Rafael
17 °C
32 °C

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

szerkesztő Social

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Az Origónál migránsriogatás közben néha elfogy a képi valóság Az Origónál migránsriogatás közben néha elfogy a képi valóság

Ilyenkor újra elővesznek erőszakos képeket, amiknek semmi közük a migránsokhoz.

1 órája

Lenyűgöző képek a legjobb hazai drónfotósoktól Lenyűgöző képek a legjobb hazai drónfotósoktól

2018 naplementés képeslapjai egyértelműen a drónfotók, de legalább a látványra nem lehet panaszunk.

június 17. 23:57

A koreai párhuzamos valóságban Kim Dzsongun jött, látott és győzött A koreai párhuzamos valóságban Kim Dzsongun jött, látott és győzött

Trump csak némán állt és hallgatta Kim Dzsongunt a Szingapúri találkozón. Legalábbis, ezt mutatják az észak-koreai állami hírügynökség fotósának képei.

június 14. 14:00

A pénteki portugál-spanyol legszebb jelenete: hárommal kevesebb lába van, mint ahányra a fejek számából tippelni lehetne, és csak az eltérő színű mezekből lehet megmondani, hol kezdődik Ronaldo, és hol ér véget Piquébe olvadt De Gea. Még a piros-fehér-zöld trikolórt is kiadják. Véletlen?

Jár a képért a véletlen reneszánsz  plecsni!

A másik irányból nézve is csodálatosan festményszerű volt az ütközés:

1968-ban ezekben a napokban zajlottak Párizs utcáin az ifjúsági forradalom utcai eseményei. A kerek évfordulóval foglalkoztunk már korábban, több cikkben is, ennek a képnek pedig semmilyen különleges apropója nincs, csak akkor kimaradt a válogatásból.

Ötven éve készült ez a fotó egy fotósról, de a mozdulat, a tekintet és a védőfelszerelés azóta sem változott. Az ismeretlen fotós kolléga jócskán megelőzte a korát. Szintén Párizs, csak negyven évvel később, egy szakszervezeti tüntetés (de akár mai képet is kereshettem volna):

A teljes világsajtó azt találgatja, hogy mi lehet pontosan az aláírt szerződésben. Trump sajtótájékoztatója előtt az egyetlen támpont egyelőre ez a fotó, amin Trump felemelte a papírt az aláírás után, hogy megmutassa a kameráknak a kézírását.

A dokumentumon kivehető, hogy négy pontba foglalták a szerződést, és amennyire el tudtuk olvasni, szó van benne a Koreai-félsziget békéjéért teendő közös erőfeszítésekről, nukleáris leszerelésről, és hadifoglyokról is. Ha rákattintanak a képre, eredeti méretben böngészhetik a fotót, és segíthetnek megfejteni a rejtélyes dokumentum tartalmát. 

000 15U915
Fotó: Saul Loeb / AFP
000 15U915
Fotó: Saul Loeb / AFP