István, Vajk
17 °C
34 °C

Kárpáti Márton

km

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Elnök úr, vegye el az én jogosultságaimat is Elnök úr, vegye el az én jogosultságaimat is

Donald Trumpnak üzent az Oszama bin Laden elfogását felügyelő tengernagy.

augusztus 16. 23:21

Erős napunk van Erős napunk van

Itt van pár mai hír, oszt mindenki gondoljon, amit akar.

augusztus 6. 17:03

Öngyilkos lett egy rab Budapesten Öngyilkos lett egy rab Budapesten

Felakasztotta magát a zárkában.

augusztus 6. 10:15

Hamisított, gagyi névjegykártyákat osztogat Gorka Sebestyén, Donald Trump egykori, magyar származású tanácsadója. A Mediate nevű oldalon bukkant fel a Fox News csatorna névjegykártyájának tűnő, valójában házilag gyártott névjegykártya, amin Gorka elérhetőségei szerepelnek az eredetire csak nyomokban hasonlító Fox-logó alatt. Az egyelőre nem világos, hogy milyen alapon osztogatja az ál-foxos kártyákat, és erre ő sem reagált a lapnak.

Gorka híres arról, hogy nagy vehemenciával tolja különböző tévéműsorokban a Trump-politika érveléseit, az elnök állítólag imádja is érte. Mégis távozni kényszerült az elnök mellől. Gorka ugyanis Trump tanácsadója volt, akkor rúgták ki, amikor patrónusa, a korábban a Breitbart nevű alt-right portált irányító Steve Bannon is távozott a Fehér Házból.

A Trump-adminisztráció hivatalba lépésekor a fideszes média egy része rögtön elkezdte sztárolni Gorkát, noha tudni lehetett, a korábban magát a magyar politikában is kipróbáló Gorka még a kétezres évek közepén szakított Orbánnal és a Fidesszel. Egy tavalyi interjújából pedig az is kiderült, az eltelt évtizedben sem vált a magyar kormányfő rajongójává. Gorka ugyanis a következőket nyilatkozta: „Értem, hogy az Orbán-kormány próbál a két tengely, a NATO és a moszkvai érdekek között lavírozni, de ezek értékrendje ellenkezik egymással, így

előbb-utóbb dönteni kell, hogy Nyugat-párti és nyugat-európai értékrendet követ Budapest, vagy nem. És ezt nem lehet az örökkévalóságig halogatni.

Később Gorka egy másik interjújából az is kiderült, hogy a magyar kormányból kiszorított, EU-biztosként Budapest politikájával több alkalommal is nyíltan kritikus Navracsics Tiborral ápol baráti viszonyt. Hogy a szimpátia Budapesttel nincs meg, az közvetve akkor is kiderült, amikor kinevezése után pár hónappal Gorkát az amerikai sajtó antiszemitizmussal vádolta, és a hazai politikai élet figurái közül egyedül a már említett Navracsics kelt a védelmére egy amerikai lapban.

A kormányközeli, egykor szebb napokat látott Figyelőnek adott interjút Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Főként a tudományos akadémiával zajló háború a téma, de aztán szóba kerül, hogy mit is csinál, hogyan áll fel az új minisztérium, amit Palkovics vezet. A miniszter erre mond egy példát, mi meg csak lesünk, hogy miazisten történik itt. A kérdés az volt, hogy a közösségi közlekedésben (MÁV, Volán) mindenki megígéri a párhuzamosságok felszámolását, de soha nem történik semmi. Erre jön a válasz, hogy ez majd hogyan fog működni az új kormányban:

Az ITM (ez a Palkovics-féle minisztérium - a szerk.) kidolgozza és elfogadtatja a hatékony működés stratégiáját, majd megrendeli a szolgáltatást. De a Volán, a MÁV irányítása, felügyelete már a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter dolga. Ugyanakkor a Volán és a MÁV teljesítésének számonkérése hatékonyságának mérése és az erről való visszacsatolás a tulajdonosi jogkört gyakorló tárca irányába már ismét az innovációs és technológiai miniszter feladatkörébe tartozik.

Kizárt, hogy ennél egyszerűbben működjenek ezek a dolgok, KIZÁRT!

Kedd hajnalban makk egészséges kanca csikót szült  Kenya, a Magyar Nemzeti Cirkusz zebrája, de mindenki meglepetésére a pici teste tarka, a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke lett a csikó. Az édesapja Levente, aki egy tarka szamár - írta az Indexnek a társulat. A hibrid csikónak az lehet a magyarázata, hogy az egyik este Levente a szomszédos kifutóból valószínűleg átslisszant Kenyához, és megesett a románc. "Ehhez hasonló - tudomásunk szerint - még nem történt Magyarországon" - írta a társulat. A kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni. Azt is írták, hogy a  Magyar Nemzeti Cirkusz közismerten állatbarát társulat. Csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született náluk, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok.