Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Földi Gábor

Fega

Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól

Nálunk hősies tanárok küzdenek reménytelenül a közeggel, miközben Kínában a történelem legnagyobb oktatási innovációja zajlik. Mi van a PISA-eredmények mögött? Setényi János oktatáskutatóval beszélgettünk.

tegnap, 15:02

Az idei X-Faktort akár Anti bácsi is megnyerheti Az idei X-Faktort akár Anti bácsi is megnyerheti

Az X-Faktor mentorait nem irányítja senki, a bikicsunáj körre szükség van, a dalválasztás demokratikus. Dallos Bogi, ByeAlex és a műsor kreatív producere a Kultrovat podcastban.

november 16. 15:29

Nem múlt el elég gyorsan ez a karácsony Nem múlt el elég gyorsan ez a karácsony

A Koszorúslányok rendezője ezúttal romantikus vígjátékot készített, Emilia Clarke főszereplésével. Ami pont annyira lett jó, mint a Sárkányok Anyja manónak öltözve.

november 12. 05:25

A 20 éves Kentarias Gowans nevű férfit még november végén küldték haza a munkahelyéről, miután felettesi szerint részegen jelent meg. A férfi hazament, de nem sokkal később visszatért a Steak ’n Shake nevű helyre, de ezúttal már volt nála egy fegyver.

Ezt az egyik kollégájára fogta, akitől pénzt követelt. A kiérkező rendőrök azt látták, hogy többen menekülnek az épületből. A férfi először az intézkedő rendőrökre fogta a fegyverét, de végül sikerült egy sokkoló segítségével ártalmatlanítani, mielőtt bárkiben kárt tett volna.

(Huffington Post)

Extrém mértékben terjeszkedik a Starbucks Kínában. A Seattle Times beszámolója szerint a cég jelenleg is 4125 kávézóval rendelkezik az ázsiai országban, de az a céljuk, hogy ezt a számot még hatszázzal növeljék az év végéig. Ez pedig azt jelenti, hogy átlagosan 15 óránként adnak át egy új kávézót. 

A cég viszont gondokkal küzd, mert hiába nyílnak sorra az új helyek, ez nem növeli eléggé a cég eladásait. Várhatóan maximum 3 százalékos növekedést könyvelhet majd el a cég az országban, ami elmarad a várakozásoktól. Ráadásul még a hazájában, az Egyesült Államokban is sikerül tempósabban növekedni, pedig ott már eleve több üzlettel rendelkeznek és a konkurencia is komolyabb. A cég a növekedés érdekében nem csak új kávézókat nyit Kínában, de sokkal többet költ hirdetésekre, illetve olyan újdonságokkal kísérletezik, mint például a házhozszállítás. 

Nehéz helyzetben van a magyar sajtó a Disney+ új sorozata, a The Mandalorian miatt, mert ezt itthon csak valamikor 2021-ben lehet majd legálisan megnézni. Emiatt Magyarországon nem is nagyon lehetne róla beszélni, de persze az internet nem teljesen így működik, és egyszerűen képtelenség elkerülni a sorozatból származó mémeket.

Ezeknek a sztárja pedig nem más, mint bébi Yoda, aki ugyan nem az az öreg Jedi mester, akit az eredeti trilógiában megismert és megszeretett a világ, de jobb híján mindenki hívja. A kis csecsemő ugyanis ugyanabból a fajból származik, mint Yoda, de ezekről a lényekről jelenleg semmit nem tudunk így nem is tudjuk, hogyan kellene nevezni, így maradt a bébi Yoda.

A nagy titokzatosság valószínűleg még segített is abban, hogy bébi Yoda legyen a sorozat legnagyobb sztárja, akit mindenki imád. Népszerűségét jelzi, hogy most egy altatódal is készült a tiszteletére. Ez nem egy eredeti szerzemény, hanem a Hamilton című musical, Dear Theodosia című dalának átköltése. 

 
30386657 b1c42122268b409f56685b17834e2027 x
Fotó: Disney