Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Ezek a gyerekek már itt vannak, jobb lenne segíteni nekik Ezek a gyerekek már itt vannak, jobb lenne segíteni nekik

Külön iskolát nyitottak Bécsben azoknak a fiatal menekülteknek, akik már nem tankötelezettek. A német mellett jogosítványszerzést és demokráciát tanulnak, imaszobát viszont nem rendeztek be nekik. Ellátogattunk a bécsi Jugendcollege-ba.

45 perce

Magyarországon hirdetik ki az új Michelin-csillagokat Magyarországon hirdetik ki az új Michelin-csillagokat

Március 26-án Budapesten lesz a Michelin-kalauz, a Main Cities of Europe hivatalos bemutatója

tegnap, 12:51

9000 forint két pizzáért, két kóláért és egy teáért elég sok 9000 forint két pizzáért, két kóláért és egy teáért elég sok

Három új budapesti helyet teszteltünk.

január 14. 08:41

Az előzetes után egy feliratos összeállítás is érkezett az Elit játszma című filmről, amiben Jessica Chastain, Idris Elba, és Aaron Sorkin beszél az elit pókerjátszmák izgalmas és néha veszélyes világáról. A rendező Molly Bloom önéletrajzi regénye alapján írta meg a forgatókönyvet, legújabb filmjében az illegális pókerjátszmák elitköreibe vezeti be a nézőt egy talpraesett, az elveihez végsőkig ragaszkodó nő történetén keresztül. A film magyar bemutatója január 4-én lesz, de mi már láttuk a zürichi filmfesztiválon, és nagyon ígéretes.

Mától vetítik a francia mozik Török Ferenc 1945 című filmjét, ami számos nemzetközi fesztiválon ért el sikert az elmúlt időszakban. Legutóbb a holland Film by the Sea fesztivál fődíját nyerte meg, de közönségdíjat nyert a Berlinalén, Miamiban, Washingtonban és a budapesti Titanicon is. San Franciscóban a kritikusok díjával együtt a közönségdíjat is elnyerte, a freistadti Der neue Heimatfilm filmfesztiválon a legjobb játékfilm díját nyerte el, és vetítik Los Angelesben is. 

Kritikánkata filmről itt olvashatják. 

25398992 952061338282343 4173004545719550585 n

Gillian Anderson, az X-akták sztárja csillagot kap januárban a hollywoodi Hírességek sétányán. A 49 éves, Chicagóban született színésznő egyik legnagyobb sikerét az X-akták című tévésorozatban aratta Dana Scully FBI-ügynök megformálásával.

A széria, amelyben David Duchovny játszotta a partnerét, 1993 és 2002 között futott a képernyőn, majd 2016-tól folytatódott. Gillian Anderson számos további tévésorozatban is szerepelt, köztük a Hajszában 2013 és 2016 között. Négyszer jelölték Golden Globe-díjra az X-aktákkal, 1997-ben el is nyerte a szobrot, január 8-án a 2625. csillagot avatják fel számára a sétányon, írja az MTI.