Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Iván András

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen188,5

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma37

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Az EU döntött: hajlandó elhalasztani a brexitet Az EU döntött: hajlandó elhalasztani a brexitet

Az EU a kezébe vette a brexitet: kétlépcsős halasztást javasoltak az EU-csúcson, amit May elfogadott. Ha nem sikerül a jövő héten Maynek harmadszor sem áterőltetnie a megállapodását a brit alsóházon, akkor április 12-ig kapnának a britek haladékot. Addig lényegében választhatnak, hogy hosszabb halasztás mellett EP-választást tartanának, vagy rendezetlen kilépést akarnak.

március 21. 23:40

Brexit: halasztás jöhet, halogatás nem? Brexit: halasztás jöhet, halogatás nem?

Az EU-csúcson Theresa May halasztási kérelme a téma. Hosszabbítást csak együtt adhat a 27 tagország, előzetesen pedig már kiderültek kemény feltételek. Napokkal a brexit előtt akár rendkívüli csúcs is jöhet.

március 21. 16:06

Weber: A Fidesz nem szólhat bele a Néppárt politikájába Weber: A Fidesz nem szólhat bele a Néppárt politikájába

A Fidesz képviselői a néppárti döntés után nem vehetnek részt találkozókon.

március 20. 19:59

Igazi kuriózum lehet a képregényrajongóknak a magyarul nemrég megjelent Az Ezüst Utazó: Példabeszéd, ami egyszerre emlékezik meg a tavaly novemberben 95 éves korában meghalt Stan Lee-ről, a Marvel atyjáról, és Jean „Moebius" Giraud egykori ikonikus francia képregényrajzolóról.

Egy olyan, mindössze kétrészes, mégis nagy hatású miniszériáról van szó, amit egyszerűen az hívott életre 1988-89-ben, hogy a két alkotó összefutott, és együtt ebédelt egyet.

3086268 big

A magyarul azért mérsékelten ismert, de közben mégis az egyik legkomplexebb Marvel-karakter, az Ezüst Utazó (Silver Surfer) és egykori gazdája, a bolygófaló Galactus örök morális konfliktusát megint új oldalról megragadó történeten végig érezni, hogy maga Stan Lee írta, amit nagyon jól kiegészít Moebius egyedi, a megszokott Marvel-rajzolóktól eltérő stílusa. A magyar kiadásnál pedig arra is figyeltek, hogy megtartsák Moebius sajátos betűit,ő ugyanis a beírást is az alkotása részének tekintette.

Külön jó pont, hogy a képregény mellé Stan Lee és főleg Moebius oldaláról is kapunk egy „Így készült" részt is, ami egy sor érdekes háttérinfóval enged betekintést az egész projekt elkészülésébe.

Fucsovics bátran játszott a meccslabdánál, át tudta venni az irányítást, végül egy röptével zárta le a pontot. Federer megint előhúzott egy nagy szervát, ezzel újból mérkőzéslabdához jutott. Végül egy jól helyezett második szerva után szélesre ütötte a tenyerest Fucsovics.

Fucsovics nagyon jól játszott az egész meccsen, a szorosan elbukott első játszma végi rövidítés után a második játszma elején vissza tudott jönni a hátrányból. Azonban a szett végi esőszünet után hibázgatott, és Federer már be tudta húzni a negyeddöntőt.

Fucsovics hibázott egyet, aztán Federer vágott be egy hatalmas szervát. Majd még egy jó szervával meccslabdához jutott a svájci. 40-30.