Géza
6 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Juhász Edina

Egy dollárért adta el az inzulin szabadalmi jogát a feltalálója, mert etikátlannak tartotta többet kérni érte Egy dollárért adta el az inzulin szabadalmi jogát a feltalálója, mert etikátlannak tartotta többet kérni érte

Ma meg több millióan nem jutnak hozzá a világban, mert annyira drága.

1 órája

A koronavírus a mobilcégek között is szedi az áldozatait A koronavírus a mobilcégek között is szedi az áldozatait

A Mobil Világkongresszus elmaradása legalább félmilliárd euró hiányt okoz Barcelonának, és a cégek bukásairól még nem is beszéltünk.

február 24. 21:30

Jó áron elérhető notebookkal jelentkezik a Honor Jó áron elérhető notebookkal jelentkezik a Honor

Jön egy felturbózott telefon, megújul a nem rég bemutatott óra, és új fülhallgatót is bejelentett a márka.

február 24. 20:37

Jó, ők úgy hívják, hogy macskakiállítás, na de egy sima kiállítás miatt még nem kellene jelmezeket adni szegény macskákra, itt viszont elég sok gazda gondolta úgy, hogy azzal dobja fel a hangulatot, ha mindenfajta hacukába öltözteti a kisállatot. 

Abban nem vagyunk teljesen biztosak, hogy ezt a macskák is élvezték.

Bár volt olyan állat, aki láthatóan előkelő módon tud viselni kalapot és gyöngysort. 

De azért a macskák jelentős része meglehetősen utálta, vagy szimplán beletörődött abba, hogy a gazdái hülyét csinálnak belőle. 

Egyébként Hanoiban is macska kiállítást tartottak, a városban 2018-ban tiltották be a macskaevést. Az ilyen kiállításokkal a szervezők nem titkolt célja, hogy bemutassák, hogy a macskák igen is érdemesek a szeretetre, és azt szeretnék, hogy egyre többen tartsák házi kedvencként az állatokat. Vietnám többi részén azonban még mindig legális macskát fogyasztani. 

Olvasónktól kaptuk a videót, amely szerint a Moszkva sétányon található Mártír emlékmű koszorúi és virágai az elmékmű túloldalán, a Dunában kötöttek ki. 

 

1945 február 13-án foglalták el Budapestet a szovjet csapatok, az évforduló alkalmából koszorúzták meg az emlékművet, de azt nem tudni, hogy hogyan került az összes virág és koszorú a Dunába. 

A Dennis névre keresztelt vihar, ami Anglia több részén is áradásokat okozott, a légiközlekedésben is fennakadásokat okozott. Alig egy héttel a Ciara miatti széllökések után a londoni Heathrow reptéren is nehézséget okozott a landolás. 

A videón az látszik, hogy az  Etihad társaság Abu Dhabiból Londonba tartó Airbus A380-as gépe annak ellenére landolt, hogy tucatnyi járatot töröltek vagy irányítottak át másik reptérre. A pilóták azonban az erős oldalszélben használatos úgynevezett "crab" landolást alkalmazták sikeresen, vagyis gyakorlatilag oldalazva közelíti meg a repülő a futópályát, és a landolás pillanatában hozza egyenesbe a pilóta a géptörzset. 

 

A landolás sikeresen zajlott, hogy a gép épségben földet ért, a manőverben senki sem sérült meg.