Erzsébet
1 °C
4 °C

Karip Timi

Egyszer visszatérnek a bölények Egyszer visszatérnek a bölények

A fehér ember fogalmai szerint szegények vagyunk, de nem kell a pénzük: napszemüveges törzsfőnök és 400 mérföldes lovastúra az ősök igazságáért. Sziú nagykép.

november 11. 00:00

A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa

Román és moldáv nők, férfiak és gyermekek ezrei válnak emberkereskedelem és az abból származó szex- és kényszermunka áldozatává. Bántalmazó szülők és házastársak, nyomor és kiszolgáltatottság Annie Ling fotóriportján. Nagykép.

szeptember 20. 10:37

Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály

Extrém alacsony a Duna vízállása, mi pedig arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek nekünk látványos fotókat. Ezekből válogattunk.

augusztus 19. 16:34

Egy magára valamit is adó vállalkozó igyekszik a lehető legkellemesebb légkört kialakítani az ügyfeleivel a további együttműködés reményében - no meg azért is, mert az ember alapvetően jobban érzi magát, ha kedves másokkal. A Pomázi Ipartelepen működő autószerelő-műhelyben azonban sikerült félreérteni a kellemes légkör kialakításának mikéntjét, az arra közlekedőket az alábbi tábla fogadja:

Olvasónk fel is tette magának a kérdést, vajon mi lehet a kapcsolatépítés következő lépése?

Azoknak, akiknek bejön a stílus, gondolom már készítik a táblák változatait: CSAK KÉSZPÉNZ TEBUZI, SZÁMLÁVAL DRÁGÁBB TEBUZI...

Miközben Donald Trump amerikai elnök mellé egyre több klímaszkeptikus zárkózik fel - legutóbb a brazil elnökválasztáson nyert Jair Bolsonaro, aki kiléptetné országát a párizsi klímaegyezményből - az idei nyár rekordmeleget hozott. A világ egyik legfontosabb klímakutató intézete, a Kormányközi Panel friss jelentése szerint

bő egy évtizedünk van arra, hogy visszafordítsuk a felmelegedést, különben nekünk annyi.

Ezért az Aletsch-gleccseren, a Jungfrau 3466 méteres nyergének közelében egy 2500 négyzetméteres, több mint 125 ezer normál képeslapból összeállított óriás képeslapon - melyet a világ 35 országából küldtek gyerekek és fiatalok - a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sürgősségi osztályára menet ezzel is találkozhat. Egy olvasónk vitte be az egyik rokonát. Le is parkolt, jegyet is váltott, majd a rokonnal várta, hogy ellássák. Négy órát töltöttek a sürgősségin, ezek után ki állt ki a parkolóból, a fizetésnél azonban leesett az álla. A győri kórház 2000 forintos óránkénti parkolással számolva - az első félóra ingyenes - 7500 forintot kért. (Ha elvesztette volna a parkolójegyét, 20 ezer forintot kellett volna leszurkolnia.)