Jácint
16 °C
31 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

A múlt század legszebb elrontott képei A múlt század legszebb elrontott képei

Az élet a legnagyobb Photoshop-művész, az alábbi válogatásunk ezt az állítást bizonyítja.

július 22. 23:35

2017 legzseniálisabb police.hu-s képei 2017 legzseniálisabb police.hu-s képei

Hol húzódik a határ az absztrakt és a valóságos, a művészet és a rendészet között? Hát a rendőrségi helyszínelős képeken, amiknek idén is a legjobbjaiból válogattunk. Nagykép.

2017. december 31. 20:11

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington felakasztotta magát.

2017. július 20. 20:22

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben - írja az MTI.  Egyre több társadalmi és civil szervezet foglalkozik a sérült állatok mentésével, gondozásával, a budapesti állatkertben 2017-ben több mint 1500 mentett kisemlőst, madarat és kétéltűt gyógyítottak itt - mondta el a Sünispotály megnyitóján a környezetügyért felelős államtitkár, Rácz András.

Azt is megtudtuk a megnyitón az államtitkártól, hogy az állampolgárok a www.termeszetvedelem.hu-n tájékozódhatnak arról, mit tegyenek a sérült állatokkal. A Sünispotályban a sünökön kívül jelenleg több fecskét és denevért, fürjeket, egyéb rigófajok képviselőit, hollót, lappantyút, szalakótát, baglyot és számos más állatot gyógyítanak. Ez például egy mentett mókus, akit a gondozója etet:

A Sünispotály a budapesti és a kassai állatkertek ZOO4NAT című közös projektje keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. A bemutató mentőközpontot a Holnemvolt Vár területén alakították ki 75 millió forintból, abban az eredetileg kocsiszínnek készült épületben, ahol az utóbbi évtizedben a nemrég új helyre költözött állatkerti klinika működött.

A Sünispotályban nyomon követhetik a sérült állatok gyógyulását, az emeleti oktatóteremben pedig a felelős állattartás szabályait sajátíthatják el. Itt a főnökök egy mentett gólyát tekintenek meg:

Ezen a képen egy vidám, mentett holló (Corvus corax) látható:

Ez a riadt kis réti fülesbagoly (Asio flammeus) is a Sünispotály lakója:

Ez a csinos kabasólyom (Falco subbuteo) is mentett, és itt lakik:

Ez a gyönyörű, mentett gyöngybagoly (Tyto alba) szintén:

És ne feledkezzünk meg az egész névadójáról, a süniről:

Sós Endre, az állatkert főállatorvosa felidézte, hogy az intézmény 1986-ban még csak hét mentett állatot látott el, 1996-ban 115-öt, a eddigi csúcsévben, 2016-ban pedig már 2000 fölötti volt ez a szám. Az intézmény a gyakori fajok - mint a feketerigó, a mókus vagy a sün - példányairól ugyanúgy gondoskodik, mint ritka, védett fajokról, például mérgezett sasokról.

 (MTI)

A Sziget harmadik napjának fő fellépője, Lana Del Rey nemcsak a hangjával, de kedvességével is elkápráztatta a közönséget.

 

A koncert egy pontján, amíg a Burnt Norton című száma szólt a hangfalakból, lement a közönség első sora elé, és hosszasan beszélgetett a rajongókkal, autogramot osztott, és több emberrel szelfit is készített. 

Az egyik szerencsés egy francia rajongó volt, Solo Solo Every Buddy, aki a Twitterére tette ki a nagy pillanatot:

 
"Ő tényleg egy angyal" - írja róla egy rajongója. 
lana.png

Gazdája, Eliseo Ramos egy Oregon állambeli börtönben dolgoztak, rutinkeresést hajtottak végre. Abbie kiszagolt egy adag heroint, amit becsempésztek a börtönbe, és jelezte ezt a gazdájának. A keresés közben a heroin leborult az asztalról, és a kutya beleszippantott. Ezután elkezdett folyni a nyála, levegő után kapkodott, nagyon gyorsan pislogott, és remegett a feje.

Egy rendőrnek sikerült gyorsan szereznie Narcan nevű drogot, ami az opiáttúladagolások ellenszerének számít, és kutyáknak is adható. Befecskendezték Abbie orrába, és ettől jobban is lett, de azért állatorvoshoz vitték, ahol bent töltött egy éjszakát, aztán másnap haza is engedték.