Szabina
2 °C
15 °C

Hercsel Adél

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

A dolgozókat a békéscsabai akadémiáról veszik fel.

október 22. 13:11

Lendvai Ildikó már az MSZP megszűnéséről beszél Lendvai Ildikó már az MSZP megszűnéséről beszél

Az egykori pártelnök szerint benne van a pakliban, hogy szép lassan elfogy vagy beolvad az MSZP.

október 22. 12:03

Kövér László: Gyurcsány Ferenc a teljes baloldal és a demokrácia szégyene Kövér László: Gyurcsány Ferenc a teljes baloldal és a demokrácia szégyene

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók – mondta a házelnök az ellenzékről.

október 22. 10:50

A HVG kérdésére válaszolva – mit szól Orbán Viktor ahhoz, hogy legidősebb lánya, Ráhel és férje, Tiborcz István Spanyolországba költözött a gyerekekkel – Gulyás Gergely elmondta, a költözés átmeneti. Hozzátette, a választások előtti fél évben úgy gondolhatta a család egy része, hogy egyszerűbb ezt az időszakot külföldön átvészelni.

A helyszínen lévő újságírók kikérték Gulyás Gergely véleményét arról is, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megnyerte a pert, így a tanárokat nem kötelezhetik többé ingyenes ügyeletre. A miniszter szerint meg kell várni a jogerős döntést, a jogerős bírósági döntéseket pedig onnantól kezdve mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Gulyás Gergely szerint nincs összefüggés a kínai Sinopharm-vakcinával beoltottság és a kórházba kerülés között. Akik már a harmadik oltást is megkapták, ők gyakorlatilag nincsenek kórházban, vagy legfeljebb nagyon kevesen. A kórházban ápoltak 45 százaléka oltott – mondta el Gulyás Gergely, de hivatalos statisztika nélkül, csak az orvosok és a kórházvezetők álláspontjára hivatkozva.

Hozzátette, a kórházban ápolt, vakcina által védett betegek közül a legtöbbeket a Pfizer-vakcinával oltották be. Ennek nem az a magyarázata, hogy kevésbé lenne hatásos a Pfizer-vakcina, hanem az, hogy a legidősebb korosztály ezt a védőoltást kapta.