Iván
8 °C
22 °C

Hudák Hajnal

újságíró Politika

2017 legzseniálisabb police.hu-s képei 2017 legzseniálisabb police.hu-s képei

Hol húzódik a határ az absztrakt és a valóságos, a művészet és a rendészet között? Hát a rendőrségi helyszínelős képeken, amiknek idén is a legjobbjaiból válogattunk. Nagykép.

2017. december 31. 20:11

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington felakasztotta magát.

2017. július 20. 20:22

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

2017. február 8. 09:42

Egy francia nanotechnológiai kutatócsoport megépített a világ legkisebb házát. Az épület puszta szemmel nem látható, egy mikrorobot segítségével építették fel, és csak számítógépen lehet megnézni. A besanconi Femto-ST Intézet szakemberei kisebb házat alkottak, mint egy karszőrzet átmérője: tíz mikrométer széles, 20 mikrométer hosszú és 15 mikrométer magas. (Egy mikrométer a méter egymilliomod része.)

 

Az épület megépítésével kitoltuk a pontosság és az épületek méretének határait. Eredményeinknek köszönhetőn hajszálvékony üvegszálakat lehet eddig hozzáférhetetlen helyekre beilleszteni. (MTI)

Szombaton, június 16-án új sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülőknek, Isabellának és Williamnek ez már a második utódja, az első még 2016-ban született, azóta ő felnőtt, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.

A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Azt nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, a hangyászok akkor szoktak enni kapni.

A kölyök már nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, az ő neve Flódni lett.

Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com
Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com

Itt pedig videón megnézheti Bejgli nagy utazását:

 

Szombaton tartották a Budapesttől 50 kilométerre lévő Nyáregyházán a brutálfutást, egy hétkilométeres akadályfutást, amin 2420 versenyző indult idén. Az esemény szlogenje az volt, hogy "életed leghosszabb hét kilométere", nézze meg az MTI képeit, hogy vajon miért:

A verseny honlapján azt írták, a brutálfutás egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére. A résztvevők nem viseltek hagyományos, feltűzött rajtszámot, a karokon filccel felrajzolt számok, és a lábakon hordott chipek segítik az időmérést. 

A helyszín egy épített motocrosspálya volt 14 ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban indultak, előre meghatározott útvonalon haladtak részben a motocrosspályán, részben a körülötte található erdőben, szántóföldön. 

Ilyen akadályok voltak:mocsarassá sárosított emelkedők, lejtők, meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintus, felszántott szakaszok.