Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Joób Sándor

újságíró Politika

A Fidesz választási programja az, hogy Orbán Viktor A Fidesz választási programja az, hogy Orbán Viktor

Ha nem tűnt volna fel, a kormányfő az elmúlt napokban ismertette gazdasági programját. De erről is ugyanaz jutott eszébe: a bevándorlók.

tegnap, 12:15

50 ezres büntetést kapnak a spontán diáktüntetés résztvevői 50 ezres büntetést kapnak a spontán diáktüntetés résztvevői

Elvileg a bejelentett tüntetés után is lehet demonstrálni, de a rendőrség sokkal szabadabban értelmezheti a helyzetet.

tegnap, 05:20

A válság előtti szintre csökkent tavaly a menedékkérelmek száma

650 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Európában. Magyarországon 3115-öt.

március 20. 13:06

Itt van Orbán Viktor újabb kampányvideója. A miniszterelnök csokinyuszit, csokitojást és konyakmeggyet vesz Szerencsen, és meg is ajándékozzák egy hatalmas csokiplakettel. A kormányfő ezután a kamera felé fordulva azt mondja: 

Látod, Feri? A sarkából törhetsz egyet.

Nos, ez a mondat nem annak a Ferinek szól, hanem Koncz Ferenc szerencsi polgármesternek, a Fidesz helyi jelöltjének.

Ezután még elhangzik egy nagyon furcsa párbeszéd Orbán és vendéglátói között:

 
  • Orbán: Hálásak vagyunk önnek, hogy nem engedte, hogy az egész...
  • Vendéglátó: ... ebek harmincadjára, vagy még rosszabbat ne mondjunk, idegeneknek jusson.

Ezek után mindenki találja ki, kik lehetnek azok az idegenek, akik még jó, hogy nem eszik el a magyarok csokiját. 

"A most közzétett becslés alapján, koordináció esetén nekem van a legnagyobb esélyem nyerni (fekete színű oszlop), de csak akkor, ha a koordináció valóban megvalósul" - tette közzé Vajda Zoltán, a Együtt XVI. kerületi képviselőjelöltje a taktikaiszavazas.hu becslését. Ezek a becslések a 2014-es és a mostani az országos közvélemény-kutatási adatok összehasonlítása alapján, demográfiai és egyéb szempontok, illetve a 24.hu és a Közös Ország Mozgalom választókerületi szintű mérései alapján készülnek. Vajda szerint ezúttal az átszavazást, azaz a koordináció esélyét is mérték a Kertvárosban és Alsórákoson, így koordináció esetén ő lenne a legesélyesebb jelölt a fideszes Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos legyőzésére. Emlékezetes, hogy Szatmáry boltjáról derült ki, hogy sok esetben nem adnak nyugtát a vásárlóknak és feketén dolgozik az egyik alkalmazott.  

Történelmi bűnt vesz magára az LMP, ha Orbán-kormány hatalomban maradását segíti, mondta  Gréczy Zsolt,  a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az M1 aktuális kedd reggeli műsorában. Gréczy szerint az a kérdés, hogy az LMP hajlandó-e részt venni a kormányváltásban. A pártnak pár napja van már csak ahhoz, hogy ebben a kérdésben stratégiai döntést hozzon. Gréczy emlékeztetett arra, hogy 2014-ben az LMP különálló politikája 11 mandátumot jelentett a Fidesznek, ami most több is lehet. A szóvivő szerint amennyiben az LMP továbbra is ezt a teljes különállást képviseli, az emberek meg fogják büntetni a pártot és kiejtik a parlamentből. Gréczy Zsolt arról is beszélt: ugyan a választási együttműködés elképzelhetetlen a DK és a Jobbik között, ám az Orbán-rendszer lebontásában lehet közös szerepe a Jobbiknak és a demokratikus pártoknak.