Illés
17 °C
29 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen174,5

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma35

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Djokovics: viharos két év után újra a csúcson Djokovics: viharos két év után újra a csúcson

Sérülések, edzőcserék, műtét nehezítette az elmúlt éveit. Kisfia viszont extra motivációt jelentett a friss wimbledoni bajnoknak. Federer és Nadal mellett újra esélyes lehet majd a legfontosabb tornákon, ha tartani tudja a formáját.

július 17. 23:42

Djokovics visszatért, negyedszer bajnok Wimbledonban Djokovics visszatért, negyedszer bajnok Wimbledonban

A szerb nagyon stabil volt, a Federert kiütő Anderson a 3. szettben lett igazán kemény ellenfél, de Djokovics minden nehéz helyzetet megoldott a döntőben. Két év után nyert újra GS-en, összesen 13-nál jár már.

július 15. 18:40

Kerber simán verte Serena Williamset, háromszoros GS-bajnok Kerber simán verte Serena Williamset, háromszoros GS-bajnok

A szülés után újra wimbledoni döntőző amerikai egyelőre nem tudta megnyerni a 24. GS-jét.

július 14. 18:59

Koraszülött pingvinfiókát nevelnek inkubátorban a londoni állatkert gondozói, a madár szülei ugyanis véletlenül összetörték a tojását még azelőtt, hogy a fióka kikelt volna. Mivel a 73 gramm súlyú Humboldt-pingvinfióka életképesnek tűnt, a gondozók azonnal az állatkert klinikájára vitték.

A Rainbow (Szivárvány) névre keresztelt fióka heteket töltött az inkubátorban egy puha játékpingvin társaságában, naponta háromszor kapott összetört halból és vitaminokból álló pingvinturmixot. Tízhetes koráig marad az inkubátorban, amikor már három kilós lesz.

Az állatkert pingvin óvodájában úszóleckéket kap, majd csatlakozhat a londoni állatkert 80 pingvinből álló kolóniájához egy 1500 négyzetméteres medencében, ami a legnagyobb Nagy-Britanniában. (MTI)

Az erős szél felkapott több napernyőt is New Jersey-ben, és az egyik pont úgy zuhant vissza, hogy a szára átfúrta egy brit turista bokáját. Még a helyszínen harapófogóval levágták a rúd végét, hogy a nőt kórházba tudják szállítani. A nőt azóta már ki is engedték a kórházból.

A CNN hozzáteszi, hogy nem annyira ritka az ehhez hasonló baleset, mint azt elsőre gondolnánk. 2016-ban egy 55. születésnapját ünneplő asszony halt meg, amikor eltalálta egy szélben elszabadult napernyő Virginiában. Egy 2010-es esetnél pedig a rúd vége ugyan pont elkerülte egy nő artériáját, de beleállt a comjába.

Néhány könnyedebb feladatot adó állomással megspékelve rendeztek szerda este közösségi futást a Várban, amin az induló 3-5 fős csapatok nagyrészt az augusztus 4-i Generali Night Run tervezett útvonalát járták be (csak a félmaratonon indulók háromszor is megteszik majd ezt az emelkedővel induló kört). A 6,5 km-es távon a feladatok – pl. Budapest történetére vonatkozó kérdések, a fűben elrejtett betűk keresése – helyszínei egyben frissítőpontok is voltak. Mi mondjuk annyira mentünk előre, hogy rögtön el is futottunk az első állomás mellett, mielőtt visszafordultunk volna, de így legalább meglett a 7 km is a végére.