Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Jávor Bence

Átolvasott sportfejlesztési programok száma572

Legtöbb egyszerre megnyitott böngészőfül52

Csányi megfúrta Orbán legújabb felcsúti álmát Csányi megfúrta Orbán legújabb felcsúti álmát

Elkaszálta Orbán akadémiájának egy projektjét az MLSZ, de nem kell megijedni. Azért így is kaptak 2,3 milliárdot, fedett lelátó és 102 milliós buszvásárlás is kijön belőle az 1700 fős faluban.

6 órája

A magyar férfi vízilabda-válogatott lett az év csapata a FINA-nál

Märcz Tamás pedig az év legjobb edzője díjat vehette át.

7 órája

Már a télen távozik a Honvéd magyar válogatott labdarúgója

Baráth Botond egy külföldi csapatban, más szinten, más kultúrában próbálja ki magát.

10 órája

Az Atalanta Bergamo szurkolói közt óriási szeretet és elismerés övezi a csapat 27 éves holland válogatott középpályását, Marten de Roont. Akkora, hogy nemrég az alábbi felirat jelent meg a lelátón:

Amióta itt van de Roon, nem nézek YouPornt

 

A jelenség egyben arra a régóta ismert sejtésre is tökéletes bizonyíték, hogy az olasz futball szerelmeseinek a védekezésre áll fel.

De Roonnak ugyanis abszolút a védekezés a specialitása, fő erőssége, hogy kitűnően helyezkedik és nagyon jó érzékkel szerez labdát, amit máshol tán nem értékelnének annyira, mint az olaszoknál, ahol egy okos szereléstől képes örömmámorban úszni a lelátó. Persze néha azért el is tud sülni az a láb.

 

Az izraeli bajnokság hétvégi fordulójában született az alábbi csodálatosan karmikus találat. A videón a Netanya-Petah Tikva (0-1) meccs győztes gólja látható, és különösebben nem kell magyarázni, hogy miért volt különleges. Habib Habibou épp az ellenfél kapuja előtt fekvő sérült csapattársát ápolta, amikor elé került a labda, és ha már így esett, belőtte a gólt.

 

 A furcsa körülmények ellenére a meccs vége előtt mindössze 3 perccel lőtt gól teljesen szabályos volt, mivel a játékvezető nem szakította meg előtte a játékot és a passz pillanatában a gólszerző nem volt lesen. Instant karma, ahogy mondani szokás. Az pedig már tényleg hab a tortán, hogy a Habib név jelentése "szeretett, kedves", és arabul a legáltalánosabban használt kifejezés a jóbarátra.

Az indiai bajnokság (ISL) vasárnapi Goa-Pune City mérkőzésén a vendégek védője mindent, de mindent feláldozott, hogy eltakarítson egy labdát a kapuja elől. A videót nézni is fáj, az meg külön targikus, hogy teljesen felesleges volt a hősiesség, mert a lövés – ha kicsivel is – de elsuhant volna a kapufa mellett. Nem úgy a játékos, aki viszont tökéletesen telibe találta, jaj.

 

És még ki is kapott a csapata 4-2-re. 

kapufa
Fotó: streamja.com