Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hudák Hajnal

Barkácsország barkácsdivatja: ez volt az Ez a divat Barkácsország barkácsdivatja: ez volt az Ez a divat

Az ország egykor egyetlen divatmagazinja 1949-től 1993-ig működött. Eleinte a konfekciódivat népszerűsítése volt a fő cél, a háziasszonyok a korabeli csináld magad-ötletek miatt vették, de a szocializmus végére nemzetközi színvonalú lappá vált. Válogatás a Fortepan-kiállítás divatképeiből.

október 7. 20:00

A múlt század legszebb elrontott képei A múlt század legszebb elrontott képei

Az élet a legnagyobb Photoshop-művész, az alábbi válogatásunk ezt az állítást bizonyítja.

július 22. 23:35

2017 legzseniálisabb police.hu-s képei 2017 legzseniálisabb police.hu-s képei

Hol húzódik a határ az absztrakt és a valóságos, a művészet és a rendészet között? Hát a rendőrségi helyszínelős képeken, amiknek idén is a legjobbjaiból válogattunk. Nagykép.

2017. december 31. 20:11

A csütörtöki állatok világnapja alkalmából október 7-én, vasárnap délután a Haller utca 27. alatti kultúrházban Galambossy Endre atya megáldja a meglévő és akár az elveszett kisállatokat is. Erről a Ferencváros Facebook-oldal tett ki meghívót: 

 

 Áldott vasárnapot!

Nagy rajongói vagyunk szerkesztőségben a Magyar Rendőrség twitterének, gyakran megnevettetnek minket a szürke hétköznapokon. Ma sem csalódtunk bennük, a legújabb tweetben egy hashtagben rejtették el a poént:

 

Szinte biztos, hogy ezt a hírt csak azért tették ki, hogy ezt a poént elsüthessék, de megérte.

Ha esetleg cenzúrázniuk kéne, itt van róla egy screenshot:

hashkasza.png

Hatalmas élőképpel üzenték meg a Greenpeace aktivistái Budapesten, a Hősök terén vasárnap, hogy ideje lenne Magyarországnak is fellépni az egyszer használatos műanyag termékek, csomagolások okozta szennyezés ellen.

A Greenpeace Magyarország műanyagellenes aláírásgyűjtéséhez 120 nap alatt már 120 ezren csatlakoztak – ezzel az eddigi legsikeresebb hazai online környezetvédelmi petícióvá vált. A környezetvédelmi szervezet azt várja az országgyűlési képviselőktől, hogy az emberek akarata szerint döntsenek a törvénytervezet októberben várható szavazásán, és tiltsák be az ökológiai katasztrófát okozó eldobható műanyag szatyrok használatát.

Szeptember 30-án több száz ember egy hatalmas Stop Plastic feliratot formált a Hősök terén. A zöld szervezet a petíciót október 3-án adja át az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM).

A Greenpeace Magyarország üdvözli a ITM jelenlegi törvénytervezetét, amiről az Országgyűlés októberben szavaz majd, de megjegyezték, hogy egy éve már volt törvényhozói szándék a műanyag hulladékok csökkentésére, de akkor az utolsó pillanatban kikerült a nejlonszatyrok korlátozása a törvénytervezetből. 

A legfrissebb kutatások szerint a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek, sőt a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is.

A szervezők szerint z esemény megmutatta, hogy az ökológiai katasztrófával fenyegető műanyagszennyezés megoldására itthon is óriási társadalmi igény mutatkozik.