Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

2017 legzseniálisabb police.hu-s képei 2017 legzseniálisabb police.hu-s képei

Hol húzódik a határ az absztrakt és a valóságos, a művészet és a rendészet között? Hát a rendőrségi helyszínelős képeken, amiknek idén is a legjobbjaiból válogattunk. Nagykép.

2017. december 31. 20:11

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington felakasztotta magát.

2017. július 20. 20:22

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

2017. február 8. 09:42

Nagyszerű szombat esti programot ajánl a Jobbik Vilonyán, ahol Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő lesz a házigazdája Kató néni, azaz Ihos József humorista szórakoztató kabaréjának.

Ihos Józseftől nem idegen a műfaj, 2014-ben még az MDF-et próbálta feltámasztani, de 2015-ben jobbikos lett, és akkor is egy hasonló rendezvényen lehetett látni, de ott még operett is volt. 

Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány új szolgálati kocsikat adott át a Készenléti Rendőrség központi épületénél, a Kerepesi úton - számolt be a Police.hu. 

kocsik
Fotó: Police.hu

A rendőrség járműparkjának amortizációs cseréje során 570 bűnügyi és ügyintézői Skodát, Opelt, Suzukit és Mercedest kapott az állomány 3,6 milliárd forint értékben, az öt évre vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomag pedig 1,7 milliárd forintba kerül.

Az elmúlt fél évben rendszerbe állított 3235 jármű beszerzésére 37 milliárd forintot, a kapcsolódó szervizcsomag biztosítására 9,7 milliárd forintot fordított a rendőrség. Az új autókkal a szolgálati autópark átlagéletkora 6,8 évről 3,2 évre csökkent.

Hamarosan a Magyar Honvédség is kap új Suzukikat, ezeket hétfőn adják át. 

Ezek a kampányesemények várhatóak pénteken az MTI szerint:

  • Budapesten, 11 órakor a "Korlátok nélkül" - mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése elnevezésű projekt nyitó rendezvényét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitja meg, ünnepi beszédet mond Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.
  • Kiskunfélegyháza, 12.00: Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart "Most mi jövünk!" címmel.
  • Sopron, 10.30: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart.
  • Székesfehérvár, 15.00: A Magyar Honvédség új, az Ikarus és a HM Currus Zrt. kooperációjában készült, hazai fejlesztésű és gyártású autóbuszait Simicskó István honvédelmi miniszter adja át.
  • A Nemzeti Választási Bizottság 15 órakor tart ülést Budapesten.
  • Veszprém, 16.30: Áder János köztársasági elnök és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök tárgyalásukat követően sajtótájékoztatót tartanak, 18 órakor a két államfő beszédet mond a magyar-lengyel barátság napja alkalmából rendezett díszelőadáson.