Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

Ne menj suliba! Tüntetnek, hogy ne kelljen elmenni az országból Ne menj suliba! Tüntetnek, hogy ne kelljen elmenni az országból

Középiskolások szerveznek tüntetést, hogy ne legyenek fölösleges ismereteket tanuló, agyonhajszolt zombik. Aki szerint ez kormányellenes, az egy generációnak mond nemet, állítja az egyik szervező.

tegnap, 07:11

Holland lap is ír az új magyar szamizdatról

A Trouw riportere Erdőkertesre kísérte el az igazi híreket terjesztő Nyomtassteis aktivistáit.

tegnap, 05:06

Hét éve szednek vizitdíjat Pilisen Hét éve szednek vizitdíjat Pilisen

Egy helyi rendelettel hozták létre két évvel a népszavazás után. Azóta is szedik a 300 forintot.

január 15. 11:37

A svéd H&M-nek be kellett zárnia üzleteit Dél-Afrikában, miután a boltjai előtt tüntetéseket tartottak. Érdekes módon nagyon nem jött be az ott élőknek az a cuki kapucnis pulóver, amit a divatcég egy fekete kisfiúval reklámozott a következő felirattal: "A legmenőbb majom a dzsungelben". Egy boltba be is jutott néhány tüntető, aki felborítottak mindent, amit csak értek az üzletben. A következő kérdések tolulnak most fel bennem. Vajon kivel van a baj, a szűklátókörű dél-afrikaiakkal vagy a cég kreatívjaival? Vajon mit kapott a pulóver tervezője: kirúgták vagy előléptették, amiért ekkora nagy reklámot csinált a cégnek?  

 

Itt egy szép történet plüssmacival, síró kisgyerekkel, cuki rendőrökkel és happy enddel. Furcsa bejelentést kapott a német autópályarendőrség, ami után körözést adtak ki egy elveszett plüssmaci után.

A Németország északi részén található Aurichban élő család az otthonuktól 600 kilométerre lévő Zwickauban szilveszterezett. Amikor hazafelé is lenyomták a hosszú utat, és otthon éppen lefektetni készültek hatéves fiukat, Fynnt, döbbenten vették észre, hogy elveszett a gyerek plüssmacija. Hívták az ismerősöket, semmi. Átkutatták a bőröndöket, a házat és az autót, semmi.

A kis Fynn keservesen sírt, nem tudott elaludni a macija nélkül. Az apának eszébe jutott, hogy a maci esetleg az egyik autópálya-megállónál veszhetett el, amikor pihenőt tartottak és kidobták a szemetet a kocsiból. Felhívta ezért a rendőröket és megkérte őket, próbálják már megkeresni Fynn maciját.

És a rendőrök nem mondták azt, hogy na, ne szórakozzon velünk.

image-x

Éjfél előtt nem sokkal csörgött is az apa telefonja. Egy rendőr volt a vonalban, és azt mondta: valószínűleg megtalálták a macit. Az apa telefonjára át is küldtek egy képet róla, hogy tényleg ő-e az. A gyerek még mindig sírt, de amikor meglátta a képet, megnyugodott, és végre el tudott aludni. Ugye szép történet?  (via Bild.de, polizei-verden-osterholz.de

clk

Tényleg tök jó móka autóból emberekre lövöldözni. Az idei szilveszter legnagyobb idiótái Bonnban.