Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hermann Irén

Egy magyar kutatócsapat elő tudja állítani az anyatej legfontosabb molekuláit Egy magyar kutatócsapat elő tudja állítani az anyatej legfontosabb molekuláit

Dékány Gyula szerint fejlesztéseik a csecsemők védelme mellett az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór ellen is hatékonyan lehetnek. Németországban él, de a gyártás egy részét hazahozná.

október 18. 14:14

Hogy kerül két sör egy néven piacra? Hogy kerül két sör egy néven piacra?

Összeveszett a két korábbi partner, akik az évekig tartó együttműködést sosem papírozták le. Így néhány hete kétféle változatban is kapható az ismert kézműves sör.

október 7. 17:02

A jó magyar marhát a törökök eszik A jó magyar marhát a törökök eszik

Alig eszik marhahúst a magyar fogyasztó, a piacot silány import húsok uralják. Néhány magyar étteremben már megjelent az igény a minőségre, de amit itthon tenyésztenek, még nagyrészt külföldön köt ki.

október 7. 12:53

A külföldre költözés átlag évi 21 ezer dollárral dobja meg a fizetéseket. Az angol HSBC Bank felmérése szerint a megkérdezettek 45 százaléka úgy nyilatkozott, pozícióját jobban megfizetik külföldön, 28 százalék váltott is az előrelépés miatt. A fizetések Svájcban a legmagasabbak, utána az Egyesült Államok és Hong Kong következik. Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy a pénz mellett egyebek miatt (mint gazdasági környezet, élmények, családi élet) hol a legjobb élni, négy éve Szingapúr vezet, megelőzve Új-Zélandot és Németországot. (Forrás: Bloomberg)

Forrás: HSBC Expat Explorer felmérés Index Index
Forrás: HSBC Expat Explorer felmérés Index Index
Fotó: Aradi László / Index

Az Amazon 2009-ben jelent meg először saját márkás termékkel, kezdetben elemeket és USB-kábeleket árultak így. Azóta már 120 saját márkás vagy kizárólag náluk kapható termékük van, többek között játékok, cipők, ételek és ágymatracok. 2018 év végén az ezekből befolyó bevétel várhatóan 7,5 milliárd dollár lesz, de a cég 2022-re már 25 milliárd dollárra számít. (Forrás: Qz.com)

2017 második negyedévéhez képest 2018 ugyanazon időszakában 4,3 százalékos lakásár-emelkedést regisztrált az Európai Unióban az Ecostat. Az idei első negyedéves adatokhoz képest mindez 1,4 százalékos növekedés. A budapesti árak elszállásáról mi is írtunk nemrég itt.