Ervin
14 °C
22 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

szerkesztő Social

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Pulitzer-díj: a rohingja népirtás kitörölhetetlen képei Pulitzer-díj: a rohingja népirtás kitörölhetetlen képei

A Reuters fotórovata kapta idén a díjat, amiért kézzelfoghatóvá tettek egy megfoghatatlan tragédiát, megmutatták a világnak százezrek szenvedését.

április 17. 21:26

Pulitzer-díjat kapott az utolsó képért, amit az újságnak készített Pulitzer-díjat kapott az utolsó képért, amit az újságnak készített

Kézműves söröket reklámoz inkább a fotós, aki elkapta a Charlottesville-i tragédia pillanatát.

április 17. 16:40

Egyszer volt hol nem volt Vadnyugat Egyszer volt hol nem volt Vadnyugat

Clint Eastwood és Charles Bronson ikonikus westernjeit nem a mexikói határ mentén, hanem Spanyolországban forgatták. Az egykori díszletek skanzenvárosokként maradtak fent.

április 3. 00:22

kont

Mindenkinek, aki szereti, hogy ezután már nem csak kontakthibás lehet a fülhallgatója fél év használat után, hanem ki is éghet vagy eltörhet vagy lemerülhet. Egy másfél órás feltöltéssel öt órán keresztül villoghatunk vele kéken/pirosan.

(Meizu, Halo)

moonbow

A Canon izgalmas videóval demonstrálja a következő generációs érzékelőinek videós képességeit. A nem is olyan távoli jövőben 102 ezres érzékenység mellett is gond nélkül videózhatunk, és olyan dolgokat is megörökíthetünk, amiket szabad szemmel alig látni: a holdszivárványokat, amik olyanok, mint a sima szivárványok, de csak este lehet (meglehetősen sajátos légköri feltételek mellett) látni őket. 

Emmanuel Macron diplomáciai látogatásra utazott Amerikába a feleségével, Brigitte Macronnal. Az állami díszvacsora előtt le kellett futniuk a kötelező köröket, és az ilyen protokoll-események mindig akkor a legviccesebbek, ha megpróbáljuk őket a funkciójuknak megfelelően értelmezni: tehát, mozzanatról mozzanatra végignézni, hogy mit csináltak:

Macron egy facsemetét hozott ajándékba Trumpnak, amit közösen próbáltak elültetni a Fehér Ház udvarán. A Quartz rámutat az ajándék szimbolikájára: Trump imádja az első világháborút, és a facsemete egy olyan fának a magvaiból is kikelhetett, ami egy olyan fa magvaiból kelt ki, ami valaha a front közelében élhetett. Vagy nem. De lehet utalás Trump billegő klímavédelmi politikájára is. Ki tudja?

Szóval, elültették a fát, ami önmagában sem lehetett könnyű ingben és zakóban, és a fa remélhetőleg túl is élte a műveletet, és most már csak a kertészeknek okoz majd némi fejtörést, mert innentől mindig kerülgetni kell majd fűnyírás közben, a gondosan rendezett gyep kellős közepén. Az ültetéshez látszólag az volt az egyetlen szempont, hogy fotogén távolságban legyen a Fehér Háztól, és az eseményre kivezényelt nézőktől (és a helikopterleszállótól).

A két First Lady mindeközben néhány lépés távolságból szemlélte a műveletet, egyetlen olyan fotó van, ahol Brigitte a lapáthoz nyúlna, de mintha össze is vesznének rajta Trumppal (bár, valószínűleg csak a pillanat hazudik. Az ilyen eseményeken nem illik összeveszni a másikkal. Pláne nem egy lapáton.)

A sikeres ültetés után mind a négyen álltak még egy darabig a facsemete körül, és különböző távolságokból fotózkodtak vele, ügyelve arra, hogy ne egymást, hanem inkább a facsemetét nézzék, vagy a kameráknak integessenek.

Az ültetés után a facsemete új helye mellett parkoló helikopterrel indultak az állami díszvacsorára, amit ennél az asztalán fogyasztottak el: