Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Körömi Csongor

Harcot hirdetett Bécs az atomenergia és a gyerekburka ellen Harcot hirdetett Bécs az atomenergia és a gyerekburka ellen

A szélsőjobb ibizai botránya után a Zöldekkel lépett koalícióra Sebastian Kurz Ausztriában. Kormánya elszántan küzdene a klímaváltozás és a migráció ellen is. Bécs példáját pedig nemsokára Németország is átveheti.

február 18. 11:53

The German 'refugees' who fled to Hungary for Viktor Orbán The German 'refugees' who fled to Hungary for Viktor Orbán

They say Hungary is calm as Viktor Orbán protects it from migrants, but chemtrails are becoming an increasing worry.

február 10. 17:10

A németek, akik Orbán miatt menekültek Magyarországra A németek, akik Orbán miatt menekültek Magyarországra

A migránsok ellen költözéssel, a repülőgépekről permetezett mérgező chemtrailek ellen pedig különleges teával védekeznek. De van itt gumilövedékes pisztoly is.

február 6. 20:38

Egész iskolája menzatartozását dobta össze egy nyolcéves amerikai kisfiú kulcstartókból, írja a CNN. Keoni Ching a vancouveri Frankin Általános Iskola „Kedves Hetén" állt elő azzal az ötlettel, hogy kulcstartókkal szerezzen pénzt az ebédpénz-hiányok kifizetésére. Az ötletet a San Francisco 49ers játékosától, Richard Shermantől vette át, aki 27 ezer dollárt ajánlott fel menzatartozásokra.

A pénzt pedig azért szedte össze kulcstartókból, mert nagyon szereti azokat, hiszen jól mutatnak a hátizsákján.

A fiú ötlete olyan jól betalált, hogy nem csak Vancouverből, de szerte az Egyesült Államokból érkezek megrendelések a kézműves bigyókra. „Küldtünk Alaszkába, Rhode Islandre, Minnesotába, Arizonába”, mesélte a CNN-nek Keoni anyja, April. „Volt egy hölgy, aki 100 dollárnyi kulcstartót akart venni, hogy csak egyszerűen szétossza azokat. Voltak, akik csak egy kulcstartót vettek, de 100 dollárt adtak ért Keoninak.” 

 

Keoni a kulcstartók darabját 5 dollárért árulta szülei és nagyszülei segítségével, több mint 300 kulcstartó eladása után pedig 4015 dollárt (átszámítva több mint 1,2 millió forintot) tudott adni a vancouveri Franklin Általános Iskolának. Az összegből nem csak saját iskolájának, de a környék hat másik sulimenzájának tartozását is ki tudták egyenlíteni. 

A nyolcéves fiú valószínűleg nem is sejtette, mekkora problémára tapintott rá akciójával.

Itt egy ebéd körülbelül két dollárba kerül. Viszont ha két-három gyereked van, vagy valami más okból elfelejteted befizetni egy hétre az ebéd- vagy a tízóraipénzt, igen gyorsan halmozódnak az összegek

– mondta a Franklin Általános Iskola igazgatója. A menzatartozások pedig nem csak Vancouverben jelentenek gondot: az Egyesült Államok összes iskolakörzetének 75 százalékában halmozódtak fel tartozások az menzán, a diákok pedig – ha nem fizetik be az ebédpénzt – sok helyen csak (a mogyoróvajra hajazó) napraforgómag-vajas–lekváros kenyeret kapnak.

99uPgC0e

Hóban ragadva talált rá egy kanadai olajmunkás három kismacskára, írta meg a BBC. Kendall Diwisch éppen az olajkutakat ellenőrizte Alberta közelében, amikor rátalált a nyávogó cicákra.

83805305 10221488653505926 6551527020075941888 n

A munkás pedig egyből kitalálta, mivel segíthet rajtuk – forró kávéval. Persze nem ezzel itatta őket, hanem így oldotta ki a kisállatok farkát a hó és a jég fogságából. Nem tudni, ki hagyta kint a macskákat a fagyban, sem azt, hogyan ragadtak a hóban. 

 

Miután Diwisch hazavitte és megetette a cicákat, történetét megosztotta a Facebookon is – ami után rövid időn belül sikerült új gazdákra találniuk az állatoknak.

Miután két napja esőzések enyhítik a bozóttüzek területeit Ausztráliában, egy szomjas új-dél-walesi koalamedve az útmenti pocsolyákból lefetyelte a vizet – erről a videót a Telegraph tette közzé. A helyiek megbámulták, sőt, meg is simogatták a megégett bundájú állatot.

 

A tűzesetek után viszont most az áradások veszélyeztetik a koalák élőhelyeit, írja a Telegraph cikke. Az ausztrál mentősök ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy az esőzések miatt árvíz alakulhat ki a korábban felperzselődött területeken, ami fákat dönthet ki és földcsuszamlásokat is okozhat. 

A bozóttüzek utáni esőzésekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.