Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Bruce Lee legendás ütésének titka Bruce Lee legendás ütésének titka

Az egyhüvelykes csapás pusztító ereje nem a harcművész karizmaiból fakad, inkább az agyából.

december 7. 05:09

Halálos, mint a rák, fertőző, mint a tbc, és csak zsidókat fertőz, mi az? Halálos, mint a rák, fertőző, mint a tbc, és csak zsidókat fertőz, mi az?

A K-szindróma, amit olasz orvosok találtak ki a második világháborúban, hogy embereket mentsenek vele a koncentrációs táboroktól.

december 5. 05:00

Miért sós a tengervíz (és a tavak, folyók vize miért nem)? Miért sós a tengervíz (és a tavak, folyók vize miért nem)?

Ha hiszik, ha nem, az egészről a szén-dioxid tehet.

december 3. 12:02

A Terrible Maps jóvoltából itt egy igazán hiánypótló alkotás:

Ha nem lenne egyértelmű elsőre a mondanivaló, az nyilván nem a művész hibája, hanem az öné, de azért segítünk: 

  • Kék - országok, amiknek zászlójuk van a Holdon
  • Piros - országok, amiknek Hold van a zászlaján

Az oldal Facebook-kommentelői egyébként felhívták a figyelmet egy potenciális tévedésre: az odafenn levő zászlók szövete az évtizedek alatt vélhetőleg elveszítette a színeit, és a lobogók fehérre fakultak, így lehet őket úgy is értelmezni, hogy nem amerikai csillagos-sávosak többé, hanem átlényegültek francia katonai zászlókká.

Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, Donald Trump elnök ügyvédje, kiberbiztonsági tanácsadója, és a főnökéhez hasonlóan furán viselkedő ember. A minap például posztolt egyet a Twitterre, a téma mindegy is (Robert Mueller különleges ügyészt ekézte), a lényeg, hogy elfelejtett szóközt ütni két mondat közé, és a második az In szócskával kezdődött. Oké, inkább mutatom:

Mi történik ilyenkor? A .in India doménneve, így két összeolvadt mondat határán a "G-20.In" részt a Twitter egy URL-nek nézte és rögvest rá is pakolt egy linket a G-20.in weboldalra. Ami természetesen nem létezik. Pontosabban nem létezett, míg valaki ki nem szúrta a véletlen lett linket, gyorsan bejegyeztette a címet, és kiírta az oldalra, hogy Trump hazaáruló.

Ez eddig egy 10/10-es trollkodás, alapjáraton úgy kéne rá reagálni, hogy oké, ott a pont, esetleg törlöm a Twitter-posztot, hogy eltűnjön a link, és vége is a sztorinak. Ezzel szemben Giuliani egy Niagarányi olajat öntött a tűzre:

Vagyis hősünk felháborodik, hogy valaki megtámadta (!) az ő bejegyzését, és ezt a Twitter hagyta (!!), ergo anti-trumpisták ezek mind. Amit az is bizonyít, hogy ugyanabban a posztban még egy helyen elfelejtette a pont után a szóközt, bezzeg abból nem lett link. (De hát miért is lett volna link abból, hogy Helsinki.Either, ha egyszer nincs olyan felső szintű doménnév, hogy .either?)

Azóta eltelt majdnem három teljes nap, az internet népe harsányan röhög, Mr. Giuliani pedig azóta sem törölt, vagy reagált bárhogyan, sem az eredeti, sem a második, rémületes online analfabetizmusról árulkodó üzenetre.

És akkor még egyszer: ez az ember az USA elnökének kiberbiztonsági tanácsadója.

Ha egy film dolgozná fel a kérdést, esküszöm ott lennék a premieren, de sajnos csak az Ultimate Epic Battle Simulator című extrémkreatív harci szimulátor játékkal modellezték le jótét lelkek az összecsapást. Tippeljen, aztán mehet a mozi!

A játékban egyébként óriási potenciál van még ezek után is, hiánypótló lenne például egy 10 millió magyar vs 1 Soros György meccs lemodellezése, csak hogy lássuk, mi vár ránk a jövőben.