Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Miért küldött Hitler titkos expedíciót az Antarktiszra? Miért küldött Hitler titkos expedíciót az Antarktiszra?

Már itt elspoilerezzük a választ, de úgyse fogja elhinni: margarinért.

5 órája

Nem is olyan nagy film a Joker? Nem is olyan nagy film a Joker?

Joaquin Phoenix játéka lenyűgöző, de az év egyik legnagyobb mozis dobásának kikiáltott Joker valójában elég kiszámítható sztori. Kultrovat podcast

tegnap, 19:47

Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön? Miért olyan pocsék a kaja a repülőkön?

Valójában nem annyira rossz, mint gondoljuk: az ízérzékelésünk változik meg, ha repülővel utazunk.

tegnap, 05:12

Nem várt fordulat hozta rá a frászt, a zokogást és a röhögést egyszerre egy írországi temetésen a gyászolókra. Shay Bradley koporsóját éppen leeresztették a sírba, és elkezdték volna a földet lapátolni rá, amikor odalennről kétségbeesett kopogás hangjai hallatszottak, majd a halott elkezdett kiabálni, hogy hahó, engedjék ki, rohadt sötét van odabenn, és különben is:

Nem, nem támadt fel a halott, csak egy utolsó, morbid tréfával borzolta a családja és baráti köre idegrendszerét  (ez egyébként életében is a kedvenc szórakozása volt). A halálos ágyán az utolsó kívánsága volt, hogy rendezzék meg ezt a viccet, a lánya segítségével rögzítették a hangüzenetet, majd a temetésen egy rejtett hangszóróból játszották le. A Mashable az egyik gyászolót, Bradley unokáját szólaltatta meg, aki azt mondta, ő tudott előre a poénról, a nagyapja kívánsága ugyanis az volt, hogy a felesége és a család fiatalabb tagjai legyenek beavatva, nehogy nagyon megijedjenek, amikor megszólal. Mindenki más elég durván le volt sokkolva az első pillanatokban, de végül az örömkönnyeké lett a főszerep, mondván, ez az életéhez méltó búcsú volt.

maxresdefault

A University of Hawaii egyetem kutatói örökítették meg a különleges jelenséget Alaszka közelében: a bálnák körbe-körbe úsznak, közben kifújják a levegőt, és a buborékrengeteg szabályos köröket rajzol a vízbe. Valahogy így:

Na de miért jó ez a bálnának? - adja magát a kérdés. A szakértők (majdnem azt mondtam, balneológusok) szerint ezzel egyfajta buborékhálót hoznak létre a vízben, ami összezavarja az épp ott tartózkodó állatokat, amiket aztána  bálna a legnagyobb lelki nyugalommal tud megenni. Az amerikai kutatók most ezt a folyamatot mutatják meg, drónfelvételekkel, sőt, a bálnákra rögzített kamerákkal első szám első személyű nézetből is.

(via)

Nem vicc. Így néz ki:

guinness.png

A becsületes neve Team Toxic Sinistral White Stout, és alapvetően egy úgynevezett albínó stout, ami pár éve jött divatba az extrém sörfőzdéknél, rendes ír fekete sör íze van, csak egészen halvány a színe. Na, ennek is egy különösen radikális verziója ez az izé itt fenn, a színe konkrétan fehér, de a nagy durranás a fekete hab, amit persze rettentő titokban tartanak, hogy hogy csinálják. Annyit elárult a Team Toxic (micsoda találó név egy sörfőzdének!), hogy a sör teljes mértékben vegán, szóval a szokásos természetes fekete ételszínező anyagot, a tintahal tintáját kizárhatjuk. Az íze állítólag rendes keserű stout-íz, némi karamelles beütéssel.

(via)