Eszter, Eliza
15 °C
28 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Ezer forint a lopott magyar Facebook-profil darabja Ezer forint a lopott magyar Facebook-profil darabja

Amióta a Facebook szigorúan ellenőrzi az újonnan belépő felhasználókat, berobbant a kereslet a régi hozzáférések iránt. Körülnéztünk a feketepiacon, kaptunk ajánlatokat magyar accountokra is.

május 22. 10:05

Megvizsgálták Hitler fogait

Az eredmények cáfolják az összeesküvés-elméleteket, a náci diktátor tényleg 1945-ben halt meg, nem menekült titokban Argentínába vagy az Antarktiszra.

május 19. 08:19

Magyarország Európa legkövérebb országa Magyarország Európa legkövérebb országa

Tízből három felnőtt elhízott, ezzel a világranglista negyedik helyén állunk.

május 19. 07:55

Steve Onotera, vagy ahogy YouTube-szerte ismerik, a gitáros szamuráj megmutatja, hogy kell igazából játszani ezen a hangszeren. Például sörösüveggel. Vagy csak kisujjal.

Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem a film reklámkampányának része - ha az, majd leszámlázzuk a magyar forgalmazónak, semmi gond -, mindenesetre egy Steven Cranford nevű amerikai fickó (egyetemi tanár a Northeastern Universityn) az Avengers 3 megtekintése nyomán ihletett kapott kiszámolni, milyen erős is a film főgonosza, Thanos.

Alapnak a Tesseract összezúzását vette, ami ugye egy kéken világító doboz, benne az egyik infinity stone, amik körül az egész Marvel-univerzum forog. Némi számítógépes modellezés, négydimenziós hiperkocka-szimuláció és hasonló bűvészkedések után hősünk arra jutott, hogy ha egy ilyet valaki a puszta kezével akar úgy megszorítani, hogy az összetörjön, 42 ezer tonnának megfelelő erőt kell kifejtenie.

Avengers-Infinity-War-Thanos-EW-header

Innentől aztán már csak annyit kell tudni, hogy a férfiaknál hogyan aránylik egymáshoz a szorítás ereje és a fekvenyomott maximális tömeg, és máris kijön, hogy Thanos minimum 54 431 084,4 kilót tud fekve kinyomni. Hát, ma is tanultunk valamit.

(Washington Post)

Mit, mit, hát azt, mint a többi, az ember bekapcsolja, belép valami online játékba és ott percek alatt szitává lövik a 13 éves reflexbajnok gyerekek, és még ki is röhögik. De azt el kell ismerni, hogy egyébként jó néz ki: