Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Kiss Dániel

Komoly korrupciós vádak fogalmazódtak meg Joe Biden fia ellen Komoly korrupciós vádak fogalmazódtak meg Joe Biden fia ellen

Hunter Biden állítólag dollármilliókat forgatott orosz, ukrán és kínai állampolgárok között a Burisma Holdings ukrán gázcég igazgatósági tanácsában.

tegnap, 23:25

Keresztbe tettek a Jézus-hasonmásnak Keresztbe tettek a Jézus-hasonmásnak

A hatóságok lekapcsolták a magát Jézus reinkarnációjának kikiáltó szibériai szektavezetőt.

tegnap, 18:48

Klubrádió: a hatalom kénye kedve szerint jár el a médiatövénnyel Klubrádió: a hatalom kénye kedve szerint jár el a médiatövénnyel

A Klubrádió vezetője szerint a hatalom érdeke lenne, hogy a rádió tovább sugározhasson. Arató András azt is állítja, soha nem álltak be a baloldali kormányok mögé sem.

szeptember 18. 15:32

Az MTI szúrta ki, hogy öt, vélhetően kongói, francia nyelven beszélő aktivista ellopott egy szobrot a hollandiai Berg en Dal városban lévő Afrika-múzeumból. Az aktivistákat le is tartóztatták, mert hiába vélték jogosnak a tiltakozásukat a holland gyarmatosítás korában elkövetett műkincsrablások ellen, mégis csak lopás történt. 

Akciójukat fel is vették és csütörtökön közzétették a YouTube-on. A videóban kifejtik, hogy a múzeum csaknem félmillió olyan műtárgyat őriz, amelyeket a hollandok vittek el Afrikából. 

Afrikai műalkotások elrablásával a hollandok elapasztották művészeink és kézműveseink inspirációs forrását. Hazavisszük mindet, ez a mi örökségünk

– indokolták az akciójukat. 

A műtárgy-visszatulajdonító akciót az alábbi videóban lehet megnézni. 9:45-től fogják a szóban forgó műtárgyat, hagyják el akadály nélkül a múzeumot, ülnek kocsiba és hajtanak el, majd veszik az irányt vélhetően haza, de már gyalogúton.

A csavar a videóban az, hogy végül megérkezik a rendőrség és letartóztatják őket. 

 

Kit illet a szobor?

  • 398
    Az aktivistákat, mert azé, aki legutóbb lopta el
  • 382
    A hollandokat, mert ők előbb lopták el

Keith Alexander nyugalmazott tábornok akkor vezette az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséget (NSA), amikor 2013-ban Edward Snowden lerántotta a leplet a hírszerző szervezet illegális adatgyűjtő tevékenységéről. Például arról, hogy az ügynökség az amerikai állampolgárok híváslistáit gyűjtve hatalmas adatbázist hozott létre.

Az oroszországi száműzetésben élő volt NSA-munkatárs élesen bírálta a kinevezést.

Utalva az Amazon hangvezérlésű elektronikai asszisztensére, az Alexa névre hallgató Amazon Echóra, Snowden azt írta a Twitteren, hogy

Úgy tűnik, a Hey Alexa’ valójában a Hey Alexander rövidített formája.

 

 Hozzátette:

Igen, Keith Alexandert személyesen terheli a felelősség a törvénytelen tömeges megfigyelési programokért, amelyek globális botrányt váltottak ki.

A Washington Post egy tavalyi írásában azt fejtegette, hogy az Alexa néven aktiválódó elektronikai asszisztens folyamatosan hallgatózik. Az amerikai lap újságírója arról számolt be, hogy megnézte, milyen adatokat tárol a készülék, és meglepően konstatálta, hogy az utasítások mellett (pl. milyen az időjárás, játssz zenét, olvasd fel a híreket) személyes beszélgetéseket is rögzített. Az Amazon – hasonlóan az Apple-hez és a Google-hoz – azt állítja, ezeket az adatokat a készülék mesterséges intelligenciájának fejlesztéséhez és a szolgáltatás javításához használják fel.

Mindazonáltal minden digitális asszisztens hallgatózik, hiszen hogyan is tudna aktiválódni, ha nem hallja meg az aktiváló szót?

Kártérítést követel Izrael az Egyesült Államoktól, mert utóbbi F-35-ös vadászbombázókat szándékozik eladni az Egyesült Arab Emírségeknek, amellyel Izrael meg pont nem is olyan rég, augusztus közepén vette fel a diplomáciai kapcsolatot. 

Jeruzsálemet az zavarja a Jediót Ahronót izraeli lap szerint, hogy ha másnak is lesz a térségben ötödik generációs amerikai vadászbombázója, a zsidó államnak oda a katonai fölénye. 

Az izraeli lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a védelmi erők azt vitatják, milyen kártérítést kérjenek Washingtontól, mert az amerikai-emírségeki fegyverüzlet akkor is meg fog történni, ha akarják, ha nem. Az egyik ilyen kompenzáció az lenne, hogy még többet és még hamarabb kérnek az amerikai hadsereg legkorszerűbb fegyvereiből. 

A Trump-kormányzat egyébként már akkor felajánlotta az egyik legkorszerűbb vadászbombázónak az eladását Abu-Dzabinak, amikor az békét kötött Izraellel. Sajtóértesülések szerint az F-35-ösök mellett fegyveres drónokat (pilóta nélküli harci repülőket), EA-18G Growler harcászati rádióelektronikai lefogó gépeket adnának el az emírségeknek.