Lukrécia
15 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

A biciklizést nem lehet elfelejteni. De miért? A biciklizést nem lehet elfelejteni. De miért?

A trükk az, hogy bizonyos típusú emlékeket másképp és máshol tárol az agy, mint másokat.

július 6. 05:02

Szégyenteljes, amit a politika a járványból csinál Szégyenteljes, amit a politika a járványból csinál

Kemenesi Gábor virológussal tárgyaljuk ki a koronavírus-járvány tanulságait, hogy mit rontottak el a tudósok, a politika, a média, és az egyszeri emberek. Tud-e a tudomány ennél gyorsabb lenni? TNT podcast, 30. epizód.

július 5. 18:59

Oké, bármilyen társaságra, haveri körre, munkahelyre azt mondani, hogy olyan mint egy család, ordas nagy közhely, de annyira, hogy az már egy Halálos iramban filmben is kínos. A legviccesebb ebben persze az, hogy a családok 99%-a sem olyan, mint amit a "mint egy család" hasonlat sugallni akar.

Az Index viszont tényleg az. Vannak benne ciki másodunokatestvérek, fura nagybácsik, fekete bárányok, minden ami kell. Ha egy kicsit konkrétabb akarok lenni, talán leginkább az Arrested Development Bluth-famíliájára hasonlít, csodálatosan diszfunkcionális, és tele van egészen változatosan nemnormális emberekkel, de valami csoda folytán mégis működik, és mindent túlél, miközben folyamatos vakrepülésben improvizál.

Mert egyben tartja az, hogy ott vagyunk egymásnak, és ha beledöglünk is, akarjuk csinálni ezt az újságot. Kicsit saját magunkért, kicsit a beszántott Origóért, TV2-ért, Figyelőért, Magyar Nemzetért, Népszabadságért, nem sorolom. De főleg az olvasókért, akik most szó szerint százasával küldik a támogató leveleket, és nincs az a rémisztő szóviccekkel kevert duplacsavaros fekete humor, amivel leplezni lehetne, hogy ez mennyire megható és felemelő (és zavarba ejtő, mert sokkal-sokkal jobbnak kellene lennünk, hogy ezt mind megérdemeljük). Ez az, amit soha nem fognak megtapasztalni azok, akik szét akarják verni az egészet, ha már hasonlót építeni nem tudnak, akárhány milliárddal is ágyaznak meg neki.

EaGsNIUUcAI7Z15?format=jpg&name=medium

Mintha csak minél több ember minél hatékonyabb felidegesítése lett volna a cél. Lássuk csak:

  • Mozgássérült parkoló, de ügyesen, ferdén beállva, hogy a szomszéd helyre is átlógjon.
  • Egy rendőrautó, miközben Amerikában éppen a rendőri túlkapások és brutalitás ellen tüntetnek milliók (Los Angeles a fotó helyszíne).
  • Ráadásul a luxus megtestesítője, egy Lamborghini (nem, nem Lambókkal járőröznek arrafelé, mint Dubajban, ez egy reprezentációs autó, amit adományként kapott a rendőrség, és különféle eseményeken használják, hogy fotózkodjanak vele a népek, meg ilyesmi).

(via Twitter)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel

1652 FŐRE NŐTT A HAZÁNKBAN BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Elhunyt újabb 8 többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – írja a koronavírusnak szentelt kormányzati oldal.