Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Kárpáti Márton

km

Kerekek száma2

Kerekek száma télen4

Macskák száma0

Élőben látott focimeccsek száma0

Nem fogy elég Unicum Nem fogy elég Unicum

Egy év alatt felére apadt a Zwack Unicum nyeresége.

augusztus 6. 19:53

Antiszemita fenyegetések miatt bezárták a vilniusi zsinagógát

Nem tudják biztosítani a betérő emberek biztonságát.

augusztus 6. 19:45

Ellenzéki oldalakat korlátoztak Törökországban Ellenzéki oldalakat korlátoztak Törökországban

Tovább épül-szépül az illiberális mintaállam.

augusztus 6. 19:41

Olvasónk küldte a képet a felújítás alatt lévő soproni városházáról régi vármegyeházáról amit nagy hirtelen befedtek egy olyan lepedővel, amire az épület homlokzata van felfestve. A szépségtapasz valószínűleg összefüggésben lehet azzal, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár is a környéken lesz, a határnyitással járó Páneurópai Piknik 30. évfordulójára emlékező rendezvényen vesznek részt mindketten. Aztán olyan nincs, hogy felállványozott városházát lássanak.

Amúgy az egész városban - érthetően - nagy a készülődés. Biztonsági okokból hegesztik a csatornafedőket, elzavarják a belvárosból az autókat, stb. A rendezvényről beszámolunk mi is.

soproni
Fotó: Olvasói fotó

Egy olvasónk küldte a képet az itthoni kólabotrány ellenpontjaként a képet, amin London belvárosában, egymással csókolózó egynemű párok fotóival reklámozzák a Museum of Londont. A felirat a képhez azt jelenti, London itt kezdődik. 

london
Fotó: Olvasói fotó

Biztos vannak ott is olyanok, akiknek nem tetszik, mégsincs belőle kormánypárti bojkott és sok egyéb, idejétmúlt zagyvaság. 

"Nincs helye gyűlöletnek az országunkban" a rajzhoz tartozó felirat, miközben az elnök ujjai csuriban vannak, ami itt azt jelenti, hogy valójában nem is gondolja komolyan, amit mond. (Az ügy háttere a két hétvégi lövöldözés, amiket gyűlöletcselekményekként kezelnek.)