Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Haász János

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Végre valami jó is kisülhet a szén-dioxidból Végre valami jó is kisülhet a szén-dioxidból

Kanadai tudósok olyasmit gyártanának belőle, ami elsőre nem is tűnik jó ötletnek. Pedig az.

tegnap, 20:58

Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Egyszerre húsz országból, köztük EU-s államokból indult a túlterheléses támadás.

tegnap, 19:33

Gyerekekkel teli iskolabusz balesetezett Németországban Gyerekekkel teli iskolabusz balesetezett Németországban

Egy házfalnak ütközött frontálisan.

tegnap, 18:03

Természetesen az Én anyám nem olyan asszony-típusú nóták Kósa-féle átiratát, az Én anyám nem strómanja senkinek kijelentést kapták fel. Vagyis kaptuk, hiszen a két coubhoz ugyan semmi közöm, de a fotójára megszült népiesch műdal, mit tagadjam, az én művem. (Ha van a tarsolyodban hasonló vagy természetesen sokkal jobb netnépművészeti alkotás, ide vele!)

kósa

És akkor jöjjön a két, bár mitagadás: egy kaptafára készült coub. Az egyik:

És a másik:

Jó, ez még nem az, de legalább már valamiféle párbeszéd mégis csak kibontakozott a társasházak olykor teljesen elidegenedett, rideg világában. És nem lehetünk annyira savanyújóskák, annyira mindenben csak a hibát, a bajt keresők, a fintorgók, hogy el ne ismerjük: ez a Pesti cetlin megjelent fotó mégis csak azt jelzi, hogy elindult valami, hacsak egy apró lépéssel is a szebb, boldogabb jövő felé.

takarit

Én már csak legendaként találkoztam azzal a jó tanáccsal, hogy ha atomcsapást kell elszenvednünk, két dolgot tehetünk. Az úgynevezett komoly válasz szerint

bújjunk az asztal alá, és húzzuk a szemünkre a sapkát

– már persze abban a nem túl életszerű esetben, ha sapka van rajtunk, miközben egy asztal közelében vagyunk –, de legalábbis szorosan csukjuk be a szemünket. A kevésbé komoly (Hofitól vagy talán Markos-Nádastól, Nagy-Bandó Andrástól) eredeztethető megoldás pedig az, hogy

nézzük meg jól, mert soha többé nem látunk ilyet.

Nos, a kommunista Romániának Hofija nem volt, atomcsapás esetére szóló túlélési tanácsai annál inkább. Sőt, egyenesen Haza védelme tankönyve is volt, amiből Dragomán György, erdélyi születésű világhírű írónk osztott meg két oldalt – azokat, amik felkészítenek arra, hogy mit is kell csinálni, ha jön az atom. Érdekes, hogy az általunk tudottól eltérően a román honvédelmi szakik az asztal alatt ülést is kielégítőnek tartották, nem csak a fekvést (a képre kattintva eljut Dragomán Fb-posztjára).

román tankonyv