Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen134,9

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma32

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Nadal tíz éve nem nézett ki így Nadal tíz éve nem nézett ki így

Régi hagyományt elevenít fel az AusOpenen.

tegnap, 09:53

Fucsovics a 13. kiemeltet kiütve harmadik körös az AusOpenen Fucsovics a 13. kiemeltet kiütve harmadik körös az AusOpenen

Jobb volt az alapvonalról, és jobban bírta a 36 fokos hőséget, mint a tavaly a top10 közelébe érő Sam Querrey.

január 18. 05:11

Lesz megint Federer–Nadal-döntő az AusOpenen? Lesz megint Federer–Nadal-döntő az AusOpenen?

36 évesen is a svájci van a legjobb formában, de a világelső spanyolnak könnyebb útja lehet. Djokovics fél év után új szervával tért vissza, Murray műtét miatt kényszerpihenőn van. Serena Williams távollétében többen is pályáznak a bajnoki címre.

január 15. 00:10

Előrevetíti Donald Trump amerikai elnök bukását a róla szóló, most megjelent könyv népszerűsége, írta az észak-koreai állampárt lapja, a Rodong Szinmun. A cikkben beszámoltak a Michael Wolff újságíró által írt, jó pár megkérdőjelezhető állítást is tartalmazó Fire and Fury: Inside the Trump White House című könyv tartalmáról, illetve arról, hogy miképpen reagált arra az amerikai államfő.

Wolff könyve a múlt pénteken jelent meg, és 30 ezer példányt adtak el belőle szombatig, amivel a legkelendőbb könyvnek bizonyult a múlt héten az Egyesült Államokban. A könyvet itt elemeztük ki részletesen>>>

„A Trump-ellenes könyv végigsöpör az egész világon, így Trumpnak súlyos megaláztatásban van része világszerte" – állította a cikk szerzője. Phenjan azért is érzékeny erre a témára, mert a könyv címe az amerikai elnök tavaly augusztusban tett kijelentéséből származik, amiben „tűzzel és haraggal" fenyegette meg Phenjant.

Az amerikai elnök a Mun Dzsein dél-koreai elnökkel szerdán folytatott beszélgetésében ugyanakkor jelezte, hogy az Egyesült Államok nyitott a tárgyalásokra Észak-Koreával „a megfelelő időben és a megfelelő körülmények között".

Különösen örülnek a svéd Gävle város lakói, mivel a főtéren hagyományosan felállított szalmakecske ezúttal sértetlenül átvészelte a karácsonyt. A fémvázra pakolt bálákból megépített, 13 méter magas szalmakecske 1966 óta a város látványossága, a karácsonyi készülődés jelképe.

Ezzel együtt rendszeresen vandálok célpontja is, akik a tavalyi, 50. évfordulón kevesebb, mint egy nap alatt felégették a kecskét. A kecskét az elmúlt évek során több mint két tucatszor égették porig, de csapódott már bele autó, és elrabolni is megpróbálták már helikopterrel.

A szalmakecskének van hivatalos Twittere is, most azon örvendezett, hogy még mindig büszkén magasodhat. Úgy tűnik, hogy idén az új, magasabb, duplán felállított kerítés, és egy új biztonsági cég is elriasztotta a vandálokat. (BBC)

Két hawaii férfi kisgyerek kora óta ismerte egymást, és a legjobb barátok voltak hatvan éven át. Nem kis meglepetésükre most az is kiderült, hogy valójában testvérek, csak nem tudtak róla.

Alan Robinson nevelőszülőknél nőtt fel, míg Walter Macfarlane nem tudta, ki lehetett az apja. Már régóta kutattak információk után, de sikertelenül. Végül aztán az apját még mindig nem találta meg, de egy adatbázis alapján kiderült, hogy egy anyától születtek Robinsonnal.

„Megdöbbentő volt" – mondta Macfarlane a KHON-TV-nek, míg Robinson arról beszélt, hogy ennél jobb karácsonyi ajándékot el se tudott volna képzelni. (USAToday)