Szilvia
5 °C
16 °C

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Elkezdtük érezni az idő súlyát Elkezdtük érezni az idő súlyát

A Stenken hallgatható először az Esti Kornél új, ötödik albuma, az Eltűnt idő. „Hirtelen 30 évesek lettünk” – magyarázza az együttes a 11 számos lemez fő motívumát.

november 8. 05:06

Úgy terveztem, mint minden este: alsógatyában rohadni a kanapén Úgy terveztem, mint minden este: alsógatyában rohadni a kanapén

Mészáros lapja szívatta Orbánt, Helen a tea miatt rálőtt az unokájára, kidőlt a járdafa. Tőmondat.

október 28. 20:25

Lóránt Gyula disszidens aranycsapatot tervezett, még az igazi előtt Lóránt Gyula disszidens aranycsapatot tervezett, még az igazi előtt

1948 őszén akart dobbantani, ment volna vele Grosics, Czibor is. A kapitány, Sebes Gusztáv nyomta fel az ÁVH-nál, majd ő is hozta ki az internálásból.

október 25. 18:14

Görgetem lefelé a coub.com-on a legfrissebb videókat, ahogy napjában egyszer-kétszer szoktam, nézegetem a hülye játékokból kivágott hülye jeleneteket, ezeréves Youtube- vagy Indexvideókból csinált kis coubokat, kínos orosz nyelvű filmalámondásos minivideókat és még kínosabb Vágási Feri-s Szomszédok-hangosgifeket. A politikusoknál néha megállok, meghallgatom például Balog exminiszter gondolatait a vallásos emberekről, és arról, miért is jobb az államnak (sőt, az egyetemes emberiségnek is nyilvánvalóan), ha az ember nem egy olyan kutya ateista, mint én. 

És egyszer csak teljesen érthetetlen okból kikapcsol a bannervakságom, és észreveszem, hogy a mesterséges intelligencia milyen reklámot csap a nemzet első számú lelkipásztorának videójához. Azóta se tudok rájönni, mire gondolt az MI, vagy maga a Skynet, de ha ilyen alantas, sunyi eszközökkel szolgálja a hazánk lejáratásán dolgozó erők érdekeit, én már azon sem lepődök meg, ha az egyszer majd csak felbukkanó igazi Terminátor egy Soros-arcú Verhoftstadt és egy, a déli határkerítésnél várakozó menekült hibrije lesz.

balogkolbász

Amerikában kedden félidős választások lesznek, de a kongresszusi tagok mellett más választott tisztségviselők mandátumáról is döntenek a szavazók. Például egyes államügyészekről, akiket az USA-ban nem kineveznek, hanem – mint az az amerikai krimisorozatokon felnőttek bizonyára tudják – megválasztanak a derék szavazópolgárok.

Az egyik ilyen állam, ahol most kedden ügyészt is választanak, Michigan, ahol 2011 óta a republikánus Bill Schuettle tölti be ezt a posztot. A republikánusok jelöltje Tom Leonard, a michigani törvényhozás alsóházi elnöke, de érdekesebb most a demokratáké, akit Dana Nesselnek hívnak (van még három másik induló is, az esélytelenek szokásos nyugalmával). És nemcsak azért, mert az előzetes felmérések többségében – hétből ötben – ő áll nyerésre, hanem azért, mert egy még tavaly ősszel készített kampányvideójában az egyébként az LMBTQ közösség egyik legjelentősebb jogi képviselőjeként is ismert ügyvédnő, a szexuális zaklatásokra reagálva olyasmit ígért, ami egész biztosan meg fog tartani: ő az a jelölt, akitől egészen biztosan számíthatnak arra, hogy nem fogja megmutatni senkinek a péniszét! Az egész kampányvideó, angolul, kevésbé szórakoztató folytatással alább nézhető meg.

 

Csakis a hosszú hétvégébe fordult őszi szünettel magyarázható, hogy ezt a Facebookra még múlt héten felkerült fotót csak ma szúrtam ki. Azt hiszem, a világ legeredetibb és legváltozatosabb ízvilágú szárítottzöldség-kompozícióját készítette el ez a kínai gyártó. Tényleg a napszemüveg tűnik a legerősebb összetevőnek, de engem őszintén sokkal jobban érdekel, milyen lehet a vegetáriánus hús.