Hercsel Adél

Amikor jöttek, fogták, és elvitték a kutyákat Amikor jöttek, fogták, és elvitték a kutyákat

A háborúkban végig ott voltak, és elképesztő mennyiségű szenvedésen mentek keresztül.

4 órája

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Edzésre, nyelvórára, magántanárhoz járatni a gyereket? Az most kemény menet lesz

9 órája

Nőket is vihet a frontra Moszkva, az informatikusokat viszont nem sorozzák be Nőket is vihet a frontra Moszkva, az informatikusokat viszont nem sorozzák be

Az orosz high-tech iparágak diplomás munkatársai egyelőre mentesülnek a frontszolgálat alól.

szeptember 23. 12:27

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök hazugságnak nevezte a felröppent híreket, miszerint most a belarusz állampolgárokat is besorozzák az orosz hadseregbe. 

A belarusz elnök tisztázta, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által szerda reggel bejelentett részleges katonai mozgósítás hatálya nem terjed ki a belarusz állampolgárokra. Ezt szerinte pusztán országa ellenségei terjesztik – írja az orosz állami hírügynökség. 

„A mozgósítás Oroszországban van” – hangsúlyozta ki a TASZSZ tudósítása alapján Aljakszandr Lukasenka, aki legutóbb azzal keltett nagy feltűnést, hogy egy videóban fát vágott, nehogy megfagyjon Európa. 

Togliattiban, a sztavropoli járás székhelyén csütörtök hajnalban felgyújtották egy közigazgatási épület bejáratát. A város vezetése megerősítette, hogy valóban gyújtogatás történt az épületben, valamint azt is, hogy a rendőrség nyomoz az ügyben.

A tüzet egyébként gyorsan, húsz percen belül eloltották. Több Telegram-csatorna is arról számolt be, hogy a rendőrök használt Molotov-koktélt találtak a helyszínen.

Szeptember 21-én este Nyizsnyij Novgorodban szintén tűz ütött ki az egyik toborzóközpontban, amelynek fogorvosi rendelője gyulladt ki. A helyi lapok itt is egy ablakon bedobott Molotov-koktélt emlegetnek – írja a Meduza

Orosz lapértesülések szerint helyi vevőt talált hátrahagyott üzleteire a Starbucks: az ismert amerikai kávézólánc is azon sikeres, nemzetközi márkák egyike, amelyek az orosz–ukrán háború után húzták le a rolót Oroszországban.

Az állítólagos vevő a többszörös étterem-tulajdonos orosz gasztrovállalkozó, Anton Pinszkij, a Pinskiy&Co nevű cég alapítója. Ugyanakkor ezt az információt Anton Pinszkij köréből egyelőre senki sem erősítette meg, ahogy ő maga sem.

A tranzakciót július végével zárhatják le, amellyel az orosz vállalkozóhoz kerülhetnek az oroszországi Starbucks kávézók helyiségeinek bérleti jogai, a cég termékeit, valamint a technológiát azonban nem adják. A helyi források úgy tudják, így a hálózat tulajdonosának némileg át kell majd alakítania a márkát.

A Starbucks 2007-ben jelent meg és kezdett terjeszkedésbe az orosz piacon: 2022-ben, a háború kitörése előtt a Starbucksnak összesen 130 kávézója volt az orosz városokban.

Miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, az amerikai kávézólánc oroszországi üzleteiben március 10-én lekapcsolták a kávégépeket, majd május végén bejelentette a cég, hogy kivonulnak Oroszországból.