Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Flachner Balázs

Játékok száma Steamen372

Ahány ebből valaha fel volt telepítvenem merem megnézni

Virtuális kemény drog tolja a mobilos játékok szekerét Virtuális kemény drog tolja a mobilos játékok szekerét

Sima mikrotranzakciónak tűnik, de az Ázsiában népszerű gacha rendszer sokkal kifinomultabban és hatékonyabban hálózza be és fosztja ki az egyszeri játékost a hagyományos (és támadások kereszttüzében álló) loot boxoknál.

július 22. 07:01

Akkora balhé van a gémer lányok életét bemutató játék miatt, hogy a trailert is vissza kellett vonni Akkora balhé van a gémer lányok életét bemutató játék miatt, hogy a trailert is vissza kellett vonni

A fejlesztők a zaklatásra és szexizmusra akarták felhívni a figyelmet, de lehet, hogy jobb lett volna, ha nem próbálkoznak.

július 20. 11:24

Elkaszálta az uniós bíróság az EU-USA adatátviteli megállapodást Elkaszálta az uniós bíróság az EU-USA adatátviteli megállapodást

Az adatvédelmi pajzs nem védi eléggé az európaiak adatait.

július 16. 12:46

Ugyan a videójáték-iparban a nyár közepe jellemzően a legdurvább holtidőszak, idén egy elég nagy dobás jutott erre az időszakra is a Ghost of Tsushima képében. A Sony szamurájos kalandja többek közt azért is elég érdekes, mert ez az egyik utolsó nagy PS4-exkluzív, a fejlesztő Sucker Punch pedig valószínűleg csutkára is hajtotta a konzolt, ebből pedig alighanem a The Last of Us II-höz hasonló látványorgia született.

A jövő héten érkező játék tegnap óta előtölthető, a Sony pedig be is indította a marketinges rakétákat a végjátékra, ami a hőskor japán szamurájfilmjeit idéző előzetes mellett egy, a játék zenéinek elektronikus remixeiből összeállított kislemezben csúcsosodott ki. Ez a projekt pedig nem is akármilyen cucc, Tycho, TOKiMONSTA, a The Glitch Mob és a leginkább a Nince Inch Nailsből ismert Alessandro Cortini működtek közre benne.

Tycho és TOKiMONSTA egyébként is rengeteget merítenek a japán hangzásvilágból, szóval az ő számaikról simán elhinném, hogy ettől teljesen függetlenül adták ki, és hát a The Glitch Mobtól sem áll távol a keleti kultúra, elég csak megnézni a Love Death Immortality albumborítóját. Alessandro Cortini remixe egy kicsit talán kilóg a sorból, a Bushido újragondolt változata inkább olyan, mint ha a zenész túl sokat hallgatta volna a Deus Ex: Human Revolution zenéjét. Nekem egyértelműen TOKiMONSTA The Ghost Burns remixe jött be a legjobban, az tényleg hidegrázós cucc – mondjuk szerintem a hardstyle kicktől eltekintve egy kicsit hasonlít erre a Crypsis számra, de ezt lehet, csak képzelem –, de igazából az egészet érdemes meghallgatni, ha valaki szereti az elektronikus zenét.

 

Ha valakit az eredeti számok érdekelnek, annak július 17-ig, vagyis a játék megjelenéséig kell várnia, de előrendelni már elő lehet az albumot. A játékkal mi is foglalkozunk majd, 14-én már olvashatják a tesztünket az Indexen.

Pontosabban egy álomnak a beteljesülése, ami tizensok éve élt bennem, a lényege pedig az volt, hogy újságíró akarok lenni. Akkoriban egy mára printben már nem létező gémerújságban akartam dolgozni, és durván 13 évesen egy kicsit elhittem, hogy jelentkezni fogok az akkoriban induló gyakornoki programjukra, de ebből aztán persze semmi sem lett. Cserébe írtam néhány értelmezhetetlen hírcikket az eRepublik nevű játékban. Mindenesetre az álom nem sikkadt el, emiatt jelentkeztem médiaszakra, mikor gimit kellett választani, utána meg azért mentem politológiára, mert úgy gondoltam, hogy a politikáról tutira mindig lehet újságot írni.

Az Index nagyjából ekkortájt került a képbe a véletlenek mesés összjátéka miatt, és végül nemcsak bekerültem a 2016-ban indult gyakornoki programba, hanem meg is ragadtam az újságnál. Azóta kiderült, hogy hiába kísérleteztem vele eleinte, politikáról tutira nem akarok írni, viszonylag sok időt töltöttem a sportrovatban, írtam egy csomót fesztiválokról, meg zenéről, végül pedig a techrovatban kötöttem ki, aminél jobb dolgot tényleg nem tudok elképzelni.

Így pedig akármennyire is értelmetlenül volt megszervezve az a gyakornoki program, borzasztóan hálás vagyok érte, mert így lett az Index életem első munkahelye, ahol bő négy év után is minden nap ugyanolyan lelkesedéssel ülök le dolgozni, mint amikor megírtam életem első cikkét arról, hogy két teherautó ütközött Pécsen, és ahol olyan emberek vesznek körül, akikért bármikor tűzbe tenném a kezem. Szóval az Index nekem a valóra vált álom, amiből reményeim szerint csak akkor ébredek majd fel, amikor jó millenialként 90 évesen végre nyugdíjba megyek.

Kétségtelenül 2019 egyik legnagyobb videójátékos meglepetése volt a Disco Elysium, ami ugyan nem hozott semmi kiemelkedően újat a kalandjátékok zsánerébe, de a rendkívül részletesen felépített világ, a hatalmas szabadság és a gyönyörű grafikai megoldások miatt mégis tényleg lenyűgöző tudott lenni. A fejlesztő ZA/UM előtt most ott a lehetőség, hogy ismét nagyot dobjon a 2013-ban megjelent Sacred and Terrible Air című regény világára alapuló játékkal, kiderült ugyanis, hogy

megállapodtak a többek közt a Sonic filmen is dolgozó dj2 Entertainmenttel egy sorozat elkészítéséről.

Mint írták, nagyon hálásak azért a fogadtatásért, amit a Disco Elysium kapott – a szaksajtó imádta, többek közt mi is, és számos díjat nyert mióta múlt októberben megjelent –, és nagyon örülnek, hogy ezzel a partnerséggel új felületeken, új közönség számára is elérhetővé tehetik a játék világát.

Forgatókönyvírót egyelőre még nem találtak a projekthez, és egyelőre az sem tiszta, hogy milyen platformon jelenik majd meg a sorozat, ami ebből következően egyelőre elég kezdetleges stádiumban van. Mindenesetre a dologban van potenciál, nem is csak azért, mert a játék világa rendkívül gazdag, hanem azért is, mert a dj2 jelenleg is dolgozik több videójátékon alapuló sorozaton, többek közt a Sleeping Dogs élőszereplős adaptációján is.

(Variety)