Szilárda
0 °C
6 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma18975

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)76

Amit az ember nem ért, attól fél Amit az ember nem ért, attól fél

Lovász Lászlóval, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével beszélgettünk az áltudományok előretöréséről, arról, hogy miért veszélyes, ha a politika a tudomány ellen fordul, és hogy mit keres a GMO-ellenesség az alaptörvényben.

december 5. 10:00

Észre se vettük, és elkezdődött az MI-apokalipszis Észre se vettük, és elkezdődött az MI-apokalipszis

Algoritmusok és mesterséges intelligenciák harcolnak a figyelmünkért, és a pénzünkért az interneten, amikbe nem programoztak etikai megfontolásokat, mert az csak rontaná a hatékonyságukat. És ez nagy baj.

december 1. 12:54

A spártaiak valójában nem dobáltak le csecsemőket a Tajgetoszról A spártaiak valójában nem dobáltak le csecsemőket a Tajgetoszról

A horrorisztikus sztori egy 500 évvel később élt római történetírótól származik, és terjedt el a köztudatban, de még a történelemkönyvekben is.

november 29. 05:13

Vele van az Erő és az AutoTune is.

A snowflake, azaz hópihe kifejezést eredetileg a Harcosok Klubja vitte be a szlengbe, és olyan embert jelentett, aki egyrészt nagyon különlegesnek és egyéninek gondolja magát, másrészt gyakorlatilag bármin képes megsértődni, ami nem egyezik 100%-ig az ő véleményével (magyarban talán a mimóza áll a legközelebb hozzá). Az amerikai alt-right mozgalom előretörésével aztán a trumpisták oldalán általános szitokszó lett belőle a liberálisokra, akik - szerintük - gyűlöletbűncselekménynek fogják fel azt is, ha valaki megkérdezi tőlük, mennyi az idő.

Egy brit felmérés most egészen elképesztő eredményre jutott: a megkérdezettek többsége bántónak érzi a hópihe elnevezést, és úgy gondolja, hogy az ilyesfajta gúnyolódás káros hatással van a mentális egészségre, szorongást, stresszt és depressziót okoz.

(via)

Nagyjából ennyibe kerülne pillanatnyi piaci áron leigazolni a világbajnokság négy legértékesebb csapatának teljes keretét: a brazilokat, a németeket, a franciákat és a spanyolokat. Így rögtön a miénk lenne a legjobb válogatott, a legerősebb bajnokság, és talán még a felcsúti stadion is megtelne a hétvégi meccsekre. Ez jutott eszembe a Statista infografikájáról, amit be is teszek ide, aztán szaladok az IndieGoGóra közösségi finanszírozási kampányt indítani a szent célért.

Infographic: Brazilians Boast the World Cup's Most Valuable Team | Statista You will find more statistics at Statista