Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

A középkorban egészen másképp jártak az emberek, mint ma A középkorban egészen másképp jártak az emberek, mint ma

Jobb cipők + normális utak + emberi lustaság = csenevész vádlik, természetellenes járás, agyonerőltetett térdek.

18 órája

A Google durván oldalba rúgta az egészségügyi weboldalakat A Google durván oldalba rúgta az egészségügyi weboldalakat

Tekertek valamit a kereső algoritmusán, amire brutálisan visszaesett az ilyen oldalak forgalma. A cég a vállát vonogatja, az érintettek pánikolnak, a kuruzslók és illegális webpatikák örömünnepet ülnek.

tegnap, 11:15

Az első világháborúban 140 ezer kínai vendégmunkás ásta a lövészárkokat Az első világháborúban 140 ezer kínai vendégmunkás ásta a lövészárkokat

Kína még hadat is üzent az Osztrák-Magyar Monarchiának, hogy legálisan dolgozhassanak.

tegnap, 05:03

Az elsőbe a kedvenc infografikás oldalamon, a Visual Capitalisten futottam bele, és azt ábrázolja, hogy melyik amerikai államban melyik cég a legnagyobb munkáltató:

walmart-nation[1]

A másik pedig saját, az Indexen jelent meg tavaly, és egészen hasonló a témája: melyik magyar megyében melyik cégnek van a legtöbb alkalmazottja:

mo.png

És hogy mi a címben belengetett tanulság? Az, hogy az amerikai térképen 11 állam, köztük a leggazdagabbnak és legfejlettebbnek számító Kalifornia és New York esetében a legnagyobb munkáltató egy-egy egyetem (vagy egyetemi hálózat). El tudunk képzelni bármi, erre akár nagyon nagyon távolról is emlékeztetőt itthon?

UPDATE: Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy valójában a Szegedi Tudományegyetem több embert foglalkoztat, mint a Continental. Csongrád megye a magyar Kalifornia, éljen!

UPDATE 2: Mint kiderült, a valójában Debreceni Egyetem is lenyomja a foglalkoztatottak számában a TEVA-t, szóval lehet hogy nem is az a tanulság, amit eredetileg gondoltam. Mindenesetre Debrecen a magyar New York, ezek után ez gyakorlatilag tényfaktum. 

UPDATE 3: Mielőtt valaki megszámolja a Pécsi Tudományegyetemet is, jelzem, hogy a menő államok elfogytak, és szerintem Baranya igazán nem akar a magyar Nebraska lenni.

Mindenesetre a főszereplő, egy Eric Chian nevű tajvani fickó éppen megnyerte vele a bűvész-világbajnokságot.

bu

Kanye West állítólag éveken keresztül volt a kurrens (sőt: kortárs!) könnyűzenei világ meghatározó alakja, nem tudom, én speciel sosem értékeltem a művészetét, de attól még elhiszem a nálam ideológiailag képzettebbeknek. Az viszont biztos, hogy az utóbbi időkben inkább csak azzal veteti észre magát, hogy kínos hülyeségeket művel nagy nyilvánosság előtt. Például látványosan haverkodik Trump elnökkel, aztán látványosan szakít vele, kijelenti, hogy a rabszolgaság nem is volt olyan rossz, saját pártot alapít, felveszi azt a nevet, hogy YE, meg ilyenek.

A minap meg azt írta ki Twitterre, hogy a McDonald's a kedvenc étterme. Nem gyors-, nem burger-, nem junkfood-, hanem úgy általában. Jó, hát ízlés kérdése az ilyesmi, mindenesetre a magas labdát azonnal lecsapta a konkurens Burger King, miszerint:

Ez azért sok mindent megmagyaráz.

Hát így kell egymillió lájkot szerezni egy nap alatt.