Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Halmos Máté

újságíró Politika

Egyhektáros közpark nyílik a bulinegyed közepén Egyhektáros közpark nyílik a bulinegyed közepén

Rekultiválják a Dob utcai dzsindzsát a Kazinczy és a Nagy Diófa között. A polgármester belvárosi zöld idillt ígér, megnéztük, mire számíthatunk.

2016. október 31. 16:46

Jogász, két macskával él, az ő országát is Kínának hívják Jogász, két macskával él, az ő országát is Kínának hívják

Beiktatták Caj Ing-vent, Tajvan első női elnökét.

2016. május 22. 10:39

Meg akarta mutatni, Németország becsicskul a menekültek miatt, túl jól sikerült Meg akarta mutatni, Németország becsicskul a menekültek miatt, túl jól sikerült

Szabad kecskét hágó melegnek nevezni Erdogant? Egy német műsorvezető tesztelte, Németország hajlandó-e a véleményszabadságot is feláldozni, hogy a törökök ne eresszék rájuk a menekülteket. Óriási botrány lett belőle, a humorista felségsértés miatt kerülhet bíróság elé. Akár börtönt is kaphat.

2016. április 19. 13:40

Mitől zengnek a kínai Hopej útjai tavasszal? A tüzelő buldózertehenekért küzdő hímek harcától hangos ilyenkor a tartomány, nincs szebb látvány a vadonban, mint egy párás hajnalon két szép merevítővázú bika keringőjét figyelni. Először csak látótávolságból bőgnek, ha ezután sem futamodik meg valamelyik, egymásnak esnek. A párbajozó buldózerbikák tolólapcsattogása az, amit az egyszeri okostelefon-operatőr egész évben vár:

A Toronto Sun alternatív magyarázata szerint két munkás különbözött össze, akik konkurens építőipari cégeknél dolgoztak. Szó szót, lánctalpas traktor lánctalpas traktort, hidraulika hidraulikát követett, mire sikerült az egyik gépet egy jól irányzott taszítással feldönteni. A hatóságok sérülésekről vagy letartóztatásról nem számoltak be. A kínai építőipar egyébként nehéz időket él, kevesebb mint felére zsugorodott tíz évvel ezelőtti csúcsához képest. A szektor a kínai gazdaság csaknem negyedét teszi ki.

clk

Magyarországon 35000 ember élhet rabszolgaként, világszerte ezt a számot 35,8 millióra becsülik a Walk Free Foundation adatai szerint. Hazánkban leginkább a mélyszegénységben élők, a nők és a gyerekek, különösen a gyermekotthonokban felnövekvő fiatalok érintettek. A Névtelen Utak Alapítvány és a Golgota Keresztény Gyülekezet a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretné felhívni a figyelmet a problémára: április 29-30-án kétnapos budapesti kiállításon (Erzsébet körút 13., 18 év alatt szülői engedéllyel látogatható) mutatják be, hogyan segíthetünk, mit tehetünk, hogyan szoríthatjuk vissza az emberkereskedelmet.

mennyit ersz plakat2

„Vannak a társadalmunknak különösen érintett szegmensei. Ők elsősorban a mélyszegénységben felnövő, bántalmazott gyerekek, akik egész életükben azt hallják, hogy semmirekellők. Akikhez aztán egyszer csak megérkezik a „herceg fehér lovon”, aki bókol, kedves, királynőhöz méltó életet ígér, és mire észbe kapnak a lányok - akik még gyakran fiatalkorúak -, már külföldön táncolnak egy kirakatban” – mondja tapasztalatait a Névtelen Utak Alapítvány munkatársa. „Szeretnénk elérni, hogy az áldozathibáztatás helyett minél többen lássák és ismerjék meg, mi lehet annak a hátterében, ha valaki prostituáltként áll az utcán. Adott esetben pedig segítséget nyújthassanak nekik.” Az Index cikksorozatban foglalkozott korábban a köztünk élő modernkori rabszolgákkal, itt olvashatja a darabjait.

Amikor Annus kisiskolás volt, és dolgozatot kellett írnia „Az én szüleim” címen, megkérte apját, mondja el, miféle ember is ő. Hogy bele lehessen írni a házi dolgozatba. Konok Ignác azt felelte:
– Mint az ördögszekér.
– Az mi? – kérdezte a gyerek.
– Növény. Sok neve van, úgy is hívják, hogy temondádfű. Száraz gubanc. Kirángatja a szél, és hajtja, a gyökere a levegőben, a föld meg csak arra kell neki, hogy gurulhasson rajta.
– Ezt nem tudom leírni – mondta Annus.
– Nem? – kérdezte Konok Ignác. – Akkor írjál mást.

ordog

Békés Pál Csikágójában egy egész fejezetet szentelt az ördögszekérnek, a KRQE egy videót. A helyszín Tiboonda helyett Albuquerque, ha olvasna a látvány mellé, >>>

via