Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Koroknai Gergely

-kg-
Magyarország, Ausztria és Svájc rendezi a 2024-es női kézilabda-Eb-t Magyarország, Ausztria és Svájc rendezi a 2024-es női kézilabda-Eb-t

2004 és 2014 után harmadszor rendezhet Eb-t Magyarország, a döntő Budapesten lesz.

48 perce

Gulácsiékhoz igazolt a Fradi BL-álmait összetörő Dani Olmo Gulácsiékhoz igazolt a Fradi BL-álmait összetörő Dani Olmo

A Barcelonában nevelkedett, a Dinamo Zagrebtől megszerzett spanyollal nagyot erősít a Leipzig.

1 órája

Nadal: Lehetetlen volt aludni Federer meccse mellett Nadal: Lehetetlen volt aludni Federer meccse mellett

A spanyol és a láb közötti ütéssel villanó Zverev is simán jutott tovább az AusOpenen.

2 órája

Mármint 84 éve, 1936 óta nem volt januári rajt az első osztályú bajnokság tavaszi szakaszában. AZ MLSZ szakmai szempontokra hivatkozva védte a januári folytatást, mondván, a válogatott hátrányba kerülhet a többi európai csapattal szemben, ha később indul újra a bajnokság, mert a többi válogatott játékosa jobb formába kerülhet tavaszra, ha többet játszik, és ez a márciusi Eb-pótselejtező miatt sem mindegy.

Az M4-nek nyilatkozó MLSZ-szóvivő, Sipos Jenő pénteken azt mondta, a szurkolók is inkább tétmeccseket, mint felkészülési mérkőzéseket néznek januárban, úgyhogy minden a korai rajt mellett szól, főleg, hogy már Magyarországon is vannak olyan pályák, stadionok, amelyek alkalmasak arra, hogy a téli időjárásban is lehessen mérkőzéseket játszani.

1936-ban még nem voltak ilyen technikai vívmányok, így volt olyan meccs, ami után a sár miatt teljesen újra kellett vonalazni a pályát. Akkor egyébként a Budai 11 és a Budafok játszotta az első januári meccset idénhez hasonlóan január 25-én, majd 26-án jött a forduló többi meccse.

Sternberg és Seres megtámadják a kapura lövő Sast – még februárban sem álltak készen a pályák 1936-ban
Sternberg és Seres megtámadják a kapura lövő Sast – még februárban sem álltak készen a pályák 1936-ban
Fotó: Képes Pesti Hirlap, 1936-02-04 / 28. szám /  Arcanum adatbázis

Idén a teljes forduló lemegy január 25-én, a nyitómeccs 14.55-től a Fradi-Paks lesz.

A 84 évvel ezelőtti NB I.-rajt tippje az NSO érdeme.

Azon felül, hogy az olimpiai selejtező a tét, a mérkőzés végeredménye fontos lehet abból a szempontból is, hogy Norvégia mögött melyik csapat jut be az elődöntőbe. A norvégok kora este 31-28-ra verték Izlandot, ezzel százszázalékosak a csoportban, a szlovénok 4 meccset játszva 6 ponttal állnak, a magyar csapat pedig három meccsen 4 pontot szerzett, ami azt jelenti, hogy ha a maradék két meccsét is megnyeri, vagyis Svédországot, majd Portugáliát is legyőzi, ott lehet az elődöntőben.

Jelenleg így áll a csoport:

  • 1. Norvégia 8 pont, 2. Szlovénia 6, 3. Magyarország 4, 4. Izland 2, 5. Portugália 2, 6. Svédország 0.

Persze szerdán születhet olyan eredmény a norvég–szlovénon, ami nem kedvez a magyar csapatnak, ráadásul az a meccs a magyar–portugál (és a másik csoportban az első helyről döntő horvát–spanyol) után lesz, a norvégok taktikázhatnak is, de ebbe a számolgatásba most még korai belekezdeni.

Négy játékos a csapatvezetés engedélye nélkül ült be pár pohár borra a házigazda svéd válogatottnál még a múlt héten. Az Aftonbladet híre szerint Jim Gottfridsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson, valamint a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson ment engedély nélkül egy bárba a válogatott pihenőnapján, ráadásul másnap sem volt mérkőzésük, ezért gondolták, hogy lazítanak egyet.

Sajnálatos és elfogadhatatlan, ami történt, de házon belül mindent rendeztünk. A játékosok elnézést kértek az egész csapattól, és elnézést kérnek a szurkolóktól is

– nyilatkozta Robert Vedberg, a Svéd Kézilabda Szövetség főtitkára. Kristjan Andresson szövetségi kapitány közölte, csalódott volt az eset miatt, de a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet.