Marcell
19 °C
32 °C

Hanula Zsolt

újságíró Tech-Tudomány

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Amerikának már volt meleg elnöke Amerikának már volt meleg elnöke

Méghozzá az 1800-as évek közepén. Aránylag nyíltan vállalta is a kapcsolatát egy másik férfival.

5 órája

Hitler találta ki, a kommunisták fejezték be, és most összedől Hitler találta ki, a kommunisták fejezték be, és most összedől

A náci munkások üdülőparadicsoma, Prora 10 ezer szobával a világ legnagyobb szállodája lett volna. 80 év alatt volt laktanya és menekülttábor is, de most úgy néz ki, a megalománia örök mementója marad a rom.

augusztus 11. 08:10

Háromnegyed órát késett Kendrick Lamar koncertje a Szigeten Háromnegyed órát késett Kendrick Lamar koncertje a Szigeten

A fesztivál egyik húzóneve fél tíz helyett negyed tizenegy után állt a nagyszínpadra.

augusztus 8. 22:24

Nem vicc, az amerikai járványügyi hivatal tette közzé a jótanácsot a hivatalos Twitter-csatornáján. Felmérésekben az emberek 3,3%-a vallotta be, hogy csinált már ilyet, pedig hát könnyű belátni, hogy nem annyira jó ötlet. A fő okok az óvszer újrahasznosítása mellett a magas ár, hogy éppen nincs kéznél másik, és hogy ciki vásárolni. Bezzeg környezetvédelmi indokok meg az ökológiai lábnyom nagysága nem merült fel :(

A recept egyszerű. Hozzávalók:

  • Dubaj
  • Egy brit turista
  • 1550 dollár
  • Egy Lamborghini Huracan
  • 33 darab automata traffipax

Az elkészítés módja: a turista elmegy Dubajba, és 1550 dollárért (kb. 420 ezer forint) kibérel egy Lambót, amivel másnap hajnalban nekivág a néptelen sivatagi autópályának a város mellett. A kamerák lefényképezik 33 alkalommal a sebességhatár felett (240 feletti tempó a csúcs), és a helyi KRESZ értelmében ez csaknem 12,5 millió forintnyi gyorshajtási bírságot ér.

Desszert: a dubaji törvények szerint a közlekedési bírság nem az autó sofőrjéhez, hanem a tulajdonosához kötődik, így ha hősünk úgy dönt, hogy nem fizet, az autókölcsönzőnek kell kicsengetni a büntetést.

(via MSN)

Az Oscar-díjakat osztogató amerikai filmakadémia Twitter-üzenetben tette közzé, hogy:

  •  3 órában maximálják a tévés díjátadó gála hosszát (halleluja!)
  • A 2020-as gála február 9-én lesz (oké, majd szóljatok újra február 7 körül)
  • Új díjkategóriát nyitnak a populáris filmeknek (he???)

A dolog persze valahol érthető, tök jól jön egy olyan plusz lehetőség, ahol egy szobrot hozzá lehet vágni az aktuális Star Wars- vagy Marvel-slágernek (eddig kb. a vizuális effekteket, a sminket, vagy a hangkeverést lehetett ilyesmire használni). Na de honnan számít egy film népszerűnek? Mekkora jegybevételtől? És különben is, a népszerű filmek díja nem pont a jegybevétel? Miért nem lesz díja a közepesen népszerű filmeknek? Vagy olyan kategória, hogy a legjobb film, amit a kutya se nézett meg?