Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hercsel Adél

A civilek egy nap alatt összeadták  az Igazgyöngy Alapítványtól elvett állami támogatást A civilek egy nap alatt összeadták az Igazgyöngy Alapítványtól elvett állami támogatást

Több mint 8 millió forint jött össze civil felajánlásokból a hátrányos helyzetű gyerekek javára.

szeptember 3. 12:34

Bilincs, gumibot és könnygáz is lesz az iskolaőrök eszköztárában Bilincs, gumibot és könnygáz is lesz az iskolaőrök eszköztárában

Kitalálták, a törvény július közepén életbe lépett, és 423 iskolában szeptember 1-jén már meg is kezdték munkájukat az iskolaőrök.

szeptember 2. 18:36

Durván csökkentette a kormány L. Ritók Nóra hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolájának támogatását Durván csökkentette a kormány L. Ritók Nóra hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolájának támogatását

17 millió helyett csak 8,5 milliót kapnak. A hivatalos indok a koronavírus.

szeptember 1. 11:57

Az év eleje óta forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm, amely a tokiói olimpia után ér majd véget. Az életrajzi dokumentumfilm az úszónő portréja mellett a tokiói olimpiára való felkészülést is bemutatja.

A koronavírus nem csupán a háromszoros olimpiai bajnok úszónő tokiói felkészülését, a stáb munkáját is megnehezítette. Ennek ellenére megérkezett a filmhez készült első előzetes.

Életemben nem gondoltam volna, hogy a filmezés ilyen kemény munka fizikailag és érzelmileg is. Rengeteget beszélgetünk a stábbal, belelátnak az egész életembe, ezt minden fél részéről csak őszintén, tiszta szívvel és lélekkel lehet csinálni. Nagyon izgulok, hogy milyen lesz a végeredmény, de úgy érzem, jó úton haladunk

- mesélte a forgatásról Hosszú Katinka. 

A Katinka cimű hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül kerül majd a magyar mozikba - derült ki az előzetesről szóló sajtóközleményből.

 
2020-09-17 14 26 50-958411286.webp (1000×503).png
Fotó: Szupermodern Stúdió Kft / vimeo

Ismét heves össztűz zúdul a Harry Potter regények írójára, miután legújabb regényhőse egy ciszheteró férfi sorozatgyilkos, aki női ruhákba öltözve kapja el női áldozatait - írja az NBC News

J.K.Rowling azután került ismét a támadások fókuszába, miután kedden jelenik meg legújabb regénye, a Troubled Blood, amely egy rejtélyekkel teli krimi lesz. Ez az ötödik része az írónő Robert Galbraith álnéven írt Cormoran Strike nevű sorozatának.

A Twitteren már terjed a #RIPJKRowling, és bizonyos tweet-elők ennek jegyében azt is sérelmezik, hogy az írónő egyáltalán életben van. A náluk visszafogottabb támadók szerint a hashtag arra utal, hogy Rowling karrierje véget ért a Harry Potter sorozattal.

Mások felvetik, hogy csakis ő az, aki kivégezte a saját írói karrierjét azzal, hogy „gyűlöli a transznemű embereket”, amelynek a most napvilágot látó regény és annak női ruhában gyilkoló férfi hőse újabb ékes bizonyítéka.

 

Cynthia Nixon, a Szex és New York sztárja például kifejtette, hogy 23 éves transznemű fiát rendkívüli fájdalmasan érintették Rowling ún. transzellenes kijelentései, aki egész gyermekkorában hatalmas rajongója volt a Harry Potter regényeknek, illetve filmeknek.

A botrány első körben idén júniusban tört ki, szintén a Twitteren, miután J.K.Rowling kijelentette a közösségi oldalon egy másik posztra reagálva, hogy nem menstruáló személyekről kellene beszélni, van erre egy szép kifejezés, mégpedig az, hogy NŐK.

Ez pedig elindította a lavinát, egyben a gyűlölethullámot: az írónőt transzfóbia vádjával kezdték el illetni, támaszkodva az érvekre, hogy számos transznemű férfi is menstruál.

Rowling ezek után egy blogbejegyzésben hiába fejtette ki feminista nézeteit és írt szép szavakat a nők védelméről, köztük a transznemű nőkről, és fejezte ki aggodalmát, mint a mostani mellékelt ábra mutatja, mindez sokat nem segített. Nem hatottak az érvek. 

A dühösen támadó kommentelők szerint az írónő regényében egyszerűen nem lehet a főhős egy olyan sorozatgyilkos férfi, aki női ruhába öltözve lesz női áldozatainak végzete. 

Elhúzódott a felújítás a Tulcea megyei Isaccea település egyik iskolájában, amit még márciusban kezdtek el. A munkálatok befejezésének a koronavírus, és a vele járó korlátozások sem segítettek. A diákokat végül ott helyezték el, ahol a romániai településen helyet találtak: egy részüket a város ravatalozójában. A gyerekek azóta is ott tanulnak, míg a szerencsésebbek ideiglenes osztálytermét az iskola tornatermében, illetve annak műhelyében, a szerszámok közt alakították ki.

A szülők természetesen nem vették jó néven, hogy gyermekeik kénytelenek a városi ravatalozóba iskolába járni, ami különösen a koronavírus-járvány és az egyre szaporodó halálesetek közepette különösen bizarr, és rémiszti meg a diákokat. Ugyanakkor a város vezetése közölte a szülőkkel: marad a ravatalozó, miután a gyerekek számára nincs más hely. Az pedig külön rejtély a szürreális esetről beszámoló Főtér.ro szerint, hogy az iskola tatarozása mikorra készül el.