Jácint
16 °C
31 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Gofriba oltott tócsni lett az év balatoni strandétele Gofriba oltott tócsni lett az év balatoni strandétele

A Balaton déli partján találtuk meg az év legjobb strandételét, és a tó legjobb strandbüféjét is.

augusztus 13. 12:26

Nagymama töltött paprikája és az óriási túrógombóc Nagymama töltött paprikája és az óriási túrógombóc

Üdítő házi konyha a Balaton-felvidéken. Nyitás után két évvel újra kipróbáltuk a Zománcot.

július 28. 07:31

Újraértelmezett lángos hódít a Balaton déli partján Újraértelmezett lángos hódít a Balaton déli partján

A házi tejfölös, lecsós és balatoni halakkal megrakott lángos négy helyen is kapható a déli parton.

július 21. 08:33

Egy személyes fotót osztott meg az Instagramon Asia Argento, amely Anthony Bourdain sztárszakács halála előtt alig egy héttel készült. A képen Bourdain és Argento láthatóan boldogan mosolyog egy piros, nyitott sportkocsiban. Az olasz színésznő a kép alá egy Dante-idézetet írt: "Nincs nagyobb fájdalom, mint a nyomor napjaiban elmúlt szép időkre emlékezni."

Anthony Bourdain június elején lett öngyilkos, Franciaországban találtak rá a hotelszobájában. A tévés szakács haláláért, aki pár éve Budapesten is forgatott, sokan a színésznőt tették felelőssé. Argentót azért támadták az interneten, mert néhány nappal Bourdain öngyilkossága előtt olyan képek jelentek meg róla, amiken egy másik férfival volt látható. A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.

Egy óriási Jeff Goldblum szobor jelent meg a napokban Londonban, a Potter Fieldsnél, a Tower Bridge közelében. A szobrot a Jurassic Park 25. évfordulója alkalmából állították, és a színészt ábrázolja Dr. Ian Malcolm szerepében, ami Goldblum egyik legismertebb alakítása. A kigombolt ingben heverő matematikus a film egyik jelenetére utal.

A szobor több, mint 150 kilót, vagy angol mértékegységgel mérve 48 000 teafiltert nyom.

Vasárnap avatták fel Koncz Gábor szobrát Mezőkeresztesen, az avatáson részt vett maga Koncz Gábor és a város országgyűlési képviselője, Tállai András is, aki egy fotót is megosztott az eseményről. Koncz Gábornak egyébként éppen július 8-án van a születésnapja, és már korábban is szó volt róla, hogy egy szobrot kap ajándékba a várostól ez alkalomból. Sőt, az idén éppen 80 éves színész ezt maga is hevesen támogatta, állítólag még pénzt is adott rá, a Bors szerint azonban a szobor közadakozásból épült.

Mint a 444 is rámutatott, Mezőkeresztesen három magyarnak van köztéri szobra, Kossuthnak, Petőfinek és Koncz Gábornak.