Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kalas Györgyi

Marvel kapitány leken egy pofont Marvel kapitány leken egy pofont

Itt az előzetes a Marvel első női szuperhős filmjéhez, benne a fiatal Nick Furyvel.

szeptember 19. 05:09

Nyilvánosságra hozták az idei Prima Primissima jelölteket

Szirtes Ágit, Venczel Verát és Korniss Péter fotóriportert is jelölték.

szeptember 18. 16:12

Bezár az Anker Klub, BrewDog bár nyílik a helyén Bezár az Anker Klub, BrewDog bár nyílik a helyén

Budapesten is nyit egy sörbárt a skót sörfőzde, az Anker klub végleg bezár.

szeptember 18. 14:26

Szeptemberben több mint 115 ezer hétéves kezdte meg az iskolát Londonban. Steve McQueen arra gondolt, hogy osztályképeikből rendez tárlatot a Tate Britain múzeumban. A különleges projekttel a 12 év rabszolgaság 48 éves rendezője, aki maga is Londonban nőtt fel, a brit főváros sokszínűségét akarja ábrázolni.

A rendező azért választotta a klasszikus iskolai osztályfényképet kifejezési eszközének, mert az iskolai fotó "nagyon formális de amikor összekerül a többi fotóval, globálissá válhat".

A fotók az izgatottság, a szorongás és a remény pillanatait örökítik meg a hagyományos klasszikus osztályfotón keresztül. Egyetlen év rengeteg osztályképét összegyűjtve a tárlat bemutatja a város sokszínűségét és a következő generációt, amely London jövőjét alakítja majd - mutatott rá a Tate Britain Duveen Galériája, ami 2019 novembere és 2020 májusa között mutatja be a kiállítást.

Rengeteg filmes kelléket köztük az 1968-as A majmok bolygója című filmben használt maszkot, A nyolcadik utas: a Halál című filmben szereplő szörny fejét, Az ítélet napja című filmben szereplő robot,valamint Christopher Reeve amerikai színész által többször is megformált Superman jelmezét, Ollokezű Edward jelmezét valamint a Az utolsó Jedik című filmben használt rohamosztagos sisakot árvereznek el szeptember 20-án a filmes kellékekre szakosodott Prop Store londoni székhelyén. A mintegy 600 filmes kellék összértéke várhatóan meghaladja majd a 3.5 millió fontot (mintegy 1.2 milliárd Ft).

Ricky Martin, az UNICEF Jószolgálati Nagykövete budapesti koncertje előtt találkozott hátrányos helyzetű magyar fiatalokkal. Az énekes részt az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramjában, beszélgetett a tinédzserekkel, tanácsokat adott nekik, mesélt a saját életéről, sőt, kisorsolt közülük két szerencsést, akik aztán csatlakozhattak hozzá a színpadon. A találkozásról videó is készült.

2018 őszétől hazai rászoruló gyerekeknek indít új programot az UNICEF Magyarország. A Kilátó Élményprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek.