Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Földes Máté

Annyi tervezés, és aztán jön a vihar Annyi tervezés, és aztán jön a vihar

Ahmed és Hanin Szíriából menekült Törökországba, ennek köszönhették, hogy összeházasodtak. A megpróbáltatásaik azonban messze nem értek véget a határ átlépésével. Küzdelem a felszínen maradásért az embercsempészek hálójában a török offenzíva mentén megint középpontba kerülő törökországi menekültek között.

tegnap, 18:42

Klímavédelmi adóreformot fogadott el a német kormány Klímavédelmi adóreformot fogadott el a német kormány

Az új adórendszer segíti a lakások energetikai korszerűsítését, és a fenntartható közlekedési formák használatára ösztönzi a lakosságot.

október 16. 16:11

24 embert tartóztattak le Törökországban a szíriai offenzíva kritizálásáért 24 embert tartóztattak le Törökországban a szíriai offenzíva kritizálásáért

Az egyik ellenzéki párttal szemben is nyomozást indítottak, amiért inváziós kísérletnek nevezték a hadműveletet.

október 16. 13:28

Kevesen értik, hogy mitől olyan iszonyú izgalmas a vízparton ülni egy horgászbottal, és meredten bámulni a vizet. Pedig a horgászkurázsi alapja végtelenül egyszerű: soha nem lehet benne biztos az ember, hogy mi kerül elő a vízből. 

Valószínűleg az az Észak-Karolinában nyaraló család sem tudta, hogy mire számítson, akik Fripp Island környékén sétálgatva kiszúrtak egy szemetes zsákba bugyolált csomagot a vízben. A csomagot a partra húzták majd egy golfkocsival magukkal vitték a nyaralójukba. 

 

A 20 kilós szemetes zsákot csak később vágták fel, azonban abban téglákba kötegelt fehér port találtak. Ezek után már nem meglepő, hogy miután szóltak a rendőrségnek, kiderült, hogy kokainról van szó, nem is kevésről: a pakk 600 000 dollárt, azaz több mint 180 millió forintot ért. A hatóság most próbálja beazonosítani az eredetét, egyelőre csak annyit sejtenek, hogy a Dorian hurrikán sodorhatta a partra a csomagot. 

( AP )

Ki mondta? Alakszai Zoltán miskolci polgármesterjelölt

Hol mondta? Facebook bejegyzésében

Mikor mondta? 2019. augusztus 16.

Miután Kriza Ákos súlyos betegsége miatt nem indul újra a polgármesteri tisztségért, a város korábbi jegyzője, Alakszai Zoltán indul a Fidesz támogatásával. Programjából 3 fő pontot emelt ki Facebook bejegyzésében. Megvédeni a Salkaházi-programot, ami 60 évnél idősebb nyugdíjasoknak vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek biztosít szociális támogatást. Ezenfelül egyszeri 5000 Forintos prémiumot is garantálna. Vállalta azt is, hogy megválasztása esetén újjáépítteti a Diósgyőri Strandot és kiemelten kezelné a közbiztonság kérdését.

Ki mondta? Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármesterjelöltje

Hol mondta? Kampánynyitó beszédében

Mikor mondta? 2019. augusztus 24.

Megtöltjük tartalommal a zöld város kifejezést – mondta Veres Pál, miskolci polgármesterjelölt a kampánynyitó beszédében. Elmondása szerint radikálisan új irányt szeretnének mutatni: saját maguk keresnék meg a középméretű vállalkozásokat, befektetőket, hogy végezzék tevékenységüket Miskolcon, kifejezetten a zöld gazdaságfejlesztés céljával. Ezzel részben a fiataloknak akarnak perspektívát kínálni, hogy megérje nekik Miskolcon maradni, esetlegesen visszatérni oda. Ezt a célkitűzését a pályakezdőknek járó lakhatási támogatással is erősítené.