Konrád
8 °C
26 °C

Földi Gábor

Fega

Gyakornok Kult

Egymilliárd forinttal többet költ idén a Sziget fellépőkre Egymilliárd forinttal többet költ idén a Sziget fellépőkre

Megszűnik a Festipay kártya, karszalaggal is fizethetünk, és újra lesz visszaváltható pohár.

április 19. 11:17

A bűnözők kórházában sosincs látogatási idő A bűnözők kórházában sosincs látogatási idő

Jodie Foster az új filmjében illegális kórházat vezet. Itt az első előzetes a Hotel Artemisből.

április 17. 05:14

Visszatér a hajóvonták találkozása tilos Visszatér a hajóvonták találkozása tilos

A Kossuth rádión feltámad a vízállásjelentés.

április 16. 16:10

Az Esti mesék lázadó lányoknak sikerén felbuzdulva (a könyvről itt írt a Divany.hu), hamarosan 25 elszánt és lelkiismeretes, lázadó magyar nőről szóló mese jelenik meg a Móra Kiadó gondozásában, azonban a kiadáshoz egy támogatói program is indult. Aki még a nyomdába adás előtt előjegyzi és megvásárolja a könyvet a könyvmecénás oldalán, annak a nevét feltüntetik a megjelenő könyvben is. Az akció április 25-ig tart.

A könyv idén júniusban jelenik majd meg, arról, hogy pontosan kik szerepelnek majd a kötetben annyit lehet tudni, hogy Árpád-házi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át kortárs nők történetét mutatja be.

 

Angyali üzlet néven független dokumentumfilm készül a magyar startupokról. A film három éven keresztül követi egy angyalbefektető és és egy kezdő startupper életét. A készítő Gellér-Varga Zsuzsanna projektje, aki most crowdfunding kampányt indított, hogy be tudja fejezni a filmet. 

 

Gellér-Varga Zsuzsanna mellett a filmen dolgozik már évek óta Wizner Balázs dramaturg és zeneszerző, valamint Feszt Judit vágó, akik a filmre már több, mint 3275 munkaórát áldoztak.

Most az utómunkálatokhoz több szakember munkájára is szükségük van, például vágóra, hangmérnökre és grafikusra, ezért indult a kampány, amely során 2 millió forintot szeretnének összegyűjteni.

(Forbes)

A Sötét elméket Alexandra Bracken regénye alapján készítették, ami egy olyan világról szól, ahol a fiatal korúak vagy meghaltak egy rejtélyes betegségben, vagy természetfeletti erőre tettek szert.

A főszereplőt  Amandla Stenberg alakítja, aki az Éhezők viadalában tűnt fel, eddigi legnagyobb sikere pedig a Minden, minden főszerepe. Itt ő alakítja Ruby-t, aki különösen erős lett, akit először a hozzá hasonló gyerekekkel együtt bezárnak, majd sikerül onnan elmenekülnie és csatlakoznia hozzá hasonlóan lázadó tinikhez. Az állam ugyanis mindenkit táborokba gyűjt, hogy ne jelentsenek veszélyt.

A filmben lesz tehát minden, ami miatt az X-Men, az Éhezők viadala és A beavatott filmek miatt népszerűek lettek, azt egyelőre nem látni, hogy ezekhez képest újat is tud-e majd mutatni.

 

A filmet augusztus 9-én mutatják be a magyat mozikban.