Ágnes
-5 °C
2 °C

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Robotegeret fogott a kibermacskám Robotegeret fogott a kibermacskám

Okos kutyavécé, DNS-teszt macskáknak, mesterséges intelligencia irányította robot-játszópajtás, arcfelismerős kajaadagoló. Ha a gazdákra már nem lehet újabb kütyüket aggatni, jöhetnek az új piaci résben a házikedvencek.

tegnap, 22:06

Trump a menekült gyerekek deportálásának felfüggesztését ajánlotta fel 5,7 milliárd dollárért Trump a menekült gyerekek deportálásának felfüggesztését ajánlotta fel 5,7 milliárd dollárért

Amit régi kampányígéretére, a mexikói határra építendő falra fordítana. A demokraták visszautasították az ajánlatot, már mielőtt az hivatalosan elhangzott volna.

január 19. 23:21

Pénzmosók paradicsomává vált a Fortnite

A játék virtuális valutájával könnyű a lopott hitelkártyákat kiüríteni és tisztára mosni a pénzt.

január 19. 21:16

Alighanem világrekordot döntött a "Hülye alkalmak a lánykérésre" kategóriában egy orosz fickó: egy bírósági tárgyaláson kérte meg a barátnője kezét. Ahol a nő volt a vádlott, mert 13 késszúrással életveszélyesen megsebesítette őt. Shakur, a tragikus hősszerelmek könyörgött a bírónak, hogy mentse fel a nőt, hogy összeházasodhassanak. A bíró elnapolta a tárgyalást, arról viszont nem számoltak be a hírek, hogy a hölgy igent mondott-e. Ha elítélik, hat év börtönt kaphat - a védelem fő csapásiránya az, hogy igazán nem akarta bántani a pasiját, csak nagyon részeg volt.

(via)

Izraeli javaslatra bekerülhet a védett állatok körébe a gyapjas mamut a Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora konferencián, ami a veszélyeztetett állatok alkatrészeivel való kereskedelem korlátozásáról szól.

vgqt8jag5emiwgyfffhv

Na de ha kihalt, kinek lesz jó az, ha védetté válik?

Hát az afrikai elefántoknak. Az elefántagyar kereskedelme ugyanis hiába tilos közel harminc éve, a mamutagyaré legális, és mivel a globális felmelegedés miatt olvadozik a szibériai tundra, egyre több ilyen kerül elő a permafrosztból. A probléma az, hogy az orvvadászok tovább irtják Afrikában az elefántokat (évi 30 ezer példány elpusztulásáért felelősek a becslések szerint), és az elefántcsontot mamutcsontnak álcázva vidáman elpasszolják Kelet-Ázsiába, ahol a helyi hagyományok szerint mindenféle potencianövelő csodaelixír készíthető belőle (mármint az elefántcsontból, de ott már újra így adják el, és hát ember legyen a talpán, aki meg tudja különböztetni a kettőt), ezért pedig minden pénzt hajlandóak megadni.

Ha a mamutcsont kereskedelme is illegális lesz, ez a kiskapu bezárul, és mindenkinek jobb lesz, kivéve persze az orvvadászokat, és a potenciaproblémákkal küzdő kínaiakat, de hát az elefántokat úgyis jobban szeretjük náluk. (via)

Ha van 16 szabad perce, nézze meg a dokumentumfilmet arról, hogyan.