Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Földes András

A falmászás inkább rejtvény, mint erőgyakorlat A falmászás inkább rejtvény, mint erőgyakorlat

Profi mászók mondják el, mi van a fejükben, amikor megépítenek egy falmászóutat.

december 11. 05:37

Tömegesen tartóztattak le maffiatagokat Európában és Dél-Amerikában

Kétmillió eurót és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le.

december 5. 13:19

Az elfeledett Déli pályaudvar is szép volt Az elfeledett Déli pályaudvar is szép volt

Kevesen emlékeznek rá, hogy a mai Déli és a klasszikus formája közt néhány évig állt egy csodás pályaudvar. Ugyanaz tervezte, aki a mait, csak hamar elbontották. Fortepan.

december 2. 10:28

Egy barátunk fotózta péntek reggel a Margit híd lábánál ezt a trükkös graffitit. A firka érezhetően zavarba hozta a rendőröket. Az ugye köztudott, hogy az Orbán Viktort gúnyoló vagy sértegető firkákat a hatóságok soron kívül távolítják el néhány órán belül, mintha máris törvénybe lenne iktatva, hogy a Kedves Vezért tilos kritizálni.

De mi legyen Simicskával, akire utal a friss munka? Az oligarcha Orbán legjobb barátja volt, vele építette ki a miniszterelnök az állami korrupcióra és túlhatalomra épülő rendszerét, tehát sértegetése végül is rendszerkritikának minősül. Vagy összeveszésük óta bárki szabadon élcelődhet az egykori csúcsoligarchával? Nem lennék most a közegek helyében. Igaz, a simicskás felirat alatt még mindig ott van az a szöveg is, amelyik – trükkösen, a Braille-írást idézve fekete pöttyökkel – pont azt hirdeti, amit először Veszprémben maga Simicska firkált fel Orbánról.

A népszerű angyalföldi bicikliúton munkálatokat végeznek, gödröt ástak, korlátokat helyeztek ki, amelyekre azonban semmi nem figyelmezteti a kerékpárosokat, hívja fel a figyelmet az I Bike.

Az árkok és pallók ügyességi pályává alakítják a kerékpárutat, ami különösen éjszaka veszélyes. Az autó talán éppen a biciklisek biztonsága érdekében parkolt az útra.

A Teva kreatív ügynöksége valószínűleg rájárhat a gyógyszercég kulccsal zárt szekrénykéjére, mert egyre szürreálisabb reklámok kerülnek ki a kezük alól. A bőrerősítő krémet egy kisebesedett lábú, de tűsarkút viselő női lábbal hirdető  plakátjuk bizarr volt ugyan, de rendelkezett bozonyos fokú koherenciával. Még ha ez a koherencia a kolbászszagú szexizmus is volt.

750width MrHurut KV v23fekvo
Fotó: Teva

Nade! A hurutos köhögés elleni szer reklámjában az értelem ezen pislákoló jeleit sem tudtuk felfedezni. Miről van szó? Nekünk valójában lövésünk sincs, de ezek a megoldások hangzottak el a szerkesztőségben.

Mi történik a hurutos reklámban?

 • 2555
  Soros
 • 1843
  A hurutot egy zöld bársonyöltönyös férfi szimbolizálja, akit ki kell zárni a szobából
 • 495
  A hurutról nem jutott eszébe a kreatívnak semmi, és olyan képet készített, amiről nem merték megkérdezni, mit jelent
 • 249
  A férfi köhög, és ezért ifjú neje kirakja a lakásból
 • 158
  A nő beteg, a férfi szimbolizálja a gyógyszert, aki rádől a nőre, és meggyógyítja