Andrea, Ilma
5 °C
20 °C

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

70 ezer rocker gyűlt össze a Diszkó Elpusztításának Éjjelére 70 ezer rocker gyűlt össze a Diszkó Elpusztításának Éjjelére

Egy stadionban robbantottak fel 1979-ben egy diszkólemezekkel teli konténert. Sok sérült volt, végül a rohamrendőröknek kellett beavatkozni.

április 8. 05:14

Hogyan szellőztetnek egy repülőgépen? Hogyan szellőztetnek egy repülőgépen?

Több száz ember kis helyre összezsúfolódva 10-12 órára - elég állott lesz a levegő, ha nem nyit valaki ablakot. Ami nyilván nem túl jó ötlet 10 ezer méter magasban, 900-as tempónál.

április 4. 05:02

13-an itták magukat halálra a dublini whiskey-áradásban (és leégett a fél város) 13-an itták magukat halálra a dublini whiskey-áradásban (és leégett a fél város)

A hírhedt 1875-ös tűzeset egy 5000 hordónyi italt tároló raktárnál vett tragikus fordulatot.

április 2. 05:00

A címmel nagyjából összefoglaltuk, mi történt Chad Elwartowskival az utóbbi időkben. Az egykori programozó az amerikai hadseregben szolgált, aztán jó időben ugrott rá a kriptopénzekre, és milliomos lett belőle. Miután a pénzre már nem volt sok gondja, fogta magát és a barátnőjével elköltözött Thaiföldre, ahol a partoktól 13 tengeri mérföldre felépítette ezt a kis hm, hát mondjuk, hogy házikót:

735a181265bdabe0d43a8a4645634717-sld

A 13 mérföld azért fontos, mert az már nemzetközi vizeknek számít, ergo - legalábbis az Ocean Builders szervezet szerint, ami Elwartowskihoz hasonló, libertariánus hippikből áll, akik kiköltöznek a tengerre - itt nem tartoznak egyetlen országhoz se, nem kell adót fizetniük, nem vonatkoznak rájuk törvények és hasonlók.

Egészen idillinek tűnt a dolog, míg meg nem jelent a thaiföldi haditengerészet, és közölte, hogy itt bizony a távolság el lett mérve, valójában thai felségvizeken vannak, és oda ilyesmiket építeni meg engedély nélkül beköltözni az bizony az ország függetlenségének megsértése.

És mint ilyen, halálbüntetés jár érte.

A pár egyelőre szabadlábon védekezik, de a haditengerészet illetékese, Sitthiporn Maskasem admirális (és itt álljunk meg egy pillanatra elámulni azon, hogy egy embernek tényleg egészen úgy hangzik a neve, mintha azt mondanánk, shitty porn) azt mondta a Guardiannek, az építményt hamarosan lebontják. (via MSN)

Vigyázat, memék! Nagyon sok!

2019-04-18.png

Ráadásul a mostanában állati népszerű "bar chart race" formátumban, aminek az a lényege, hogy legalább hatszor kell végignézni, és még úgy is lemaradunk egy csomó izgalmas részletről. Popkulturális világ körüli utazás Leeroy Jenkinstől a Nyan Caten át az O RLY bagolyig és vissza, indokolatlan mennyiségű Trollface-szel:

(Az egyes memék - igen, ezt ma már így kell mondani - népszerűségét a Google Trends és a Knowyourmeme adataiból bogarászta ki az alkotó)

A nagy nap április huszadikán lesz, a CBD-vel (ez a marihuána egyik hatóanyaga) felturbózott burger pedig 4 dollár 20 centbe fog kerülni, csak hogy egy újabb ponton kötődjön a dolog a füves szubkultúrában kitüntetett helyet elfoglaló 420-as számhoz. Denver ugye az USA-ban Colorado állam fővárosa, itt legalizálták először a rekreációs marihuánahasználatot. A Carls Jr. gyorsétteremlánc most egyetlen helyszínen egyetlen napig futtatja ezt a promóciót, amivel valószínűleg annyi ingyenreklámhoz jut, mintha megvette volna az állam összes óriásplakátját egy hétre.

CBD-burger.png?w=515

A Rocky Mountain High CheeseBurger Delight nevű szendvicset természetesen csak 21 éven felüliek vehetik meg. Az 5 milligramm kannabinoid mellett két húspogácsa, kétféle sajt, jalapeno paprika, és sült krumpli (!) van benne. (via Denver Post)