Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

szerkesztő Social

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Tetszhalott Donyeck a háború árnyékában Tetszhalott Donyeck a háború árnyékában

Egykor Ukrajna leggazdagabb városa volt, most az oroszbarát szakadárok központja. Meg is látszik rajta.

január 14. 01:20

8 kütyü, amit azonnal hazavittünk volna a CES-ről 8 kütyü, amit azonnal hazavittünk volna a CES-ről

Szelfiző kutyákat, kutyaméretű mozgó projektort, okos pálinkafőzőt és biciklis laptopállványt láttunk a világ legnagyobb kütyükiállításán.

január 13. 21:00

A világ húsz legnagyobb szállodájából 11 ugyanabban az utcában van A világ húsz legnagyobb szállodájából 11 ugyanabban az utcában van

A világ bulifővárosának Petőfi utcáján több hotelszoba van, mint Magyarországon összesen.

január 12. 11:56

Az elmúlt években rendre a Sushi Zanmai nevű étteremlánc tulajdonosa nyerte a liciteket az év tonhalára Japán legnagyobb halpiacának évnyitóján, idén viszont kihívóra akadt, és kénytelen volt a második legnagyobb hallal beérni, amiért 67 millió forintnak megfelelő japán jent csengetett ki.

Nem is tűnik olyan boldognak, mint a korábbi évek fotóin (lásd fenti linkek):

A győztes egy konkurens étteremlánc, a LEOC tulajdonosa volt, aki 36 millió jent (81millió forint) fizetett a 405 kilós halért:

Mi történhetett a japán halpiacon, ha pár éve, 2014-ben még 155 milliót is simán megadtak ennél kisebb halakért is?

Hihetetlen szerencséje volt az 53 éves Daniel Bibernek Costa Braván, Spanyolországban, ahová minden évben kijár vándormadarakat fotózni. Vagy, nevezhetjük kitartásnak is: Daniel előre kiválasztotta a helyszínt és negyedik napja várakozott. Várt a megfelelő fényekre, és reménykedett benne, hogy pont elrepülnek majd a kamerája előtt a madarak, amikor minden összeáll, és lesz egy jó képe. Arra ő sem számított, amit végül sikerült elkapnia.

A kis termetű seregélyek ilyenkor alakzatban repülve, ezres csoportokban haladnak, hogy védjék egymást út közben a ragadozó madaraktól. A folyamatosan mozgó madárfelhőkbe könnyű mindenféle formákat belelátni, de Daniel fotója még így is kiemelkedik a tömegből a hibátlan madáralakkal, amivé a seregélyek egy pillanatra összeálltak. Tényleg csak egy pillanatra (a fotós szerint nagyjából tíz másodpercre), itt egy gyorsított sorozatfelvétel is a repülésről:

gj.gif

A most publikált kép egy svájci madárfotós pályázaton lett első helyen kiemelve.

(Independent)

Ches1

Csak átlátszó fóliát kell kifeszíteni két fa közé. Most akadtam rá egy moszkvai utcai művész instagramjára,  aki raptorokat meg jegesmedvéket rajzol az erdőkbe. A Calvert Journalnek azt is elmondta, hogy a fotózások után le is bontja a rajzait, hogy ne tegyen kárt a természetben.