Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Inkei Bence

újságíró Kult

A zene kiváltja ugyanazt a megőrülést, amit régen A zene kiváltja ugyanazt a megőrülést, amit régen

Vitáris Iván elmeséli, mekkora szerepük volt a showcase fesztiváloknak abban, hogy az Ivan & the Parazol az új lemezét már Los Angelesben veszi föl.

október 20. 21:43

Ma már nem csinálhatnék olyan filmet, amiben mindenki meghal Ma már nem csinálhatnék olyan filmet, amiben mindenki meghal

Wolfgang Petersen tíz év után készített filmet, mi pedig megkérdeztük a Viharzóna és a Trója rendezőjét, milyen lehetőségei vannak a mai filmiparban.

október 15. 21:07

Bevettem Londont, de a szüleim előtt szégyelltem Bevettem Londont, de a szüleim előtt szégyelltem

Nagykép az egyik leghíresebb londoni foglaltházas közösség, a St Agnes Place mindennapjairól.

október 13. 00:44

sydneyi Melissa Hatheier nem hogy nem ijedt meg attól, hogy egy ragadozó van a sziklamedencében, hanem megragadta és nemes egyszerűséggel kidobta a cápát a nyílt tengerbe. 

 

Igaz, megkönnyítette a helyzetét, hogy egy még nem teljesen kifejlett példánnyal volt dolga: "Csak egyméteres volt" - mondta az egyébként ingatlanügynökként dolgozó Hatheier . "Ha nagyobb fogai lettek volna, nem nyúlok hozzá." 

Ettől ez még ugyanúgy becsülendő teljesítmény. És milyen érzés megfogni egy cápát? "Nem volt túlzottan nehéz, viszont a bőre olyan durva volt, mint a smirgli. 

Az ember azt gondolná, hogy James Bond-filmben gonoszt játszani minden filmszínész álma. Peter Stormare, az Amerikában is gyakran foglalkoztatott svéd karakterszínész viszont nem így gondolja. A 64 éves Stormare legemlékezetesebb szerepe talán Gaear Grimsrud volt a Fargóban, de játszott a Szökés, a 22 Jump Street, A nagy Lebowski és a Jurassic Park című filmekben is. 

000 Was7221338
Fotó: Joe Klamar / AFP

Egy ilyen listán elvileg egy James Bond-film is elférne, de Stormare nem így gondolta, írja a Local. Az egyikben ugyanis szerepet ajánlottak neki, ő viszont köszönte a lehetőséget, de nemet mondott, és most egy tévés talkshow-ban meg is indokolta, miért.

"Minden néző tudja, hogy Bond soha nem halhat meg, és ez egy rossz recept" - mondta Stormare, aki annyira utálja a Bond-filmeket, hogy meg se nézi őket. "Sose értettem a James Bondot, annyira elcsépelt és unalmas. Ugyanaz megy mindegyikben: 'Most meg fog halni, Mr. Bond!'. Nekem voltak ennél érdekesebb ajánlataim."

Magához ment férjhez, illetőleg magát vette feleségül Laura Mesi negyvenéves fitneszoktató. Az esküvőn minden volt, ami egy igazi lagzihoz kell: emeletes torta, hetven vendég, szép esküvői ruha, csak éppen a másik házasodó fél hiánya lehetett szokatlan.

 

Az esküvőnek nincs jogi következménye, jegyzi meg a BBC, mindazonáltal egyre jellemzőbb trend a "szologámia". Maga Mesi azt mondta: miután véget ért egy 12 éves kapcsolata, megfogadta, hogyha 40 éves koráig nem találja meg a lelki társát, akkor hozzámegy saját magához.

 

Ezt a fenyegetését váltotta most be, hozzátéve, hogy nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egyszer még találkozik egy neki való férfival, de nem ettől függ a boldogsága. Ezzel ő az első olasz nő, aki saját magával házasodott meg, de a világon egyébként már 1993-ban sor került az első egyszemélyes esküvőre. Azóta a jelenséggel többen is foglalkoztak, így a Szex és New York vagy a Glee című sorozatok, vagy a fenti dalban a Sparks.