Vilmos
11 °C
22 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Az élet pénzes oldala Az élet pénzes oldala

Alexet elhagyja a barátnője egy macsó hegymászóért, Ovénak nem működnek a spermái, Mickan pedig kemény harcot folytat az Instagram-lájkokért. Ismét egy film a jómódú svédekről.

tegnap, 07:57

Egy kis sarokban a város egyik legjobb péksége lapul Egy kis sarokban a város egyik legjobb péksége lapul

A magyar-spanyol pár Bécsből költözött Budapestre, hogy megnyissák álmaik pékségét.

június 23. 07:38

A nők közel felét zaklatják a fesztiválokon A nők közel felét zaklatják a fesztiválokon

Egy felmérés szerint a nők jelenős része tapasztalt már szexuális visszaélést fesztiválozás közben.

június 19. 05:12

Így néz ki ma az 1929-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Thomas Mann német író Los Angeles nyugati szélén, Pacific Palisades városban lévő villája. A német állam megvásárolta Mann egykori kaliforniai villáját, ahol az író 1942-től 1951-ig élt, miután elmenekült a náci Németországból.

Itt születtek kései művei, többek közt a József és testvérei tetralógia utolsó kötete, a József, a kenyéradó, a Doktor Faustus és A kiválasztott. Frank-Walter Steinmeier német elnök hétfőn avatja fel a Mann egykori otthonában kialakított emlékházat.

"Papa, új barátom van. Brit. Herceg és Harrynek hívják. Egymás között majd csak H-ként emlegessük, nehogy megtudják, kiről van szó" -állítólag így közölte Meghan Markle az apukájával, amikor elkezdett randizni Harry herceggel. A brit herceg telefonon kérte meg Markle kezét az apjától, aki állítólag azt mondta neki, hogy igazi úriember, és ha megígéri, hogy soha nem fogja bántani a lányát, akkor beleegyezik.

Markle apja egyébként szívproblémái miatt nem vett részt az esküvőn, bár az eseményt megelőzte egy botrány is, kiderült ugyanis, hogy Thomas Markle az esküvő előtt pénzért pózolt fotósoknak. Miután megjelent róla néhány előnytelen fotó, amint éppen sört vásárol, és bejelentkezik egy olcsó hotelszobába, úgy gondolta, fényesít egyet magát, és elvállata, hogy megrendezett paparazzifotókat készítsenek róla, amit az esküvői öltönyét próbálja, és Nagy-Britannia-útikönyvet nézeget. Ma reggel Markle a Good Morning Britain című műsorban nyilatkozott, és azt mondta, ez hatalmas hiba volt, és nagyon bánja, ahogyan azt is, hogy nem vett részt az esküvőn.

Június 9-én, a Kórusok Éjszakáján, délután négy órától egészen este tizenegyig bármerre járunk a Palotanegyed utcáin és terein, mindenhol énekszóba ütközünk majd. Összesen 54 hazai és külföldi kórus előadásával találkozhatnak a látogatók aznap. "A józsefvárosi Palotanegyed külső és belső terei kiválóan alkalmasak arra, hogy énekhanggal teljenek meg ezen, hiszen nem csupán remek hangzást adnak a színpadi kórusoknak, hanem különleges helyszínt is biztosítanak" - mondják a szervezők, hangsúlyozva, hogy a Kórusok Éjszakája egy egyedülálló, hamisítatlan budapesti civil kezdeményezés.

A fesztivál rövid, 20 perces minikoncertekkel várja az érdeklődőket, a 6. Kórusok Éjszakáján felhangzanak klasszikus darabok éppúgy, ahogyan a modern jazz és a populárisabb darabok is.