Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Kalas Györgyi

Bezárt a Fáma étterem, vagyis nem, vagyis de, csak nem úgy Bezárt a Fáma étterem, vagyis nem, vagyis de, csak nem úgy

Huszár Krisztián séf mindenesetre otthagyta a helyet, mert Magyarországon egyelőre nem működik az ilyen étteremkoncepció.

2018. december 14. 20:55

Marvel kapitány leken egy pofont Marvel kapitány leken egy pofont

Itt az előzetes a Marvel első női szuperhős filmjéhez, benne a fiatal Nick Furyvel.

2018. szeptember 19. 05:09

Nyilvánosságra hozták az idei Prima Primissima jelölteket

Szirtes Ágit, Venczel Verát és Korniss Péter fotóriportert is jelölték.

2018. szeptember 18. 16:12

Szeptemberben több mint 115 ezer hétéves kezdte meg az iskolát Londonban. Steve McQueen arra gondolt, hogy osztályképeikből rendez tárlatot a Tate Britain múzeumban. A különleges projekttel a 12 év rabszolgaság 48 éves rendezője, aki maga is Londonban nőtt fel, a brit főváros sokszínűségét akarja ábrázolni.

A rendező azért választotta a klasszikus iskolai osztályfényképet kifejezési eszközének, mert az iskolai fotó "nagyon formális de amikor összekerül a többi fotóval, globálissá válhat".

A fotók az izgatottság, a szorongás és a remény pillanatait örökítik meg a hagyományos klasszikus osztályfotón keresztül. Egyetlen év rengeteg osztályképét összegyűjtve a tárlat bemutatja a város sokszínűségét és a következő generációt, amely London jövőjét alakítja majd - mutatott rá a Tate Britain Duveen Galériája, ami 2019 novembere és 2020 májusa között mutatja be a kiállítást.

Rengeteg filmes kelléket köztük az 1968-as A majmok bolygója című filmben használt maszkot, A nyolcadik utas: a Halál című filmben szereplő szörny fejét, Az ítélet napja című filmben szereplő robot,valamint Christopher Reeve amerikai színész által többször is megformált Superman jelmezét, Ollokezű Edward jelmezét valamint a Az utolsó Jedik című filmben használt rohamosztagos sisakot árvereznek el szeptember 20-án a filmes kellékekre szakosodott Prop Store londoni székhelyén. A mintegy 600 filmes kellék összértéke várhatóan meghaladja majd a 3.5 millió fontot (mintegy 1.2 milliárd Ft).

Ricky Martin, az UNICEF Jószolgálati Nagykövete budapesti koncertje előtt találkozott hátrányos helyzetű magyar fiatalokkal. Az énekes részt az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramjában, beszélgetett a tinédzserekkel, tanácsokat adott nekik, mesélt a saját életéről, sőt, kisorsolt közülük két szerencsést, akik aztán csatlakozhattak hozzá a színpadon. A találkozásról videó is készült.

2018 őszétől hazai rászoruló gyerekeknek indít új programot az UNICEF Magyarország. A Kilátó Élményprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével pszichológiailag megerősödjenek.