Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Haász János

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Orbán Viktort épp onnan szívatják, ahová a szívét teszi Orbán Viktort épp onnan szívatják, ahová a szívét teszi

És sok-sok csilliárdnyi pénzt. Csak sajnos a sportban nem működik, hogy Soros, Brüsszel, migránsok.

január 18. 12:14

Végre valami jó is kisülhet a szén-dioxidból Végre valami jó is kisülhet a szén-dioxidból

Kanadai tudósok olyasmit gyártanának belőle, ami elsőre nem is tűnik jó ötletnek. Pedig az.

január 16. 20:58

Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Egyszerre húsz országból, köztük EU-s államokból indult a túlterheléses támadás.

január 16. 19:33

A sportszülők egy külön állatfaj (tisztelet a kivételnek, akikből szerencsére ismerek nem keveset), aki volt már utánpótlásmeccsen úgy 14 éves korig bármilyen sportágban, az jól tudhatja, mire gondolok. Az esetek többségében olyan felnőtt emberek, akik saját be nem teljesült sportolói álmaikat vagy zátonyra futott karrierjüket a gyerekeikben akarják kiteljesíteni.

Ennek persze megvan az a következménye, hogy a legtöbbször természetesen jobban értenek az adott sportághoz, mint a gyerekeik és naná, hogy az edzőknél is. Ebből fakadnak aztán az olyan beszólások, amiket a címben is írtam, és amiket valóban gyakran hallhatunk hangosabban, vagy bajusz alá dörmögve egy-egy utánpótlás-meccsen. (Fontos disclaimer: én magam is sportapuka vagyok, de ellenkező előjellel indultam, tök béna voltam tornából, két hétig tartó serdülő kettes focikapusi és néhány hónapig tartó atlétikai karriert tudok csak felmutatni, így soha eszembe nem jutott, hogy bármit meg tudnék csinálni, amit a több mint egy éve pólózó gyerekeim, erről bővebben itt.)

No, de a lényeg: a nagyszájú szülők most bizonyíthatnak. Legalábbis a hokiapukák, esetleg hokianyukák.

hoki

Áprilisban ugyanis megrendezik az első Szülő-gyerek jégkorongbajnokságot a budapesti Tüskecsarnokban (egyébként egy héttel a szintén budapesti hoki-vb előtt). A szervezők azt írták, hogy a felnőttekből gyermekeik életkora szerint alakítanak ki csapatokat, így a szülők végre megmutathatják gyerekcsapatoknak „mindazt, amit a lelátókról már olyan jól tudnak!” És aki azt hinné, hogy ugyan már, a gyerekek ellen sima ügy lehet meccselni, annak elárulom: én láttam már U10-es hokicsapatot, és fergetegesen gyorsak tudnak ám lenni. Szóval könnyen olyan lehet ez, mint a Star Warsban, amikor a hatalmas birodalmi lépegetőket a fürge X-szárnyú vadászok úgy hálózzák be, hogy öröm nézni.

Ha nem ezen az egészen régóta jól és hitelesen működő időjárás-oldalon osztották volna meg az Fb-n, biztos lennék abban, hogy ez akkora kamu nofilter és fotoshop, hogy Sztálin adja a másikat. Így viszont hajlok azt mondani, hogy ilyen nincs és mégis van.

felho

Mint mi is megírtuk, hatvanéves korában hétfőn elhunyt Ökrös Oszkár világhírű cimbalmos, a 100 tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas szólamvezetője és szólistája. Nem sokkal a halála után készült ez a coub.