Álmos
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Földes András

Ezt kapjuk, ha Terminátort keresztezzük a Vészhelyzettel Ezt kapjuk, ha Terminátort keresztezzük a Vészhelyzettel

Egy föld alatti kórházban hősiesen küzdenek a felszínen dúló háború borzalmai ellen. A szír háborúról szóló dokumentumfilm indul az Oscar-díjért is.

február 7. 23:42

Hőkamerával védekeznek Ferihegyen a koronavírus ellen Hőkamerával védekeznek Ferihegyen a koronavírus ellen

Néhány statiszta segítségével bemutatta a Liszt Ferenc Repülőtér, hogy hogyan próbálják meg kiszűrni a fertőzött utasokat: többek közt egy félelmetes porszívóemberrel.

február 6. 05:22

Akiknek Magyarországról a félelem jut eszükbe Akiknek Magyarországról a félelem jut eszükbe

Interjúztunk Magyarország közellenségeivel, egy családdal, amelyik mobilokkal filmezte, ahogy eljut Afganisztánból Röszkére. Néhány hónapja még állatként kezelték őket, megható okból jöttek vissza.

február 4. 18:15

E sorok írója éppen sabbat idején utazott a zsidó vallás szent helyére, Jeruzsálembe, hogy megdöbbenve tapasztalja: ebben a városban szombaton tényleg megáll az élet. De nem csak úgy megáll, mint nálunk hétvégén, vagy például karácsonykor. A budapesti karácsony este egy riói karnevál ahhoz képest, amit Jeruzsálemben tapasztalni egy random szombaton.

Ezért lepődtem meg, amikor az egyik erkélyen az alábbiakat láttam.

Utánanéztem, és nincs egyértelmű tanács arra nézve, hogy szabad-e sabbatkor tai chizni, minden az adott rabbi szigorától függ. A szerencsés úr valószínűleg egy elfogadóbb rabbi tanításait követi. Ugyanakkor nem elhanyagolható könnyebbség ennél a mozgásformánál, hogy nem kell megemelni vagy elmozdítani hozzá semmilyen tárgyat, és a munkavégzéstől is igen távol esik.

Az amerikai rendező interjújában beszélt arról, hogy bár mindenki azt hiszi, óriási munka filmet rendezni, neki valójában rengeteg ideje jut mellette zenélni, a családjával lenni és meccsre járni.

A rendező az Egy esős nap New Yorkban kapcsán beszélt a filmezésről. Ez az a filmje, amit Amerikában be sem mutattak a Me Too-mozgalom miatt Allen ellen is demonstráló sztárok tiltakozása miatt. Európában viszont vetítik a filmet, amit Allen úgy magyarázott, hogy Európa valamiért mindig jobban fogadta a filmjeit. 

A rendező egyébként megjegyezte, hogy akkor is folytatná a munkát, ha senki sem forgalmazná a filmjeit, nem adnák ki a könyveit, mivel 16 éves kora óta megszokta, hogy dolgozik.

India másodszor küldött szondát a Holdra, a küldetés azonban nem sikerült. A leszállás előtt másodpercekkel megszakadt a kapcsolat az űrhajóval, és azóta sem tudni, mi történt.

Az űrsztorinak van emberi oldala is, amikor is a rakétatudósok búsan az indiai miniszterelnök elé járultak, aki jó pedagógusként nem megdorgálta őket a hibájukért, hanem megölelte mindegyiküket, a legszomorúbbnak pedig még a buksiját is megsimogatta. 

Modi a végén azt is kijelentette, hogy a hibák arra jók, hogy tanuljunk belőlük. Bár a BBC felvételén nem látszik, de biztosak vagyunk benne, hogy a tudósok ezek után megtörölt szemüveggel, buzgón ültek vissza a padba, hogy folytassák a házi feladatot.