Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Kalas Györgyi

újságíró Kult

Megszűnik az Andy Warhol által alapított Interview magazin Megszűnik az Andy Warhol által alapított Interview magazin

A dolgozóknak hétfőn jelentették be a hírt.

1 órája

Megerőszakolhatott és herpesszel fertőzhetett meg egy nőt R. Kelly Megerőszakolhatott és herpesszel fertőzhetett meg egy nőt R. Kelly

Eddig is sokan vádolták erőszakkal az énekest, de most egy húszéves nő fel is jelentette.

2 órája

Johnny Depp ősz bajusszal kergeti a rappergyilkosokat Johnny Depp ősz bajusszal kergeti a rappergyilkosokat

Depp és Forest Whitaker együtt próbálják megtalálni Biggie Smalls és 2Pac gyilkosait. Előzetes.

5 órája

Szilágyi Zsófia Egy nap című, egy háromgyerekes anyuka hétköznapi feladatait és küzdelmeit bemutató filmje kapta a legjobb első filmnek járó elismerést a cannes-i filmfesztiválon a FIPRESCI-től, a filmkritikusok nemzetközi szövetségétől. Azt már előtte is lehetett tudni, hogy a külföldi kritikák szerették a filmet, de most a Variety is egy méltató írást közölt a filmről, dicsérve intimitását.

A Variety szerint a rendező nagyot kockáztatott, amikor olyan témát választott, ami sokaknak banálisnak tűnik, ráadásul három kisgyerek szereplését is bele kellett illeszteni a filmbe. Az írás szerint azonban Szilágyi Zsófia próbálkozása kifizetődött, hiszen az Egy nap drámai, humoros és érzelmes alkotás lett.

2017 februárjában három barátnő elhatározta, hogy körbesétálja a Balatont: Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna régóta dolgoznak együtt, az újévi fogadalmak mellé jött a balatoni gyaloglás ötlete is. Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino. A február helyett kellemesebb időben, most májusban indul a Balatont megkerülő séta, a szervezők tíz napon keresztül, május 18. és 27. között gyalogolnak, felfedezik, milyen a szezonra készülő, májusi Balaton.

Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak. Felfedezik az út mentén nyitva lévő helyeket, a legjobb pihenőpadokat, a legfinomabb ebédeket, a legszebb szakaszokat, és hírt adnak a szállásokról is. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, és a blogon elérhetők, a tíznapos sétához bárki csatlakozhat.

Legjobb tanács nekiindulóknak: futócipő, vízhólyagtapasz, Richtofit, hintőpor, power charger, varrás nélküli túrazokni

Időpont: 2018. 05. 18–27.

Menetrend:

2018. 05. 18. Balatonakarattya–Alsóörs

2018. 05. 19. Alsóörs–Tihany

2018. 05. 20. Tihany–Balatonszepezd

2018. 05. 21. Balatonszepezd–Szigliget

2018. 05. 22. Szigliget–Keszthely

2018. 05. 23. Keszthely–Balatonfenyves

2018. 05. 24. Balatonfenyves–Balatonboglár

2018. 05. 25. Balatonboglár–Balatonszárszó

2018. 05. 26. Balatonszárszó–Siófok

2018. 05. 27. Siófok–Balatonakarattya

Ma kezdődik a 71. cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ahová már folyik a fotózás. Ezen a képen együtt láthatók a zsűri női tagjai: Kristen Stewart amerikai színésznő, Ava DuVernay amerikai filmrendező, Cate Blanchett ausztrál színésznő, zsűrielnök, Lea Seydoux francia színésznő és Khadja Nin burundi énekesnő. Bár a zsűritagjai között sok a nő, az egész versenyprogramban mindössze három női renderő filmjét vetítik idén, éppen ezért Cate Blanchett, a zsűri elnöke arról beszélt, nagyon fontos, hogy a jövőben a nők nagyobb arányban képviseltethessék magukat a filmiparban.