Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Kocsis András

A morcos veteránoknak is ritmusra mozgott a lábuk A morcos veteránoknak is ritmusra mozgott a lábuk

Egy kicsit több rajongó, és rengeteg szakmabeli nyomta végig a pesti klubfesztivátl. Végetért a második BUSH.

2017. november 18. 08:25

Potom pénzért jönnek házhoz az új kedvencek Potom pénzért jönnek házhoz az új kedvencek

Szerdától showcase fesztivál lesz Budapesten, rengeteg új, feltörekvő fellépővel. Az Index-ajánlata.

2017. november 15. 10:17

Zenekar nélkül indult turnézni, volt is nagy csodálkozás Zenekar nélkül indult turnézni, volt is nagy csodálkozás

Alig pár héttel azután, hogy megjelent St. Vincent nagyszerű szakítóslemeze, élőben is megnéztük a kritikuskedvenc énekesnőt.

2017. október 29. 17:01

Ön tudja, ki az a Rita Ora? A 26 éves feltörekvő angol énekesnő szótári definíció szerint világsztár, fellépett már számtalan országban, például pár éve a Balaton Soundon is, sokmilliós rajongótábora van, azonban valahogy sosem sikerült felkapaszkodnia az igazi A-listás sztárok közé.

Ebből született rém kellemetlen szituáció, amikor a német Voice tehetségkutató meglepetésvendégeként egy saját számát énekelte el - ironikus módon a műsor brit kiadásában ő maga is zsűritag. Szerencsére mind a négyen hátrafordultak, hiszen a hölgy valóban becsülettel elénekelte a dalt, de utána kezdett elszabadulni a pokol.

Majdnem úgy hangzott, mint az igazi!

- kezdték az értékelést, ekkor Ora bemutatkozott, mint egy 26 éves feltörekvő énekesnő. Erre megkérdezte a zsűri, hogy hívják, erre mondta, hogy "Rita Ora".

Oké, viccelsz? Te egy hasonmás vagy?

- pumpálta tovább a kellemetlenség-faktort a zsűri, majd végre kiderült a turpisság. Nézzék meg a videót, 1:50-től jön a lényeg.

Rita Ora a német Voice-ban

Ön felismerné Rita Orat?

  • 548
    Biztos, hogy nem
  • 472
    Rita orrát?
  • 279
    Persze

Napok óta feldobálja a Facebook szponzorálva a newsfeedemre az Irie Maffia új klipjét 'Ez a jó' címmel. Ironikus módon sok rajongó nem gondolja annyira jónak a dalt.

R.I.P Irie Maffia (2005-2013)

Ez valami hatalmas gagyiii........ Hová tűnt a reggae?????

Szívből sajnálom,hogy ennyit romlott a színvonal :'( #visszaarégiiriemaffiát Ezek nem ti vagytok! 

Legalábbis ilyen, és ehhez hasonló kommentek vannak a poszt alatt, és mitagadás, aki lemaradt a 'Jah Watching'-nál (ami egyébként az egyik kedvenc magyar dalom volt a kétezres évekből), vagy a 'Hands In The Air'-nél, annak nagyon furcsa lehet a zenekar utóbbi néhány évben kialakult/átalakult hangzása. És akkor még nem is említettem a hímsoviniszta, materialista videoklipet, ami szintén elég idegen az egykor békéről és szeretetről énekelő reggae-zenekar képétől. 

 

Engem azonban nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a refrén borzasztóan emlékeztet valamire, és ma végre rájöttem, hogy mire.

 

A ritmus egy kicsit más, de az akkordok kb. ugyanúgy, ugyanolyan sorrendben megjelennek mindkét dalban. Persze nem állítom, hogy egy az egyben lenyúlta volna a témát az Irie Maffia, inkább csak a csalódott rajongókat látszik igazolni, hogy már a szintitéma is olyan bézik popsablon, hogy akár Lady Gaga vagy valamelyik producere is kitalálhatta volna. 

Ahogy sétáltam a belvárosban, figyelmes lettem erre a hulahoppkarikával ügyeskedő lányra, aki az Andrássy és Bajcsy sarkán szórakoztatta a pirosban álló autósokat. Közelebb kellett érnem, hogy meglássam a produkció igazi sztárját, de nem is lőném le a poént, nézzék meg a videót, és meglátják.

Így azért sokkal szórakoztatóbb a pirosnál várni

Azért neki még én is dobnék egy százast.