, hogy elég ostoba módját választották a menekülésnek), és úgy percig diktálta is 40 km/h körüli tempót.

Tour de France-on induló versenyzőnk még nincs, de az utóbbi években izmosodni látszik a magyar kerékpársport, legalábbis egyre színvonalasabb versenyeket rendeznek itthon is.  A legerősebb egynapos most szombaton lesz, a V4 kerékpárversenyen Budapest és Pannonhalma között teker 167 kilométert a 29 csapatból kikerülő 170 fős mezőny.

 

A befutó kétségkívül látványos lesz, egy belgiumi tavaszi klasszikus is megirigyelné a helyszínt. A pannonhalmi apátsághoz felvezető emelkedő kíméletlen lesz a lábakhoz, de azért jól fog kinézni, ahogy felfelé sprintelnek a tarka mezes bringások.

Aki nem tud kimenni, a Várkert Bazárnál lévő rajthoz vagy a befutóhoz,a verseny honlapján követheti élőben az eseményeket 13:15-től. A rajtnál egyébként lesz mindenféle bringás program a gyerekeknek is, és lehet találkozni magával az Ördöggel is, az 1990-es évek nagyszerű versenyzőjével, Claudio Chiapuccival is.