Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Flachner Balázs

Játékok száma Steamen327

Ahány ebből valaha fel volt telepítvenem merem megnézni

Őrületes izgalmak után, a címvédőt verve jutott elődöntőbe a Napoli a kupában Őrületes izgalmak után, a címvédőt verve jutott elődöntőbe a Napoli a kupában

Volt itt minden a villámgyors góltól kezdve a kapufákon és a két piros lapon át a kihagyott büntetőig.

2 órája

Érthetetlen, hogy nem nyerte meg a Chelsea a PL keddi rangadóját Érthetetlen, hogy nem nyerte meg a Chelsea a PL keddi rangadóját

Úgy játszottak 2-2-es döntetlent az Arsenallal, hogy ellenfelük összesen kétszer lőtt kapura.

tegnap, 23:53

Lakástűzben halt meg egy ember Szigetszentmiklóson

A tűzoltóknak már sikerült eloltania a lángokat.

tegnap, 21:51

A Nintendo kontrollerei ránézésre sosem tűntek kifejezetten kényelmesnek – főleg nem a Nintendo 64-hez tervezett háromkarú szörnyeteg –, de akármilyen hülyén is néztek ki, valamiért mindegyiknek megvolt a maga kultusza. Ebben a tekintetben kétségtelenül kiemelkedik közülük a GameCube kontrollere, amit nagyjából mindenki imád, a Super Smash Bros. játékosok számára pedig gyakorlatilag olyan, mint maga a Szent Grál.

Pont emiatt valószínűleg ők örülnek a legjobban a Shank nevű youtuber legutóbbi projektjének, amiben a modder a Nintendo Switch apró, és számos hibával sújtott Joy-Conjait cserélte le egy teljesen egyedi, kettévágott GameCube kontrollerre.

 

A végeredmény egészen fantasztikus, én személy szerint simán elhinném, hogy ezeket a Nintendo gyártja. Már csak azért is, mert funkciójukban tényleg tökéletesen reprodukálják a Joy-Conokat:

  • támogatják az Amiibókat meg a giroszkópos célzást,
  • megvan rajtuk az összes extra gomb
  • és vezeték nélküli módban is tökéletesen működnek.

Shank elmondása szerint a Super Smash Bros. Ultimate klasszisokkal jobb velük, mint a Joy-Conokkal, így nem is meglepő, hogy főleg ehhez használja őket. Ha valaki kedvet kapott a dologhoz, az megkísérelheti összerakni magának a kontrollert a videóhoz nemsokára érkező útmutató segítségével, de azt azért Shank is megjegyezte, hogy ebbe csak a legtapasztaltabb moddereknek érdemes belevágnia. A többiek meg rimánkodhatnak a Nintendónak, hogy csinálják már meg ezt hivatalosan is.

(via)

Ami önmagában nem túl extra – kb. havonta előkerül az az epikus meme, hogy emberek a Föld nagyjából ellentétes pontjain szeletelt kenyeret tesznek a földre –, de úgy már egy fokkal érdekesebb, hogy a mostani szendvics megálmodója pontosan kiszámolta, hogy hova kell tenni a kenyereket.

Az új-zélandi Aucklandben élő Etienne Naude évek óta meg akarta már csinálni a saját Föld-szendvicsét, de egészen eddig nem talált olyan embert Spanyolországban, akinek hasonló aspirációi lettek volna. Naude mindenesetre nem adta fel: megállapította, hol van a saját pozíciójának ellenpólusa, és elkezdett olyan embereket keresni, akik ennek a környékén éltek.

Végül a Reddit segítségével talált egy ilyen embert, és a 12 órás időeltolódást, meg a megközelíthető hely felkutatásának nehézségét is leküzdve összehozta vele a szendvicset:

110570490 earthsandwich.png
Fotó: Reddit

A kenyerek helyzetét elég jól sikerült belőni, legfeljebb 30 centi eltérés lehetett köztük, ami elég jó ahhoz képest, hogy 20 ezer kilométerre voltak egymástól. Nem ez volt persze az első tényleg pontos Föld-szendvics: az egész őrületet az amerikai Ze Frank indította el 2006-ban, az ő kihívása nyomán pedig éppen a Spanyolország–Új-Zéland vonalon csinálták meg az első ilyet. 

Érdemes megjegyezni, hogy a dolog nehezebb, mint amilyennek tűnik, a bármilyen fennhatóság alatt álló földeknek ugyanis csak 15 százaléka rendelkezik szárazföldi ellenpólussal. Magyarországnak például nincs olyan pontja, aminek az ellenpólusa nem az óceán közepén van. A legnagyobb ilyen területek amúgy Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában vannak, ha valaki ezzel kísérletezne.

(via)

Tagadhatatlan, hogy kevés kényelmetlenebb dolog van annál, mint amikor az ember munka közben, ültében bóbiskol el. Elgémberedik a nyaka, ki se piheni magát rendesen, ráadásul a munkatársak rosszalló pillantásait is el kell viselnie. 

Na, ennek vet most véget a japán Bauhutte nevű cég, ami alapjáraton gémereknek gyárt székeket, de most megcsinálták

az irodai dolgozóknak szánt, asztal alá behajtogatható ágyat, ami egy csapásra megold minden problémát.

A kompakt ágy simán befér bárhova, széthajtogatni is könnyű, a négy centis matrac pedig pont elég kényelmes egy fél órás irodai alváshoz. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy éppen Japánban szükség van arra, hogy kedvezőbbé tegyék az irodában maradás feltételeit, mikor egyébként is úgy kell hazazavarni az embereket a munkahelyükről. Nem véletlenül lett az a beceneve az ágynak, hogy shachiku beddo (社畜ベッド), ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy "ágy irodai rabszolgáknak".

Az persze mindenképpen megnyugtató, hogy az ágy természeti katasztrófák esetén is jó választás lehet. Már csak azért is, mert Japánban ugye ezek is elég gyakoriak.

(via)