Vilhelmina
11 °C
28 °C

Hernádi Levente

lvnte

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Volt egyszer egy Badacsony Volt egyszer egy Badacsony

Most megmutatjuk, milyen is volt a szüret Badacsonyon akkor, amikor a szüleink és a nagyszüleink voltak gyerekek. A szőlő, a bor és a Balatonra nyíló csodálatos kilátás a 40-es, 50-es és 60-as években is ugyanúgy vonzották ide az embereket, mint most.

szeptember 16. 22:05

Hosszú volt a hajunk, rövid a szoknyánk, de megtűrtek Hosszú volt a hajunk, rövid a szoknyánk, de megtűrtek

Fényképek fölött nosztalgiáztunk Koncz Zsuzsával. Az általános iskolai évektől a Ki mit tudon és az Omega-Illés-Metró harcokon át eljutottunk a tízezres Aréna-koncertig.

augusztus 23. 12:13

A Balaton állandó, csak mi öregszünk A Balaton állandó, csak mi öregszünk

A Fortepan archívumában kétezernél is több régi fotót találni a Balatonról. Akkor és most képek a tó körül.

augusztus 11. 19:23

Egy emberként borult le csütörtök délelőtt a szerkesztőségünk a technikai kísérletezés oltára előtt. Lázár János forgatható, 360 fokos panorámavideó formátumban tette közzé a Facebookon a hódmezővásárhelyi fogadóóráját a hivatalos oldalán.

Ez elég menő! De, nem lennék meglepve, ha a felvétel hamarosan elérhetetlenné válna. Amíg elérhető, itt meg is nézhetik:

 

 A videóban a közelről forgatott jelenetek miatt másodpercenként furcsább és furcsább torzításokat fedezhet fel, ha forgatni kezdi a kamerát. Ez nem feltétlenül Lázár János vagy a videósának a hibája, hanem egy technikai sajátosság, a szűk tárgytávolságok és a monitor lapos volta miatt lekorlátozott képernyő vizuális együttállása. VR-sisakkal valószínűleg más lenne az élmény, de akkor nem találkozna ilyen jelenetekkel:

Screenshot at Sep 13 11-20-13.png
Screenshot at Sep 13 11-21-18.png

meg ilyenekkel:

lazar.PNG
lazar4 (1).png

Majd elballagott, mint egy komótos óriás, akit nem nyűgözött le az előtte felvonuló minikatona és a minihelikopter. Hangosan felkacagtam ennél a fotónál ma reggel. Csodálatos dolog a tárgytávolság és a teleobjektív a hírfotózásban, mert ilyen vicces is lehet a végeredmény. Donald Trump augusztus 13-án megtekintette az amerikai hadsereg bemutatóját a New York-i Fort Drum támaszponton.

New Jersey-ben, a saját golfpályáján fogadta a róla elnevezett motoros társaság tagjait Donald Trump egy közös fotózásra. A Bikers for Trump az elnökválasztási kampány óta kíséri Trumpot, tagjai főleg veteránok, leszerelt katonák - közülük is már csak azok, akik elnézték neki, hogy a kereskedelmi vámok bevezetésének tervére a Harley Davidson például elköltözik Amerikából

A Bikers for Trump nem csak motorozással foglalkozik: rendszeres résztvevői a Trump-párti tüntetéseknek, de a Trump-ellenes megmozdulásokon is fel szoktak vonulni demonstrálni. Nehéz nem párhuzamot vonni Trump motorosai és Putyin farkasai között.