Ábrahám
17 °C
29 °C

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

újságíró Tech-Tudomány

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

Dua Lipáról senki sem tudta levenni a szemét Dua Lipáról senki sem tudta levenni a szemét

Liam Gallagher 35 fokban is nagykabátban lépett fel Oasis-dalokkal, majd a King Gizzard & the Lizard Wizard mutatta meg, hogy milyen a pszichedelikus zene 2018-ban. Sziget, 5. nap.

augusztus 13. 12:24

Ha meg akar jegyezni valamit, ne is figyeljen oda! Ha meg akar jegyezni valamit, ne is figyeljen oda!

Vagy ne fejezze be, az a legbiztosabb módszer. Bemutatjuk, hogy működik a Zeigarnik-hatás.

augusztus 13. 04:57

A tér és idő autója, ahogy az ötvenes években elképzelték A tér és idő autója, ahogy az ötvenes években elképzelték

Az Astra-Gnome-ból egyetlen prototípus készült 1956-ban. Ma múzeumi emléke az ötvenes évek jövőképének.

augusztus 12. 07:59

A coloradói Tom Edwards keményen beszólt Elon Musknak, aki a saját Tesla autói népszerűsítésére használta föl a 61 éves grafikus egyik művét. A szivárványt fingó unikornist ábrázoló remekművet Edwards a saját webshopján árulta: a különleges grafikával díszített bögrékért 28 dollárt kér.

Musk eleinte semmibe vette Edwards panaszait, de Edwards pénteken azt írta a blogján, hogy végül sikerült megállapodniuk Muskkal. Hogy pontosan miben, az nem tisztázott, de alighanem Edwards megfelelő ellentételezést kap a grafikáért cserébe.

Világos, hogy volt itt némi félreértés, ami aztán később eldurvult, de örömmel jelenthetem, hogy sikerült mindent tisztáznunk. Mindig Tesla-rajongó voltam; alig várom, hogy további bögréket készíthessek, és árulhassam őket az online boltomban.

– írta Edwards.

(The Guardian)

Az egyiptomi régészeti tanács úgy döntött, hogy felnyitnak egy kétezer éves, egy alexandriai ásatáson talált koporsót. A brit bulvárlapok azzal rémisztgették az olvasóikat, hogy ezzel egy, A múmia c. filmhez fogható átkot fognak elszabadítani, és majd jól megnézhetjük magunkat.

Mostafa Waziri, a tanács vezetője szerint felnyitották a koporsót, de szó sincs átokról – hacsak azt nem vesszük annak, hogy a megrepedt koporsó telefolyt szennyvízzel.

A régészek eddig három halott maradványát azonosították. Valószínűleg harcosok lehettek; az egyik csontváz koponyáján egy törés látható, ami valószínűleg egy kemény tárgy okozta seb helye lehet. Mivel a koporsót elöntötte a szennyvíz, a mumifikált tetemek lebomlottak, így a maradványokat nem vethették alá túl alapos vizsgálatnak.

(BoredPanda)

Az Imgur egyik felhasználója, atomicrabbit2 mesélte el az alább olvasható, képekkel gazdagon illusztrált sztorit.

Az történt, hogy atomicrabbit2 és atomicrabbit2né új házba költöztek. A háznak gázkazánja is volt, ami nemcsak a lakásban adott finom meleget, hanem a hátsó ajtó melletti kémény dobozán is. Ezt megirigyelték a környékbeli galambok is; az egyikük úgy döntött, hogy odafészkel a doboz tetejére.


Mindez 2014 májusában történt. Atomicrabbit2 nem is foglalkozott volna vele, csakhogy az anyamadár és a kis jövevények rövidesen telefosták a hátsó ajtó környékét és magát a kéménykürtőt is, ami megnehezítette az egymás mellett élést.

Hogy elejét vegye a további eltömítési kísérleteknek, atomicrabbit2 egy dróthálóval burkolta be a kémény dobozát.

Aztán eljött 2015 májusa.

A galamb fészket rakott a dróthálóval burkolt dobozra. Atomicrabbit2 kihajította az üres fészket és elüldözte a lakóját. A sértődött galamb vissza se jött egész évben.

Aztán eljött 2016 májusa.

„Ez már kezd kibaszottul idegesítő lenni”– gondolta (és írta) atomicrabbit2, aki ezen a ponton madárriasztó tüskéket szerelt a kéménydoboz fölé, hogy ezzel tartsa távol őket. A tüskéket arra tervezték, hogy a madarak ne tudjanak leszállni tőle.

Hát, az ő galambja le tudott. Sőt, úgy tűnik, a tüskék még a fészek stabilizálásában is segítettek; igaz, a biztonság kedvéért egy csomó kék zsineget is szőttek bele. Amikor az agyvérzéssel küszködő atomicrabbit2 kihajította a fészket, a gerlepár másnap még több kék zsineggel ért vissza. „Biztos van valahol egy kibaszott raktárkészletük.” – dühöngött atomicrabbit2, aki további tüskékkel próbálta nehezíteni a gerlepár dolgát.

Aztán eljött 2017 májusa.

2017 júlusára már az egész dobozt beborította a drótháló, szóval atomicrabbit2 nyugodtan feküdt le aludni, mert biztos volt benne, hogy ezen már nem juthatnak át.

Aztán eljött 2018 májusa.

Ekkor derült ki, hogy a drótháló jobb oldalán van egy kis nyílás. Igen, a galambok simán befértek rajta. Atomicrabbit2 ekkor vásárolta meg a Dr. Who névre hallgató műbaglyot. A galambok úgy beszartak tőle, hogy azóta se jöttek vissza.

Atomicrabbit2 már nem ringatja magát illúziókba: azon morfondírozik, hogy ha a galambok jövőre is fészket raknak, bérleti díjat fog szedni tőlük.

(Imgur)