Marcell
19 °C
32 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen174,5

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma35

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Meghalt Kerényi Imre Meghalt Kerényi Imre

A miniszterelnöki megbízott, színigazgató 74 éves volt.

augusztus 11. 13:24

Már az óvodában is rakétákkal játszanak Már az óvodában is rakétákkal játszanak

Az elsősorban a fiatalokra koncentráló Koreai Álom fotósorozaton köszön vissza az észak-koreai diktatúra.

augusztus 8. 18:36

Trump és Irán játszmája még csak most pörög fel igazán Trump és Irán játszmája még csak most pörög fel igazán

A fenyegetésekkel teli Twitter-diplomácia mellett Trump váratlanul feltétel nélküli tárgyalásokról beszélt. Ilyen találkozóra 1979 óta nem volt példa. Felsejlik egy észak-koreai forgatókönyv, az atomalku és az olaj miatt rengeteg ország érintett.

augusztus 5. 23:09

animation.gif

A máramarosi Vasér-völgyben van egy erdei kisvasút, de a sínek állapota folyamatosan romlik az elmúlt években. Egy turisztikai szolgáltatás viszont egyre népszerűbb a látogatók között: több kisbuszt is átalakítottak vasúti használatra. Ezen a videón be is mutatják, milyen ez az egész:

 

 (via 444)

Aktivisták 43 utcát is új táblák kihelyezésével neveztek át tizenegy holland városban. A Beyoncé körút, és ehhez hasonló új nevek persze csak az eredeti táblák alatt és mellett kerültek ki. Az akció szervezői ezzel akarnak tisztelegni a sportban, a médiában, a politikában vagy éppen civil területen ismertté vált nők előtt. Először egy 150 nevet tartalmazó listát állítottak össze, aztán ezt szűkítették le a végül kihelyezett nevekre.

 

A mozgalom még márciusban indult, amikor egy tanulmány kimutatta, hogy három vizsgált holland nagyvárosban az utcák 88 százaléka férfiak után volt elnevezve. „Ennek fényében arra akartuk felhívni a figyelmet, hogy az egyenlőtlenség még a társadalom számos területén létezik, és sokszor fel sem ismerjük" – mondta Santi van den Toorn, az egyik alapító. (CNN)

38678285 294781737766892 3440903815010713600 n

Kiképeztek hat vetési varjút, akik hamarosan az eldobált cigarettacsikkeket, és más szemetet fogják összeszedni egy franciaországi történeti parkban. A madarak a takarításért majd jutalomeleséget kapnak. A Puy de Fou parkot vezető Nicolas de Villiers szerint egyébként a látogatók általában odafigyelnek a tisztaságra, de az akcióval arra is fel akarják hívni a figyelmet, hogyan lehetne természetes módon rendben tartani a környezetet. (Guardian)