Diána
11 °C
22 °C

Hercsel Adél

Megnyílt Budapest legújabb plázája, mutatjuk az üzleteket Megnyílt Budapest legújabb plázája, mutatjuk az üzleteket

Napi negyvenezer vásárlóra számítanak.

tegnap, 13:17

A világon elsőként Óbudán emeltek szobrot a bitcoin alapítójának A világon elsőként Óbudán emeltek szobrot a bitcoin alapítójának

Ott jártunk a nem mindennapi eseményen.

tegnap, 06:58

Igazi diktálási kálváriába keveredett, miután elműsből MVM-es ügyfél lett

Az ügyfél csak a villanyóraállását szerette volna bediktálni. Nem volt egyszerű keringő.

szeptember 11. 06:51

Kiderült, hogy két dél-afrikai futballista tesztje lett az olimpikonok közül elsőként pozitív a tokiói olimpiai faluban – tudta meg a The Guardian.

Az Orlando Pirates jobbhátvédje, Thabiso Monyane és a Moroka Swallows támadó középpályása, Kamohelo Mahlatsi produkált pozitív eredményt. Jelenleg a teljes dél-afrikai csapat karanténban van, amíg várják a további teszteredményeket. A tervek szerint a Dél-afrikai Köztársaság futballválogatottja Japánnal csap össze csütörtökön a tokiói Nemzeti Olimpiai Stadionban. 

Ezzel együtt összesen három koronavírus-fertőzöttet tartanak számon a tokiói olimpiai faluban, a harmadik egy videóelemző, Mario Masha, aki szintén a dél-afrikai csapat tagja. Neki és az egyik futballistának tünetei is vannak, többek között lázzal küzdenek. 

A koronavírusról szóló álhírek többsége mindössze 12 embertől származik egy friss riport szerint, amelyet a Fehér Ház tett közzé a héten – írta a The Guardian. Ezek után Joe Biden amerikai elnök nem véletlenül nyilatkozta azt a napokban, hogy a Facebook öl, utalva a népszerű közösségi oldalon keringő, koronavírussal és vakcinákkal kapcsolatos hamis híresztelésekre.

Az interneten terjedő agresszió, gyűlöletbeszéd és félretájékoztatás ellen küzdő brit–amerikai civil szervezet, a Center for Countering Digital Hate (CCDH) vizsgálata kimutatta, hogy márciusban mindössze 12 online profil követett be összesen 59 millió embert a különböző közösségi oldalakon, és terjesztett igencsak eredményesen a koronavírussal összefüggésben álhíreket. Ezen belül a „dezinformációs tucatnak” nevezett jelenség a Facebookon működött a legeredményesebben.

A CCDH több mint nyolcszázezer Facebook-posztot és Twitter-bejegyzést vizsgált meg, és kiderült, ezek 65 százaléka az említett 12 profilról származik.

A Facebook, a Google és a Twitter hiába vezetett be olyan irányelveket, amelyek próbálják elejét venni a koronavírusról szóló álhírek megjelenésének, valamint terjedésének, máig látható a rés a pajzson, hogy a dezinformációt máig nem sikerült maradéktalanul megállítani

– mondta el a vizsgálatot készítő CCDH vezérigazgatója, Imran Ahmed. Hozzátette, ezen belül is az oltásokkal kapcsolatos álhírek eltávolítása bizonyult eddig a legsikertelenebb projektnek.

A 12 álhírgyáros profilból mindössze hármat sikerült eddig eltüntetni a közösségi oldalakról, ami szintén jelzi, hogy van még bőven teendője a közösségi oldalaknak az álhírek elleni küzdelemben.

159939402 781139792805742 6937477109094448441 n

Az Index január végén írta meg, hogy első gyermekét várja Halsey. Akkor maga a 26 éves amerikai énekesnő jelentette be várandósságának hírét hivatalos Instagram-oldalán.

Azóta kiderült, hogy a születendő gyermek édesapja a forgatókönyvíró Alev Aydin.

Halsey a hétvégén újabb kismamafotóval jelentkezett Instagram-oldalán, amin egyértelműen látszik, milyen szépen gömbölyödik az énekesnő pocakja.