Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kolozsi Ádám

újságíró Tech-Tudomány

Azt ismeri, hogy Mokány Berci és Kraxelhuber Tóbiás találkoznak a kuplerájban? Azt ismeri, hogy Mokány Berci és Kraxelhuber Tóbiás találkoznak a kuplerájban?

Mi sül ki abból, ha a miniszterelnök leszól, hogy csináljanak zsidós kormánypárti vicclapot? Hát valami jó. 150 éves a Borsszem Jankó és a magyar politikai humor aranykora.

január 4. 23:33

Boldog szülinapot, kedves, modern, fura japánok Boldog szülinapot, kedves, modern, fura japánok

Átmennek a buddhisták a japánságteszten? Miért találták ki a szamurájkultuszt, ha közben betiltották a szamurájokat? És miért importáltak mindent, ha utálták a barbár nyugatiakat? Kérdések, kérdések: 150 éves a Meidzsi-restauráció.

január 3. 17:56

Erkölccsel terrorizáltam a gazembereket Erkölccsel terrorizáltam a gazembereket

Több ezer életet mentett meg 1944-ben egy fiatal magyar papnövendék, mégsem ismerik a nevét. Rolls-Royce, a nagyszájúság kegyelme és a gonosz gyávasága: Baranski Tibor, a hős pap, aki túlélte a nyilasokat és a kommunistákat is.

január 1. 16:06

Kétnapos, de talán még nem pörgette mindenki végig a friss Siberian Timest. Ilyen, ha az ember vékony jégre merészkedik, és letér az Irkutszk megyei hatóság által kijelölt jeges útról.

Forrás: EMERCOM
Forrás: EMERCOM

A Lénán járunk egyébként, illetve félig benne. Túl közel haladt egymáshoz a két jármű, a húsz tonna olajat szállító első, és mögötte a darut vivő társa, ez volt a baj, meg a járatlan út, ugye, de erről már esett szó.

Forrás: EMERCOM
Forrás: EMERCOM

Így is lehet reklámozni gusztusosan egy helyet, közben tökéletes kedvet csinálni a hóesés közben a nyárhoz, mellékesen meg a Római-parthoz, ahogy ismerjük.

8 és fél évesek lettünk, így – Federico Fellini „8 és fél” című filmje után szabadon – csináltunk egy kisfilmet, ami pont 8 és fél perc lett. Májusban találkozunk!

– írja magáról a Fellini Római Kultúrbisztró, és íme, az alkalomra készített videó: víz, mozi, csíkok, kutyák, Duna-part.

Mert bár a parlament eltörölte a szigetországban érvényben lévő korlátozást, az elnök (Maithripala Sirisena) nem írta alá az új törvényt.

A buddhista többségű országban szerzetesek élénken tiltakoztak a változás ellen, mondván az lerombolná a családokat, és több nőt tenne ki az alkohol veszélyeinek.

Mások közben kettős mércével vádolják az elnököt, aki más kérdésekben egyébként szeret a nemek közötti egyenlőség pártfogójaként megszólalni.