Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Jamie Oliver főzni és bevásárolni tanítaná a gyerekeket Jamie Oliver főzni és bevásárolni tanítaná a gyerekeket

Életében először Budapesten járt a pucér szakács, akit az éttermeiről, a pizzáról, az iskolai menzáról kérdeztünk. Valamint arról, hogyan zajlik az élete öt gyerekkel.

április 19. 21:49

Heti Válasz: Bízunk benne, hogy ez az abszurd világ megszűnik Heti Válasz: Bízunk benne, hogy ez az abszurd világ megszűnik

Az olvasók segítségét kéri a hetilap, ami jelenleg befektetőre vár.

április 10. 15:01

Közel kétszáz nőt zaklatott, nem emeltek vádat Közel kétszáz nőt zaklatott, nem emeltek vádat

James Toback amerikai rendező a vallomások szerint fiatal színésznők előtt maszturbált.

április 10. 12:40

Magyarországi moziban most először, egyetlen alkalommal mutatják be az Hecho en Mexico című dokumentumfilmet, ami a készítők szerint egy közel kétórás audiovizuális utazás Mexikóba. A film nemcsak az ország gazdag zenei örökségét mutatja be, de az interjúkon és az egymásba kapcsolódó dalszövegeken keresztül olyan fontos és izgalmas kérdések is terítékre kerülnek, mint a határkérdés, a politikai ellenállás, a nők helyzete, a spiritualitás és az ünnepek vagy a mexikóiak valódi kulturális identitása.

 

A filmet április 20-án, este 8-kor vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Április 14-én és 15-én ismét megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség tavaszi rendezvényét, amelyen a legjobb vidéki éttermek találkoznak és mutatják be kínálatukat Palkonyán. Az éttermek mellett idén a legjobb vidéki cukrászműhelyek is bemutatkoznak.

2018-ban a Gasztronómia Éve van a Villányi Borvidéken, ezért ezúttal kiemelt szerepet kap Villány és Pécs gasztronómiája. A regionális kínálat mellet a SVÉT tagjai, valamint az ország különböző részeiről érkező meghívott éttermek is részt vesznek az eseményen. Bővebb információka SVÉT honlapján. 

Ugyanolyan remek idő van ma Berlinben, mint Budapesten, napsütés és húsz fok. A városban ma rendezik meg a félmaraton futóversenyt, Berlin leghíresebb sugárútján, végig a belvároson, amin több tízezren vesznek részt. Ez a férfi éppen egy ananásszal a fején fut.