Hella
16 °C
28 °C

Kolozsi Ádám

újságíró Tech-Tudomány

Nincs ítélet a Dózsa-Pruck-ügyben, Schmidt Máriáék a 0-10%-ba kapaszkodnak Nincs ítélet a Dózsa-Pruck-ügyben, Schmidt Máriáék a 0-10%-ba kapaszkodnak

Bár minden szakértő cáfolta őket, maguktól nem kérnek bocsánatot. Egy hét múlva végre vége.

május 24. 14:20

Mi, magyar asszonyok, térden állva kérjük a világ leghíresebb Sztálinját Mi, magyar asszonyok, térden állva kérjük a világ leghíresebb Sztálinját

Azt mondták, csak kicsi robot lesz, de 600 ezer magyart, ártatlan civileket vittek hadifogolynak a Szovjetunióba. Új dokumentumkötet jelent meg a málenkij robotról, ami kétségbeejtő emberi tragédiákat mutat meg.

május 24. 13:05

400 éve kidobtak az ablakon két urat, mire kitört a világháború 400 éve kidobtak az ablakon két urat, mire kitört a világháború

Európa bármikor képes vallási alapon teljes káoszba süllyedni, főleg, ha más is van a háttérben. Miről szólt valójában a harmincéves háború?

május 23. 20:02

Ritkán, de a Kárpát-medencében is szoktak kialakulni tornádók, és a klímaváltozással ezekből valószínűleg egyre több lesz. Most Ózdon filmeztek le egy tornádógyanús légközi képződményt:

Az Időkép írja:

„Felhőtölcsért videózott Gáti Anett nevű felhasználónk Ózd mellett. A felvételen sajnos nem vehető ki, hogy földet ért-e, így nem lehet egyelőre megállapítani, hogy tubáról, vagy tornádóról van szó. A tölcsér örvényléséből arra lehet következtetni, hogy talajt érhetett az alja, így ebben az esetben tornádóról beszélünk, viszont erről még megerősítést nem kaptunk, így nem tudjuk kijelenteni, hogy az idei első tornádót kapták lencsevégre.”

Még egy felvétel ugyanonnan:

bigyo

Egy tavalyi kiállításra rekonstruálta ezt az 1911-es filmet a városról a New York-i Modern Művészeti Múzeum, a MoMA, és nemrég feltették a Youtube-ra is: egy csodálatosan élethű, szinte tökéletes állapotban fennmaradt kivételes felvétel a századelő metropoliszáról, az akkor 5 millió embernek otthont adó New Yorkról.

A filmet az európai filmgyártás fejlődésében is meghatározó, a régi mozikban a baglyos szimbólumáról ismert Svenska Biografteatern készítette; a villamoscsörgést, a lópatkók dobogását, a hullámverést és a többi hangeffektet csak a film felújításánál ették hozzá, hiszen eredetileg némafilm volt.

Elegáns hölgyek és urak, szájtátik és érdeklődő bámészkodók, bajkeverők és mélázók a 106 évvel ezelőtti képeken, a kikötőtől a kínai piacig, a Madison és az 5. sugárút találkozásnál álló híres lapos épület, a Flatiron Building sarkától a Battery Parkig, a Szabadság-szobortól a Broadway-ig, lovaskocsikat előzgető taxiautók, hajdani élők, valahonnan valahova tartók között.

A feketerigó pár két hete rakott fészket a kecskeméti konyhaablak párkányán Szilárdéknál, aki egy bankkártyaméretű számítógép és egy webkamera segítségével közvetíti élőben minden percüket.

Amikor írom, a még teljesen csupasz fiókák éppen bele-belealudva várják haza a szülőket és az uzsonnát, hogy hányan vánnak, most meg sem lehet számolni.

FRISSÍTÉS:

A tojó hazaért, őrzi a fészket!

maxresdefault live