Hella
16 °C
28 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Orbán: A jég hátán is megélő cserkészekre van szükség

Mondta mindezt az állam 2,5 milliárd forintos támogatásából felújított nagykovácsi cserkészközpontban.

45 perce

Kocsis-Cake Olivio veszi át Karácsony Gergely parlamenti mandátumát

A Párbeszéd pártigazgatója ül be a parlamentbe, hogy Karácsony Gergely a polgármesterségre koncentrálhasson.

1 órája

Az EU-ban is betiltanák a szívószálat és a műanyag keverőpálcikákat Az EU-ban is betiltanák a szívószálat és a műanyag keverőpálcikákat

És nem menekül a lufikhoz használt csövecske se. Ha így megy tovább, 2050-re több műanyag lesz a tengerekben, mint hal.

3 órája

Untitled-1

Nagyon durva videót osztott meg a richmondi rendőrség egy autópályán örjöngő férfiról. A felvételt az egyik rendőr testkamerája készítette. A járőröket még május 14-én egy riadóztatták egy hotelhez, ahol egy furcsán viselkedő, akkor még félmeztelen férfivel akadtak gondok. Mielőtt azonban odaértek volna, a férfi kocsiba szállt és elmenekült. A rendőrök üldözni kezdték. A férfi az autópályán elvesztette uralmát az autója fölött, két másik járműnek is nekiütközött, majd lefutott a pályáról, és a bokrok között állt meg.  

Itt a kocsiból már teljesen meztelenül ugrott ki, visszarohant az autópályára és az aszfaltra fekve őrjöngött a kocsik között. A láthatóan nem beszámítható állapotban lévő férfi ezután a rendőrre támadt, és a hivatalos jelentés szerint a járőr fegyvere után nyúlt. A rendőr sokkolóval akarta ártalmatlanítani, de ez nem használt, így végül a fegyverét is használta. A férfi másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. 

 

A richmondi rendőrkapitány azt mondta: eltérve a protokolltól, azért hozták nyilvánosságra a felvételt, hogy mindenki lássa, mi történt és cáfolják a közösségi médiában megjelent hamis híreket.

Untitled-1

Kedden egy második világháborús bombát találtak Drezda belvárosában, ami ott elég gyakran előfordul, tekintve, hogy 1945-ben a brit és az amerikai légierő nagyon durván megbombázta a várost. A drezdai tűzszerészeknek elég nagy gyakorlatuk van az újra és újra felbukkanó háborús bombák hatástalanításában, de ez most kifogott rajtuk.

A drezdai pályaudvar közeléből 9 ezer embert kellett evakuálni, de a tűzszerészek nem tudták eltávolítani a gyújtószerkezetet a bombából. Ezután újra próbálkoztak. Szerda este tíz órakor egy robot segítségével ki tudták csavarni a gyújtószerkezetet, ekkor azonban a bomba egy része felrobbant. Szerencsére senki nem sérült meg és nem keletkezett kár. A bomba még ott van, újra próbálkoznak. 

 

giif.gif

Ezreket kellett evakuálni Hawaii szigetéről, amikor május 4-én  kitört a Kilauea vulkán. A forró láva  utakat, erdőket pusztított el.   Keith Brocknak is el kellett hagynia otthonát, de a napokban visszatérhetett a házába, hogy összeszedje a legszükségesebb dolgait. Ő videózta le a kertje végében, tőle kb. 30 méterre az égbe lövellő forró lávát.