Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Joób Sándor

Egy filmből idézte Orbán a diplomás kommunista kifejezést a liberálisokra Egy filmből idézte Orbán a diplomás kommunista kifejezést a liberálisokra

A Rumnapló című filmben folytatódik is ez a mondat, de annak már rasszista kicsengése van.

tegnap, 20:53

Riasztópisztollyal lövöldözött egy férfi szombat délben Tatabányán Riasztópisztollyal lövöldözött egy férfi szombat délben Tatabányán

A kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak.

tegnap, 19:34

Az ellenzéki pártok is reagáltak Orbán Viktor évértékelőjére Az ellenzéki pártok is reagáltak Orbán Viktor évértékelőjére

Közleményeikben élesen bírálták az ellenzéki pártok Orbán Viktor szavait.

tegnap, 19:09

Kaptunk egy képet Szegedről. Nem a legjobb minőségű, de a fő arcvonások összetéveszthetetlenek: Csányi Sándor OTP-vezér és Lázár János fideszes politikus ülnek egymás mellett és vidáman csevegnek az Újszegedi Sportcsarnokban, ahol együtt nézik a Pick Szeged-PSG kézimeccset.  

A kép már csak azért is érdekes, mert a két nagy ember viszonyát korábban finoman szólva is inkább az ellentmondásos, mint a baráti jelzővel lehetett illetni. 2013-ban Lázár János az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP vezérét, amire Csányi csak annyit mondott: Lázár Jánosról úgy hallja, tehetséges fiatalember, nézzük meg például, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte. Lázár erre azzal válaszolt, hogy ha az OTP elnöke a tehetségén tréfálkozik, azt tudomásul veszi "bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival".

Persze ez régen volt. Csányi Sándor azóta is az ország és a régió legnagyobb bankjának elnöke, Lázár János pedig éppen parkolópályán van. Azt már tudtuk, hogy mindketten szeretnek vadászni, ezek szerint a kézilabda is közös szenvedélyük, a barátsághoz pedig nem árt, ha közös az emberek érdeklődési köre. 

Frissítés: Az MTI is kiadott egy képet a  lelátóról. Íme! 

Nehéz ellenállni az olyan kéréseknek, amikor diákok keresik meg az embert azzal, hogy segítsünk egy iskolai feladat megoldásában. A budapesti Lauder Javne Iskola ma ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, a feladat pedig az, hogy a lauderes diákok kreatív feladatok keretében mutassák meg elhivatottságukat az iskolai közösség iránt, írta egy diák. 

A küldetésünk idén az, hogy juttassuk el minél több médiumba az örömhírt, hogy iskolánk immár harminc éve a nyitottság, a befogadás, az innovatív szemlélet és a zsidó közösség egyik legfontosabb budapesti képviselője.

Az osztályok egymással versenyeznek. A hír valószínűleg több helyen is megjelenik, de a diák azt írta nekem, hogy egy Indexen megjelenő hír megkapná a maximális 10 pontot. Nos, ezen ne múljon. 

Boldog harmincadikat, lauderesek!

  

Skótviccek talán mindenhol vannak. A svédeknél finnviccek vannak, a finneknél svédviccek, nálunk meg ott van a cigányviccek és a zsidóviccek kimeríthetetlen tára (már amennyire ezek viccesek). Nézzük most meg, milyen a magyarvicc Svájcban, és próbáljuk meg átélni azt, amikor mi magyarok más népek vagy kisebbségek kárára viccelődünk. Olvasónk András, határozottan kisebbségi magyarként él a csodálatos alpesi országban. Ő küldte nekünk ezt a képet, amit német nyelvű kollégáitól kapott. A fene se tudja, hogy mi magyarok, viccesnek találjuk-e ezt?

A szöveg:

A tanárnő az iskolában: Az un-nal kezdődő szavak a németben általában valami rosszat jelentenek. Unbeliebt (népszerűtlen), ungeheuer (szörnyű), unklug (buta). Tud még valaki más példát mondani?

Fricike jelentkezik: Ungarn! (Magyarország)

(A vicc elemzéséhez még hozzátartozik, hogy a Garn a németben cérnát, fonalat jelent, így az Un-Garn-nak nincs sok értelme, legfeljebb hasonlít a nem szívesen, vonakodva jelentésű  ungern szóra.)  

Ungarn?

  • 5681
    Szakadok!
  • 3760
    Hol a vicc?