Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Napi húsz liter vizet isznak, mégis állandóan szomjasak Napi húsz liter vizet isznak, mégis állandóan szomjasak

A Diabetes insipidus ritka betegség, és tökéletesen kezelhető, de amíg nem diagnosztizálják, a beteg élete egy merő végtelen és csillapíthatatlan pokoli szomjúság.

tegnap, 05:21

A botcsinálta szovjet kém, aki egy föld alatti királyságot keresett Tibetben, és Nobel-díjra jelölték érte A botcsinálta szovjet kém, aki egy föld alatti királyságot keresett Tibetben, és Nobel-díjra jelölték érte

Shambhala mesebeli birodalma komoly geopolitikai játszmák terepe volt az 1920-as években. Szovjetek vs. britek vs. amerikaiak vs. japánok vs. kínaiak vs. ezeréves buddhista legendák.

október 14. 06:11

Négy kamerával támad a Samsung Galaxy A9 Négy kamerával támad a Samsung Galaxy A9

Váratlan megoldással hódítaná meg a cég a középkategóriás mobilok piacát, ahol erősen szorongatják a kínaiak.

október 11. 12:23

Az amerikai belpolitika igazából már a 2016-os elnökválasztási kampány beindulása óta olyan, mintha egy nagyon sok lsd-t fogyasztott, nagyon rossz kabarészerző álmodná - és most, a kongresszusi választások célegyenesében minden szereplő rátett még két lapáttal. A legújabb, teljesen szürreális sztori főszereplője Trump elnök (naná), illetve Elizabeth Warren szenátor, akit sokat a 2020-as elnökválasztás titkos favoritjának tartanak demokrata oldalról.

Trump ennek megfelelően ekézi is őt minden adandó alkalommal, leginkább arra kihegyezve a kifinomult intellektuális humorbonbonok szőnyegbombázását, hogy Warren indián (vagy ha az már nem PC: őslakos amerikai) származásúnak vallja magát. Pár hónapja egy beszédében addig ment, hogy kijelentette, ha Warren csinál egy DNS-tesztet, és bizonyítja, hogy tényleg indián vér csörgedezik az ereiben, ő felajánl egymillió dollárt egy szabadon választott jótékonysági szervezetnek.

Hát, Warren most benyújtotta a számlát, a Stanford elitegyetem egyik professzorával csináltatta meg a genetikai elemzést, ami kihozta, hogy valamikor a 6-10 generációnyi múltban a szenátor asszonynak bizony volt egy indián őse. Ami azért, lássuk be, elég homeopátiás érvelés, hogy az egyik dédapám egyik dédapja indián volt, tehát én is az vagyok - de hát ez van, nem volt kikötve, mennyire kell genetikailag őslakosnak lenni.

Trump a lehető legtrumpabb módon reagált, kijelentette, hogy ő sosem mondott ilyet. Mutatjuk is, mit nem mondott soha:

Az egymilliós adomány címzettjeként Warren egyébként egy bántalmazott indián nőket és gyerekeket segítő alapítványt jelölt meg.

(via)

43648552 2234686919886159 3638466778708836352 n? nc cat=102&oh=e

Hogy ez nem nekem jutott eszembe c. sorozatunk mai epizódjának főszereplője bizonyos Csengeri Zoltán, aki a Péceli Hírek hasábjain a horoszkópból számolja ki, milyen időjárás várható a településen. És hogy milyen időt jósol az asztrológia? Hát, hogy, hogy nem, kábé pont olyat, mint amit az Időkép vagy a Weather.com jelez előre. Mondom én, hogy zseni.

(via Chemtrail for everyone)

Az online kereskedelem és az okostelefonok népszerűsége olykor váratlan következményekkel is jár, például elég könnyű alkoholos befolyásoltság alatt spontán vásárolni ezt-azt, mert az adott pillanatban jó ötletnek tűnik. Én például nemrég a 14-es villamoson egy sörözésből hazafelé zötyögve rendeltem Kínából roppant elegáns, sárkánymintás alsógatyákat, hát nem mondom, hogy életem legjobb döntése volt. Na de ki az, aki még nálam is hülyébb? Hát ők:

drunk.png

A hölgy Gina Lyons, az úr Mark Lee, akik nászutas brit turista funkciójukban tartózkodtak a háttérben látható Srí Lankán tavaly decemberben három hetet. Mi a fenét csináljon az ember unalmában egy trópusi paradicsomban az óceánparton egy véletlenszerű este a nászútján? A dilemmát a pár úgy oldotta meg, hogy rumot ittak, és az apró, 7 szobás kis hotel személyzetével beszélgettek, ami lássuk be, nemzeti családpolitika szempontjából nem éppen optimális döntés. Viszont tizenkét feles után kiderült, hogy a szálloda bérleti joga hamarosan lejár, és a tulajnak nem nagyon akaródzik megújítani.

Jött is a nagy ötlet: vegyük át a bizniszt! Nyomban le is szerződtek, három évre alig 40 ezer dollárba (bő 11 millió forint) fájt a dolog, de hát 12 rum az 12 rum, az emberi szervezet kevés észérvet tud felsorakoztatni ellene. Ráadásul az üzleti tárgyalás szingaléz nyelven zajlott, amiből Gina és Mark csak annyit beszélt, hogy "kérek szépen még egy rumot", így tulajdonképpen örülhetnek, hogy csak egy hotel lízingszerződését íratták alá velük, és nem azt, hogy ötezer milliárd dollárt hagynak egy éppen arrafelé nyaraló csengeri asszonyra.

Reggel aztán a másnaposság bónusz felismerésekkel súlyosbítva csapott le hőseinkre, akik realizálták, hogy:

  1. Nincs pénzük, mert elköltötték mind az esküvőjükre, meg a trópusi nyaralásra
  2. Gina terhes

Innentől aztán a sztori tündérmesei fordulatot vesz, Mark és Gina elhatározta hogy ha már így esett, feladják az addigi életüket, maradnak is Srí Lankán és belevágnak a hotelbizniszbe. Eladták a londoni lakásukat, amiből kifizették a bérleti díjat meg a felújítást, és nemrég meg is nyitották a Lucky Beach Tangalle névre átkeresztelt helyet. A Booking.com alapján elég jónak tűnik, a vendégek átlagos értékelése 9,3 pont a tízből, és egy éjszaka simán kijön 5000 forintból. És mint tudjuk, elég ütős rumot tartanak a bárban. (via)