Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Az 5000 éves Ötzinek sok betegsége volt, de kapott gyógykezelést Az 5000 éves Ötzinek sok betegsége volt, de kapott gyógykezelést

Antibiotikus hatású gomba volt nála, akupunktúrás pontjain tetoválásokat találtak.

tegnap, 16:24

Tagadta bűnösségét Kovács Béla, a kémkedéssel vádolt EP-képviselő Tagadta bűnösségét Kovács Béla, a kémkedéssel vádolt EP-képviselő

„A hülyeségnek is van határa” – mondta a Putyinnal való állítólagos kapcsolatáról.

tegnap, 16:09

19 év után bukott le, 20 évet kapott a rablógyilkos

Már a gyilkosság évében kihallgatták, de csak 2016-ban találtak bizonyítékot a békéscsabai férfi ellen.

tegnap, 15:53

Pontosabban egy kép a Rendszerújráról, Dragomán Györgynek, A fehér királlyal világhírűvé lett a magyar írónak az új, kisprózákat tartalmazó leendő könyvéről. Még pontosabban arról a laptopról, amin Dragomán leadta a Szabadulástörténetek alcímet viselő, az elmúlt 15 évben született kisprózáit összefoglaló kötet nyomdakész, korrigált szövegét. Az eddig inkább regényekről (A pusztítás könyve, A fehér király, Máglya) ismert Dragománnak egymás után ez a második novellás- vagy elbeszéléskötete, az előző a 2015-ös Oroszlánkórus volt.

 

A diogenes1001 tumblr egy friss posztjában jelent meg a fotó, amin egy Orbán Viktor nevére szóló parkolóhely van, keresetlen kifejezések hosszabb sorával és háttérben az ikonikus felcsúti arénával kísérve.

 

Szerkesztőségünk tagjai sajnos a sokak által talán optimálisnak gondoltnál ritkábban járnak hazánk egyik (ha nem a) legdinamikusabban fejlődő kistérségében, szóval saját szemünkkel elsőre nem tudtunk meggyőződni a kép valódiságáról. 

Frissítés: Később azonban megérkezett a megfejtés, a képet a Reuters fotósa készítette, 2015-ben ebben a cikkben már szerepelt. Valószínűleg a 2014-es felcsúti stadionavatón készülhetett a kép.

Ezen a kis képrejtvényen például a jövő leendő londoni pincérei, taxisai, csaposai, baristái és más szak- és segédmunkásai megtanulhatják, hogy míg nálunk a járművek jobboldalán vannak az ajtók, a briteknél a baloldalon. Persze azt is feltételezhetnénk, hogy a másodikosok környezetkönyvébe buszt és trolit rajzoló művész visszafogott odafigyeléssel alkotott – vagy teret nyitott a "keress a képen két apró hibát" fakultatív feladatnak –, de én hiszek abban, hogy ennyi korszellem szorult belé (oké, Londonban nincs troli, villamosvonal se nagyon, de a lényeg az üzenet ugyebár).

IMG 9004[1]