Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Juhász Edina

Újabb brexitmegállapodást szeretne Boris Johnson

Emmanuel Macron azt mondta, az EU készen áll a megállapodás nélküli brexitre is.

3 órája

Frontálisan ütközött két teherautó Báránd közelében Frontálisan ütközött két teherautó Báránd közelében

Mentőhelikopter szállította kórházba mindkét sofőrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

3 órája

Dél-koreai állampolgárok voltak a kismarosi vonatbaleset áldozatai Dél-koreai állampolgárok voltak a kismarosi vonatbaleset áldozatai

Nemzetközi gyorsvonat ütközött össze egy autóval szerda este. A balesetben hárman haltak meg.

4 órája

A legtöbb fodrászatban a levágott hajat azonnal eltakarítják, és nem is igen gondolkoznak azon, hogy mégis mit lehetne vele kezdeni. Nem úgy, mint az a fodrász, aki ahelyett, hogy gyorsan összesöprene, nekiáll hajportrékat készíteni. A Reuters videója alapján nem néznek ki ezek rosszul, de összességében egy kérdés merül fel: 

minek? 

 

Elpusztult Marium, a Thaiföldnél talált árva dugong, aki az után lett híres, hogy sikerült lefotózni, mennyire hálásan bújik gondozójához a megmentése után. 

A boncolás szerint Marium gyomorfalát műanyag szúrta át, vérmérgezésben pusztult el. A 8 hónapos állat gyomrában több műanyagot is találtak, köztük egy 20 centis darabot. 

 

Nantarika Chansue, az állat gondozója azt mondta, mindenkit megráztak a történtek. Mirium áprilisban sodródott a partokhoz, miután elég erős lett újra szabadon engedték, de folyamatosan figyelték. Néhány napja vették észre, hogy nincs étvágya, és minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az állat életét. 

A dugong egy ritka tengeri élőlény, mindössze pár száz darab él belőlük. Chanause szerint 

esélytelen, hogy megmentsék a ritka állatokat, ha nem tudják megmenteni azok élőhelyét. 

ECJUONlU8AA2WDc
Fotó: Twitter / Seaweed and Seagrass Research Unit @SSRU_PSU

Aki legközelebb Walesbe látogat, azon belül is Porthcawl nyilvános mosdójába hívja a szükség, jó ha felkészül néhány nehezítő tényezőre. A városnak elege lett azokból, akik nem rendeltetésszerűen használják a vécéket, ezért előálltak a teljesen szex- és hajléktalanbiztos mosdókkal, amik jeleznek ha 

  • Valaki túl sokáig van benn, ilyenkor lekapcsolják a villanyt, kikapcsolják a fűtést és megszólal a riasztó. Arra vonatkozóan nincs információ, hogy ez pontosan hány percet jelent. 
  • Mozgásérzékelők nézik a nem rendeltetésszerű mozgásokat, ilyenkor még akár vízsugarak is beindulhatnak, úgyhogy érdemes csak módjával görcsölni a mosdóban, mert akkor beindul a zuhany, a riasztó, és kitárul az ajtó. 
  • Súlyt is mérnek, hogy kiszűrjék, ha feltételzhetően egyszerre többen vannak a vécén. Nincs adat, hogy ez mennyi, de valószínűleg a szerelmes tinik könnyedén megúszhatják, hogy a súlyhatár buktassa le őket. 
  • Lesznek benne füstérzékelők, hogy ne ott dohányozzanak, és valahogyan a drogosokat is távol szeretnék tartani, de az egyelőre nem egyértelmű, hogyan jönnek rá, hogy valaki drogozik vagy könnyít magán. 
 
108339603 newpublictoilet
Fotó: rsc architect