Vilhelmina
12 °C
28 °C

Kolozsi Ádám

A miniszter visszakozott, egyelőre nem einstandolják a kutatóintézeteket A miniszter visszakozott, egyelőre nem einstandolják a kutatóintézeteket

A feldarabolás az egész magyar tudományt visszavetné. Az MTA nem enged, és úgy tűnik, Palkovics visszakozik. A lemondását kilátásba helyező Lovász László a tudomány körüli háborúról.

szeptember 15. 11:59

Ferenc pápa előremenekülve próbálja megmenteni a pápaságát a szexuális botrányok közben Ferenc pápa előremenekülve próbálja megmenteni a pápaságát a szexuális botrányok közben

A pápa az egész világ püspöki vezetőit Rómába hívja, hogy a szexuális visszaélésekről beszéljenek.

szeptember 14. 00:05

What is Orbán's secret? What is Orbán's secret?

Orbán's regime stupefies the masses, ignores one third of society, builds a clientele and yet seems undefeatable. What is the deal?

szeptember 13. 22:34

Elég bomba: nem csak jól néz ki, de nagyon informatív is az a vizualizáció, amit egy geográfus-adattudós készített a hidegháború óta tartó fegyverkezési versenyről. Will Geary az ötvenes évektől mostanáig tette térképre a nemzetközi fegyverkereskedelmet, azt, hogy a két (egykori?) szuperhatalom kinek és mennyit adott el hivatalosan hadászati termékekből a tankoktól a légvédelmi elhárítórendszereken át a kémműholdakig.

Mindez mozgóképen, olyan háborúelllenes korfestő zenékkel kísérve, mint a McCarthyzmust parodizáló Get that Communist, Joe, vagy későbbről a Black Sabbat, a Clash és a Rage Against the Machine:

Arms Sales: USA vs Russia from Will Geary on Vimeo.

Az adatok a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) adatbázisából származnak.

Névtelen
Kép: Will Geary

Mindig is érdekelt Európa egyik legősibb tava, a a macedón-albán határon lévő Ohridi-tó különleges élővilága, de idáig főleg csak az ohridi lazacról és a kizárólag itt élő puhatestűekről hallottam, arról, hogy bitch-ből is annyi van arrafelé, nem volt tudomásom. Hogy ez is endemikus faj-e, nem tudom, lehet, hogy máshol is fellelhető nagyobb számban.

Dj76lx6XoAAoP2b

Boston közelében, a Monomoy-szigetnél horgászott az Atlanti-óceánban az ifjú pecás, amikor végre komoly zsákmány akadt a horgára; a következő pillanatban aztán megjelent egy annál is sokkal nagyobb valami.

Ilyen, amikor egy hercig fehér cápa közvetlenül az ember orra elől orozza el a vacsorát: