Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen134,9

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma33

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Lelőtték a franciaországi túszejtőt Lelőtték a franciaországi túszejtőt

Egy szupermarketben ejtett túszokat. Legalább két ember meghalt, hárman megsérültek, egyikük súlyosan. A túszejtő állítólag az Iszlám Állam nevében követte el a támadást.

tegnap, 12:04

Hetekig tartotta rettegésben Texast a sorozatrobbantó Hetekig tartotta rettegésben Texast a sorozatrobbantó

Végül saját magát robbantotta fel, amikor bekerítette a rendőrség. Még mindig nem világos, hogy mi volt az indítéka. Az otthonában újabb robbanószerkezetek alkatrészeit találták.

március 21. 23:01

Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozyt Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozyt

Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki a volt francia elnököt.

március 20. 08:37

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje pártja jövőértékelő rendezvényén azt mondta, hogy a mostani kormány feléli a jövőt, elpazarolta az uniós forrásokat, és elkezdtek már hitelből is lopni.

Szerinte a kormány nem foglalkozik a fiatalokkal, letett róluk. Az egyik legaktuálisabb feladatnak nevezte a kivándorlás megállítását, a külföldön élő fiatalok hazahozatalát. Ehhez szerinte anyagi biztonságot és megfelelő oktatást kell biztosítani. A fiatalokat a Vállalkozz itthon! programjukkal is segítenék, amelynek része például a pénzügyi tanácsadás vagy inkubátorházak létesítése.

Orbán Viktor Brüsszelben vesz részt az EU-csúcson, a Momentum egy listában szedte össze, hogy szerintük mivel kellene ott foglalkoznia:

  • Például álláspontját megváltoztatva csatlakozhatna Emmanuel Macron francia elnök konzultációs javaslatához az EU jövőjéről
  • Dönthetne arról, hogy Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez
  • A Momentum szerint a kormány kettős mércét alkalmaz a határon túlról szavazók esetében, és jelentősen nehezítette azok dolgát, akik az utóbbi időben hagyták el az országot
  • Azt várnák, hogy kormányzati szinten foglalkozzanak az elvándorlás problémájával.

Orbán Viktor még szerdán kampányolt Kisbéren Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz 106 egyéni képviselőjelöltje közül a 6 nő egyike mellett. A miniszterelnök Facebookjára kirakott videón egy padon állva sajátosan dicsérte Czunyinét, akiről azt mondta, hogy

„Jó képviselő volt az elmúlt években. Az egyik legférfiasabb parlamenti képviselő volt."

Miután ezen a mellette álló képviselőjelölt is láthatóan meglepődött, Orbán azt tette még hozzá, hogy „...amikor bátorságról van szó." (via 444)