Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Körömi Csongor

Magyar származású fiatal késelte halálra barátját egy drogügylet miatt Magyar származású fiatal késelte halálra barátját egy drogügylet miatt

Joshua Molnar a legjobb magániskolákba járt, de gengszter akart lenni. Fűvel járt suliba, rappereket utánzott. Egy drogügy miatt késsel estek egymásnak egy másik manchesteri fiatallal, akivel együtt bandáztak. Kiderültek a márciusi eset részletei.

tegnap, 00:04

Aki Németországban konzervatív, azt egyből szélsőségesnek hívják Aki Németországban konzervatív, azt egyből szélsőségesnek hívják

A CDU-hoz közel álló Andreas Rödder történész Budapesten tartott előadást. Szerinte az illiberalizmus nem lehet követendő út, és Brüsszelnek fel kell ismernie, nem glogális játékos.

október 12. 13:05

Megbuktatnák a román kormányt az elnökválasztás hajrájában Megbuktatnák a román kormányt az elnökválasztás hajrájában

Elvesztette többségét a szociáldemokrata kormány, ami csütörtökön bizalmatlansági indítvánnyal néz szembe. Többféle forgatókönyv is jöhet, az előrehozott választásról az ellenzéken belül sincs egyetértés.

október 9. 23:35

Kompenzációs listáról jutottak be négy budapesti kerületben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjei: Juhász Veronika Anna a II., Kovács Gergő a XII., Victora Zsolt a XIV., Pálmai Attila pedig a XV. kerület képviselő-testületében lesz önkormányzati képviselő.

A Nógrád megyei faluban ugyanannyi szavazatot kapott mind a független Ocskay Zoltán, mind a szintén független Hegedűs Pál: egyaránt 31-31 voksot szereztek. A szavazategyenlőség miatt így nem sikerült megválasztani a 125 fős település polgármesterét.

Bokor egyébként a Cserhát lábánál fekszik, nagyjából a Pásztó-Hollókő-Buják háromszög súlypontjában, a zsáktelepülésről pedig már az Árpád-korban is volt feljegyzés egy 1265-ös oklevélben.

A Csongrád megyei Kisteleken végződött a legszorosabb végeredménnyel az idei önkormányzati választás:

mindössze egyetlenegy szavazattal nyert a Fidesz–KDNP jelöltje, Nagy Sándor. 

Nagy 1998 óta vezeti a települést, 2006-tól egy cikluson át országgyűlési képviselő volt – most viszont független kihívója, Mészáros Gábor majdnem elcsaklizta tőle a várost. A Választás.hu adatai szerint Nagy Sándor 1224 szavazatot szerzett, míg ellenfele, Mészáros 1223-at. 

A hatezres Kisteleken egyébként csak a lakosok 41,72 százaléka ment el szavazni, ez azért elmarad a 48,52 százalékos országos átlagtól.