Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Földi Gábor

Fega

Ryan Gosling és Chris Evans egymásra vadásznak a Netflix eddigi legdrágább filmjében Ryan Gosling és Chris Evans egymásra vadásznak a Netflix eddigi legdrágább filmjében

Legalább 200 millió dollárt költenek a filmre, amit a Bosszúállók: Végjáték rendezői készítenek.

július 18. 15:33

Személyes adatokhoz is hozzáfértek a Twittert feltörő támadók Személyes adatokhoz is hozzáfértek a Twittert feltörő támadók

Privát üzeneteket, képeket és videókat is megszereztek a feltört fiókokról a hekkerek.

július 18. 14:11

Kibeszélő: Csend legyen vagy pezsgő élet a belvárosban? (podcast változat) Kibeszélő: Csend legyen vagy pezsgő élet a belvárosban? (podcast változat)

Forrnak az indulatok a bulinegyedben, miután minden korábbinál szigorúbb csendrendelet lépett életbe. Miről van szó? Hogy élhetik ezt túl a vendéglátósok? Kibeszéltük.

július 3. 14:14

Szélesszájú orrszarvú borjú született egy chilei állatkertben. Atanasio születésének azért van nagy jelentősége, mert a rinocéroszokat nagyon nehéz az állatkertekben szaporítani, eddig mindössze 17 orrszarvú született a világ állatkertjeiben. Nem is olyan régen arról számolhattunk be, hogy a veszprémi állatkertben is született egy orrszarvú borjú. 

Dél-Amerikában viszont ez az első alkalom, hogy orrszarvú született egy állatkertben, így a Santiagoban található Buin Zoo dolgozói különösen örültek Atanasionak. A Reuters hírügynökség beszámolója azt is megjegyzi, hogy az intézmény nehéz helyzetbe került, hiszen a világjárvány miatt négy hónapja be kellett zárniuk. 

 

A szélesszájú orrszarvúak természetvédelmi státusza mérsékelten fenyegetett, ami azt jelenti, hogy a faj "jelenleg még kihalással nem fenyegetett, de annak határán van".

Az eredeti tervek szerint idén augusztusban indult volna el a Disney+ streaming szolgáltató új sorozata, a Falcon and The Winter Soldier. Ez a Marvel filmes univerzumának két jól ismert tagjáról, Sólyomról és a Tél katonájáról, azaz Bucky Barnesról szól és kiderül belőle, hogy mi történt velük Bosszúállók: Végjáték eseményei után. Ezenkívül nem sokat tudni a sorozatról, mindössze néhány másodpercet láthattunk belőle a februárban megjelent teaserben.

Márciusban a koronavírus-járvány miatt be kellett fejezni a forgatást, ami azóta sem tudott újraindulni, így kérdéses, hogy mikor kerülhet képernyőkre az év egyik legjobban várt sorozata.

Falcon Winter Soldier Zemo Set
Fotó: Disney

A Disney+-ra több Marvel-sorozat is készül. Az egyik a WandaVision, Paul Bettany és Elizabeth Olsen főszereplésével, amit a tervek szerint decemberben mutattak volna be, de valószínűleg erre is többet kell várni. Ezenkívül berendelték még a Tom Hiddleston főszereplésével készülő Loki című sorozatot, továbbá Jeremy Renner karaktere, Sólyomszem is saját sorozatot kap az elkövetkező években.

Sebastián Galleguillo egy 18 éves argentin úszó, aki nagyon szeretne részt venni a 2021-es siketlimpiai játékokon, amit a tervek szerint Brazíliában rendeznek meg. A koronavírus-járvány miatt viszont az úszómedencék  Buenos Aires-ben is zárva vannak, így az úszók különösen nehéz helyzetbe kerültek. 

Galleguillo viszont nem ismer lehetetlent és az édesapja segítségével megépítettek egy "medencét" a kertjükben, ahol a fiú viszonylag normális körülmények között tud készülni a jövő évi versenyre.

 

Ahogy a Reuters hírügynökség videóján is látható, a házi barkács módszerekkel elkészített medencéhez farönköket, műanyag fóliát, hordókat és még régi dobokat is felhasználtak. A hírügynökség azt írja, hogy összesen 400 liter vízzel töltötték fel a medencéjüket, ami 4 méter széles és 15 méter hosszú, de ahogy arra olvasóink felhívták a figyelmet ez körülbelül 6 centiméteres mélységet eredményezne, így biztos, hogy ennek sokszorosával töltötték fel az építményt.  

Galleguillo azt mondta, hogy muszáj volt valamilyen megoldást találnia arra, hogy edzeni tudjon, mert a március végén bevezetett karantén után érezte, hogy rendszeres úszás nélkül egyre kötöttebbé válnak az izmai és nem akarta, hogy ez meghiúsítsa a felkészülését. 

(via)