Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Korcsmáros Felícia

Woody Allen: világhírű lett, mert csajozni akart Woody Allen: világhírű lett, mert csajozni akart

Apropó nélkül írt önéletrajzot, de egy élet erre azért elég oknak látszik.

8 órája

A színpadon világít a meztelenség, a ruha csak a lelket takarja A színpadon világít a meztelenség, a ruha csak a lelket takarja

Egy anyagból lettünk és azzá is leszünk. De mi történik közben?

október 29. 13:47

Rendhagyó előadás: az ember palack, amibe kultúrát öntenek Rendhagyó előadás: az ember palack, amibe kultúrát öntenek

Novellapályázatnak indult, aztán lett belőle egy előadás is. Öt történet egybegyúrva.

október 28. 12:55

Rejtő Jenő, Budapest Bár és Keresztes Tamás. Mi a közös bennük? Hát A tizennégy karátos autó koncertszínházi változata, amit október 31-én bárki megnézhet.

A Covid–19-járvány miatt sok dologról és eseményről kellett lemondanunk, de közben a bezártság új megoldásokra késztette az emberiséget. Például az előadások streamelésére, ami miatt nem kell feltétlenül elutaznunk, hogy megnézzünk egy kívánt koncertet vagy darabot.

Nyilván, az itt és most érzést nem tudja pótolni egy videóra felvett előadás, de az, hogy így bárhol elérhető, és nem kell a járvány miatt mindenről lemondani, kétségkívül remek lehetőség.

Most szombaton, október 31-én, 19:00-kor a TRIP Hajó a nyáron bemutatott darabot filmre alkalmazott koncertszínházi változatban sugározza.
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című történetét Keresztes Tamás rendezte és a Budapest Bár zenekarral karöltve Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. adja elő.

Bár nem Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című művében kapott szerepet, hanem a George R. R. Martin Trónok harcában, de a hűséges és bátor harcos szerepét megformáló Gwendoline Christie ma ünnepli negyvenkettedik születésnapját. 

Vagyis most már tudja, hogy a kor nem számít, hiszen minden kérdésre a végső válasz: 42.

Screen-Shot-2019-10-31-at-15.39.44-1-696x442.png
Fotó: AXN

Az Alex Rider sikerkönyvek kémtörténete ma este a magyar tévénézők otthonaiba is megérkezik. A brit akció-thriller sorozatot Guy Bront rendezte Anthony Horowitz azonos című regénye alapján.  A nyolcrészes premier sorozat első epizódja ma este az AXN csatornáján látható.