Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

A Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét A Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Pohner Ádám képviselheti Magyarországot az európai válogatón Széll Tamás után. Pohner győzelme a vidéki gasztronómia nagy sikere is.

február 8. 18:20

Kizárólag menekültek dolgoznak a szállodában Kizárólag menekültek dolgoznak a szállodában

A bécsi Magdas Hotel az egész világon egyedülálló, két év alatt az egyik legnépszerűbb szálloda lett.

február 5. 16:18

Jövő héten kiderül, ki lesz Széll Tamás utódja Jövő héten kiderül, ki lesz Széll Tamás utódja

A Bocuse d'Or magyar selejtezőjén kötelező alapanyag lesz a borjúszűz, a csülök, a fürjtojás, és a velő.

január 31. 16:51

A Tokyo Metro vállalat hétfőn kezdett halk klasszikus zenét, egyebek mellett Debussy és Chopin zenéjét játszani a Hibiya metróvonalon futó szerelvények egy részén, délelőtt 10 óra és délután 2 óra között.

Az ötlet azután született, hogy tavaly júliusban a cég véletlenül az üzemkezdés előtti ellenőrzésekkor használt klasszikus zenét játszotta be egy utasokat szállító szerelvényen. Az apró malőr híre gyorsan terjedt a közösségi médiában és a visszajelzések alapján az utazóközönség nagyon élvezte a váratlan muzsikát.

Penélope Cruz Oscar-díjas színésznőt Cesar-életműdíjjal tünteti ki a francia filmakadémia. Alain Terzian, a francia filmakadémia elnöke "nagyszerű filmesek múzsájának, sugárzó latin szépségnek" nevezte a spanyol származású színésznőt. Cruz már a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját is elnyerte a Volver című film főszerepéért, Oscar-díját pedig a Vicky Cristina Barcelona című Woody Allen-filmért kapta.

Hamarosan Aszgar Farhadi Everybody Knows című filmjében lesz látható, a produkciót májusban kezdik forgalmazni, előtte valószínűleg Cannes-ban is bemutatják. A francia Oscarként emlegetett Cesar-díjakat március 2-án adják át Párizsban.

Az emberi jogok területén végzett munkája elismeréseként vehetett át díjat Cate Blanchett ausztrál színésznő, Elton John brit énekes-dalszerző és Sáhruh Khán bollywoodi szupersztár a kedden megkezdődött 48. davosi Világgazdasági Fórum (WEF) előestéjén, írja az MTI.

Blanchett a menekültek ügye iránti elkötelezettsége, Elton John az általa létrehozott AIDS alapítvánnyal végzett jótékonysági tevékenysége, Sáhruh Khán pedig az indiai nők és gyermekek jogaiért való kiállásának elismeréseként kapta meg a Crystal Award nevű díjat, amelyet olyan művészeknek ítél oda a WEF, akik pozitív változást próbálnak hozni a társadalomba.

A díjakat egy davosi ceremónia keretében adták át hétfőn, a Világgazdasági Fórum előestéjén. A kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchettet 2016 májusában nevezték ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövetévé. "A tanulatlan, jogaiktól megfosztott és hazájukat elhagyni kényszerülő gyerekek odavesző nemzedékei nem csupán a bennük rejlő lehetőségek elvesztését jelentik, hanem a jövőbeli globális biztonságra és jólétre is fenyegetést jelentenek" - nyilatkozta Blanchett.