16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Korcsmáros Felícia

Mennyire van a sír szélén az operett? Mennyire van a sír szélén az operett?

Latabár Kálmán bőrébe bújt, de nem az ikont, hanem az embert játssza Peller Károly.

tegnap, 10:41

Rasszizmussal vádolják Tim Burtont, a Wednesday rendezőjét Rasszizmussal vádolják Tim Burtont, a Wednesday rendezőjét

Az alkotót nem először érik ezek a vádak.

tegnap, 09:58

Tudja, melyik Woody Allen legkedvesebb szerve? Tudja, melyik Woody Allen legkedvesebb szerve?

Nyolcvanhét éves lett Woody Allen, már majdnem túljutott élete felén.

december 1. 05:57

A Nagy Ő hajrájába kerültünk, ugyanis már csak két lány versenyez Árpa Attila szívéért. Hétfőn véget ér az abszurd társkeresés, a producernek döntenie kell, hogy két lányból kivel töltené szívesebben az idejét – amíg kiderül, hogy nem illenek össze, és egy újabb A Nagy Ő bizonyítja nekünk, hogy tévés valóságshow-ban nem lehet szerelmet kierőszakolni.

Valószínűleg az utolsó két valódi nagy ő, aki kereskedelmi televíziónál találta meg a szerelmet, az Puskás Peti, aki az X-Faktor zsűriben szeretett bele Dallos Bogiba, és Istenes Bence, aki Csobot Adélt hódította meg anno, bár legalább mindkét gerlepár a képernyő mögött randizgatott.

A Nagy Ő péntek esti adásában négy nő küzdött még azért, hogy szemük Árpája, szívük Attilája végül őket válassza. Miután a legmegosztóbb lány, Metta távozott, az öribarija, Bogi elkezdett kinyílni Árpa felé. A négy nő Árpa Attila egyik legjobb barátjával, Balázs Andival trécselt egy kört, hogy a színésznő ezek után baráti tanácsokkal láthassa el a műsor nyereményét.

Bogit édesnek titulálta, de úgy érezte, hogy azt mondja, amit Attila hallani akar. Nataliról nagyon pozitív véleménye lett, Timiről pedig azt gondolta, hogy még bontogatni kell. Mimi folytatta tovább a dekoratív szobanövény „leteszik a sarokba, és szép”-taktikáját, de ez nem jött be, ugyanis Árpa Attilának egy lányt haza kellett küldeni az adás felénél, és Mimire esett a választása, akinek azt mondta, hogy

egy igazi hercegnő, de ő lehet, hogy inkább a sárkánnyal menne szívesebben haza.

Tehát Már csak Bogi, Natali és Timi maradtak.

 

Ezek után a lányokhoz hozzátartozók érkeztek, hogy Attila a természetes közegükben is megfigyelhesse őket. Bogi egész hétköznapinak tűnt családja körében, és bár nem ígért unokát édesanyjának, Árpa Attila azt mondta, hogy azért ezt majd megbeszélik, és gyakorolnak rá sokat. Timi legjobb barátját bárki megirigyelné, olyan intelligens és szép dolgokat mondott a lányról, hogy m is beleszeretünk. Natali videóhívásban mutatta be Attilának a legjobb barátnőjét, a következő jellemzéssel:

Ő egy paptársnőm. A szent szakrális test felébresztését is együtt szoktuk művelni.

Akármilyen izgalmasan hangzott is ez utóbbi mondat, úgy tűnik Attila nem a szakrális síkon vágyik teste felébresztésére, ugyanis Natalit küldte haza a műsor végén, így Timi és Bogi között dől majd el, hogy ki lesz A Nagy Ő választottja.

Ha eddig nem értette a rezsicsökkentést, most itt van hozzá a tökéletes segítség:

Végre itt a videó, amit mindenki, aki tájékozott a magyar YouTube-világban, már biztosan várt.

Dörner Csenge az átlagember nyelvére fordította a rezsicsökkentést.

Az általában gazdasági témákat feldolgozó youtuber két videót szentelt annak, hogy azokkal is megértesse az elmúlt tíz év itthoni rezsicsökkentését, illetve a mostani megemelkedett költségek miértjeit, akiket matekérettségin maximum a véletlen segített át, a földrajz és kémia órákat pedig arra használták, hogy megírhassák valamikor magyarórára a házifeladatot.

Ehhez Csenge egészen az alapoktól kezdi el felépíteni mondandóját, onnantól kezdve, hogy mit takar pontosan az energiapiac, lebontva a villamosenergia és a földgáz területére, kitérve mindebben az állam szerepére, egészen a merit order model jelentéséig.

Tombol az energiaválság Európában. A kormány energiavészhelyzetet hirdetett. Az áram- és gázárak az egekben vannak. A rezsicsökkentés részben visszavonásra került, és már csak az átlagfogyasztás szintjéig van biztosítva a befagyasztott ár.

 

De pontosan mi is az a rezsicsökkentés? Hogyan épül fel az energiapiac? Kinek a kezében vannak kulcsfontosságú energiaelosztóink, termelőink és kereskedőink? Milyen szabályok vezérlik a piacot? 

Minderre Csenge választ ad a rezsicsökkentésről szóló videója első részében.

Az X-Faktorban megismert LongStoryShort! új klippel jelentkezett. A zenekari tagok az elmúlt fél évben teljesen lecserélődtek az alapító Marschall György körül (Szűcs Bence, Perger Péter, Rostás Péter, Mucsi Balázs), új számokat írtak, eljutottak az X-Faktor mentorházáig, most pedig megjelent első új daluk.

A sokakban nosztalgiát ébresztő pop-punk fiúbanda ByeAlex tanácsára megindult a modernebb hangzás felé, ám mégis maradtak az általuk kedvelt klasszikus, 2000-es évek hangzását idéző vonalon.

 

A klip képi világát is ehhez igazítva próbálták felidézni a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tinisorozatok látványvilágát. A nem nem nem című számban a poposabb hangzás miatt fontos szerepet kapott a szintetizátor is, ugyanakkor nem szakadtak el a gyökereket jelentő pop-punk stílustól.